Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Лешникови пралиниБелгийските пралини са вид шоколадови бонбони с мек пълнеж.
В тази рецепта ще опиша как да си приготвим френски пралини с лешници....
27 Ноем.
1
Френски пралиниЩом се разтопи захарта може да усилите огъня, за да кипне сместа и се получи карамел със златист цвят.
Сипете карамела върху бадемите и оставете да се втвърди. Начупете пралините на малки парчета и сервирайте....
13 Февр.
3
Пралини с малиниОставете я да престои в хладилника, докато сместа се приготвя.
За сместа: Поставете заквасената сметана в по-дълбок съд, добавете захарта, ваниловата захар и разбъркайте с ръчна бъркалка....
06 Юли
Изотонични напитки - как да си ги приготвим?Може спокойно да се приготвят в домашни условия. Ето две рецепти за такива напитки....
23 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да приготвим домашни спредове и за какво да ги ползвамеКогато става въпрос за добавяне на вкус, гъвкавост и нотка гурме към вашите ястия, домашно приготвените спредове променят кулинарната игра. Независимо дали сте опитен готвач или начинаещ в кухнята, изработването на ваши собствени...
25 Септ.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Тайната на червените сосове: Как да ги приготвим у дома?Така че днес ще приготвяме червени сосове!
Препоръки за приготвяне на червен сос
В някои френски ресторанти сосовете се приготвят от специално обучени готвачи....
22 Септ.
Не ги помните, защото и историята ги забрави!Въпреки че я разширил от Каспийско море до Балканския полуостров и Палестина, историята го помни основно с неуспешния му опит да възкачи сина си на египетския престол....
06 Февр.
Магията на руските сбитни! Ето как да ги приготвитеСбитните са традиционни руски топли напитки, които за съжаление отдавна трудно могат да бъдат намерени. Някога, и то само допреди около стотина години, из улиците на всеки по-голям руски град са обикаляли продавачи на сбитни...
23 Окт.
В сезона на гъбите: Как да ги изберем и приготвим правилноКак да берем гъби, без да рискуваме
Важно е да се приготвите добре за брането на гъби. Да отидете в гората, разчитайки само на нюха си, няма да ви доведе до резултат....
10 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Домашно приготвен суджукОмесваме добре, след което оставяме на хладно да престоят за едно денонощие.
На другия ден пълним в черва, като ги окачаме да се сушат на проветриво място.
На всеки 2 дни суджуците се разточват с точилка....
01 Дек.
Домашно приготвен бахурНадупчваме всички черва, поставяме ги в торбичка за зеленчуци, защото е удобна при поставянето и ваденето на бахура.
Тази торбичка поставяме в голяма тенджера, за да може да врят около 2 часа....
28 Ноем.
1