Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Лешникови пралиниЛешникови пралини
27 Ноем.
1
Белгийските пралини са вид шоколадови бонбони с мек пълнеж. В тази рецепта ще опиша как да си приготвим френски пралини с лешници....
Френски пралиниФренски пралини
13 Февр.
3
Щом се разтопи захарта може да усилите огъня, за да кипне сместа и се получи карамел със златист цвят. Сипете карамела върху бадемите и оставете да се втвърди. Начупете пралините на малки парчета и сервирайте....
Пралини с малиниПралини с малини
06 Юли
Оставете я да престои в хладилника, докато сместа се приготвя. За сместа: Поставете заквасената сметана в по-дълбок съд, добавете захарта, ваниловата захар и разбъркайте с ръчна бъркалка....
Изотонични напитки - как да си ги приготвим?Изотонични напитки - как да си ги приготвим?
23 Април
Може спокойно да се приготвят в домашни условия. Ето две рецепти за такива напитки....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да приготвим домашни спредове и за какво да ги ползвамеКак да приготвим домашни спредове и за какво да ги ползваме
25 Септ.
Когато става въпрос за добавяне на вкус, гъвкавост и нотка гурме към вашите ястия, домашно приготвените спредове променят кулинарната игра. Независимо дали сте опитен готвач или начинаещ в кухнята, изработването на ваши собствени...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Тайната на червените сосове: Как да ги приготвим у дома?Тайната на червените сосове: Как да ги приготвим у дома?
22 Септ.
Така че днес ще приготвяме червени сосове! Препоръки за приготвяне на червен сос В някои френски ресторанти сосовете се приготвят от специално обучени готвачи....
Не ги помните, защото и историята ги забрави!Не ги помните, защото и историята ги забрави!
06 Февр.
Въпреки че я разширил от Каспийско море до Балканския полуостров и Палестина, историята го помни основно с неуспешния му опит да възкачи сина си на египетския престол....
Магията на руските сбитни! Ето как да ги приготвитеМагията на руските сбитни! Ето как да ги приготвите
23 Окт.
Сбитните са традиционни руски топли напитки, които за съжаление отдавна трудно могат да бъдат намерени. Някога, и то само допреди около стотина години, из улиците на всеки по-голям руски град са обикаляли продавачи на сбитни...
В сезона на гъбите: Как да ги изберем и приготвим правилноВ сезона на гъбите: Как да ги изберем и приготвим правилно
10 Септ.
1
Как да берем гъби, без да рискуваме Важно е да се приготвите добре за брането на гъби. Да отидете в гората, разчитайки само на нюха си, няма да ви доведе до резултат....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Домашно приготвен суджукДомашно приготвен суджук
01 Дек.
Омесваме добре, след което оставяме на хладно да престоят за едно денонощие. На другия ден пълним в черва, като ги окачаме да се сушат на проветриво място. На всеки 2 дни суджуците се разточват с точилка....
Домашно приготвен бахурДомашно приготвен бахур
28 Ноем.
1
Надупчваме всички черва, поставяме ги в торбичка за зеленчуци, защото е удобна при поставянето и ваденето на бахура. Тази торбичка поставяме в голяма тенджера, за да може да врят около 2 часа....