Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за десертни кремове със сладкарска сметана

Идеи за десертни кремове със сладкарска сметана

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
Идеи за десертни кремове със сладкарска сметана
Уред за почистване на микровълнови фурни
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.

Сметаната има широко присъствие в сладкарските изделия. Вижте как да си направите няколко бързи и лесни десерти, приготвени на сметанова основа.

Ягодов крем със сметана

Необходими продукти: 200 мл сметана, 6 с.л. пудра захар, 125 г крема сирене, 250 г ягоди.

Начин на приготвяне: Разбийте крема сиренето и захарта докато не получите гладка смес. След това разбийте сметаната на сняг и я прибавете към сместа. Към полученият вече крем се добавят пасираните ягоди. Разбъркайте добре десертът и го разпределете в купички. Поставете ги в хладилник за да се охладят и сервирайте с украса пресни ягоди.

Сметанов крем с бадеми

Необходими продукти: 600 мл сметана, 600 мл прясно мляко, 100 г бадеми, 300 г захар, 2 ванилии, 35 г желатин, 40 мл вода за разтварянето на желатина.

Начин на приготвяне: Сварете млякото с половината от захарта. Към него прибавете разбитият на водна баня желатин. Тази смес трябва да се охлади докато не стане като желе. Разбийте сметаната с останалата захар, докато не получите гъст сняг.

Към тях прибавете едро смлените бадеми и ванилията. Двете смеси се събират в една и се объркват добре. Разпределят се в купички и се охлаждат в хладилник. Преди консумация можете да залеете крема с някакъв топинг, сладко или сироп.

Идеи за десертни кремове със сладкарска сметана

Последното ни изкушително предложение е сметанов крем с шоколад и кафе.

Необходими продукти: 400 мл сметана, 200 мл нес кафе, 50 г черен шоколад, 2 желатина, 2 с.л. захар, 50 г кокосови стърготини, 2 желатина.

Начин на приготвяне: Накиснете желатина в 100 мл вода за 10 минути, за да набъбне. След това го разтопете на водна баня. Разбийте сметаната със захарта, кокосовите стърготини, ванилията и 2/3 от изстиналия вече желатин. Пригответе 200 мл нес кафе и още докато е горещо в него се слага натрошения на парченца шоколад.

Прибавете и 1/3 от желатина. В подходящи чашки се сипва еднакво количество от сметановата смес и се охлаждат в камерата за няколко минути. След това във всяка от тях се сипва от кафето с шоколад. Охладете и продължете по този начин, докато не получите по два слоя сметана и кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest