Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
Трябва да се получи гладко тесто. При нужда добавете още малко брашно, ако е прекалено лепкаво тестото или малко прясно мляко, ако е прекалено твърдо. След 20 мин рестартирайте програмата....
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Изваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите. Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Как да се храним след разстройствоКак да се храним след разстройство
19 Юли
1
храни и хляба; • Ограничете храните или напитките с кофеин като шоколад, кафе, силен чай, както и някои газирани напитки; • Ако сте със спазми по време на диарията, избягвайте газообразуващите храни и напитки...
Как трябва да се храним след колоноскопия?Как трябва да се храним след колоноскопия?
16 Ноем.
Важно е да се наблегне на храна, която ще даде възможност на храносмилателната система да започне да работи нормално....
Отвара след преяжданеОтвара след преяждане
27 Януари
Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата. Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон. Отварата се пие през целия ден....
Как да се храним след грип и настинкаКак да се храним след грип и настинка
03 Март
Лекуването на грипни състояния и настинки протича с прием на някои медикаменти, борещи се с високата температура, главоболието, болките в мускулите, кашлицата и другите характерни симптоми. Приемът на повече...
Как да се храним след операция на сърцетоКак да се храним след операция на сърцето
26 Септ.
Това означава да знаете кои храни са добри за вас и кои да избягвате с цената на всичко. Храни, които трябва да се вземат предвид след сърдечна операция 1. Сладките картофи 2....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Ястие След 10 годиниЯстие След 10 години
12 Февр.
Обръща се да се задържи добре от двете страни. Поставя се в чиния като канапе. От заешки заден бут, престоял 1 час в мляко и кока-кола, се пресова пържола. Обезкостява се и се запържва с ким и кимион в масло....
Чий кюфте с ледЧий кюфте с лед
03 Април
Така продължаваме докато свърши ледът и се разтопи всичко хубаво, след този процес минава около половин час....
Прасковен слаш с ледПрасковен слаш с лед
24 Юли
Четвъртинките праскови се оставят във фризера за 2 часа. След това се вадят и се пасират заедно с йогурта. При непрекъснато пасиране се добавя медът и ледът. Разпределя се в чаши и се сервира веднага....
Близо 7000 тона храна отива на боклука след ВеликденБлизо 7000 тона храна отива на боклука след Великден
19 Април
Оказва се, че голяма част от храните са ненужни след празника....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Домашен протеинов шейк след тренировкаДомашен протеинов шейк след тренировка
03 Май
Блендирайте всичко, докато се получи гладка смес. Сипете протеиновия шейк в чаша и сервирайте. Домашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Загрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество, за да покрива парчетата кашкавал/. Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....