Сметаната има широко присъствие в сладкарските изделия. Вижте как да си направите няколко бързи и лесни десерти, приготвени на сметанова основа.
Ягодов крем със сметана
Необходими продукти: 200 мл сметана, 6 с.л. пудра захар, 125 г крема сирене, 250 г ягоди.
Начин на приготвяне: Разбийте крема сиренето и захарта докато не получите гладка смес. След това разбийте сметаната на сняг и я прибавете към сместа. Към полученият вече крем се добавят пасираните ягоди. Разбъркайте добре десертът и го разпределете в купички. Поставете ги в хладилник за да се охладят и сервирайте с украса пресни ягоди.
Сметанов крем с бадеми
Необходими продукти: 600 мл сметана, 600 мл прясно мляко, 100 г бадеми, 300 г захар, 2 ванилии, 35 г желатин, 40 мл вода за разтварянето на желатина.
Начин на приготвяне: Сварете млякото с половината от захарта. Към него прибавете разбитият на водна баня желатин. Тази смес трябва да се охлади докато не стане като желе. Разбийте сметаната с останалата захар, докато не получите гъст сняг.
Към тях прибавете едро смлените бадеми и ванилията. Двете смеси се събират в една и се объркват добре. Разпределят се в купички и се охлаждат в хладилник. Преди консумация можете да залеете крема с някакъв топинг, сладко или сироп.
Последното ни изкушително предложение е сметанов крем с шоколад и кафе.
Необходими продукти: 400 мл сметана, 200 мл нес кафе, 50 г черен шоколад, 2 желатина, 2 с.л. захар, 50 г кокосови стърготини, 2 желатина.
Начин на приготвяне: Накиснете желатина в 100 мл вода за 10 минути, за да набъбне. След това го разтопете на водна баня. Разбийте сметаната със захарта, кокосовите стърготини, ванилията и 2/3 от изстиналия вече желатин. Пригответе 200 мл нес кафе и още докато е горещо в него се слага натрошения на парченца шоколад.
Прибавете и 1/3 от желатина. В подходящи чашки се сипва еднакво количество от сметановата смес и се охлаждат в камерата за няколко минути. След това във всяка от тях се сипва от кафето с шоколад. Охладете и продължете по този начин, докато не получите по два слоя сметана и кафе.
Коментари