Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаТрябва да се получи гладко тесто. При нужда добавете още малко брашно, ако е прекалено лепкаво тестото или малко прясно мляко, ако е прекалено твърдо.
След 20 мин рестартирайте програмата....
07 Април
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладИзваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите.
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
13 Април
Как да се храним след разстройствохрани и хляба;
• Ограничете храните или напитките с кофеин като шоколад, кафе, силен чай, както и някои газирани напитки;
• Ако сте със спазми по време на диарията, избягвайте газообразуващите храни и напитки...
19 Юли
1
Как трябва да се храним след колоноскопия?Важно е да се наблегне на храна, която ще даде възможност на храносмилателната система да започне да работи нормално....
16 Ноем.
Отвара след преяжданеОставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата.
Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон.
Отварата се пие през целия ден....
27 Януари
Как да се храним след грип и настинкаЛекуването на грипни състояния и настинки протича с прием на някои медикаменти, борещи се с високата температура, главоболието, болките в мускулите, кашлицата и другите характерни симптоми.
Приемът на повече...
03 Март
Как да се храним след операция на сърцетоТова означава да знаете кои храни са добри за вас и кои да избягвате с цената на всичко.
Храни, които трябва да се вземат предвид след сърдечна операция
1. Сладките картофи
2....
26 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Ястие След 10 годиниОбръща се да се задържи добре от двете страни. Поставя се в чиния като канапе.
От заешки заден бут, престоял 1 час в мляко и кока-кола, се пресова пържола. Обезкостява се и се запържва с ким и кимион в масло....
12 Февр.
Чий кюфте с ледТака продължаваме докато свърши ледът и се разтопи всичко хубаво, след този процес минава около половин час....
03 Април
Прасковен слаш с ледЧетвъртинките праскови се оставят във фризера за 2 часа.
След това се вадят и се пасират заедно с йогурта.
При непрекъснато пасиране се добавя медът и ледът. Разпределя се в чаши и се сервира веднага....
24 Юли
Близо 7000 тона храна отива на боклука след ВеликденОказва се, че голяма част от храните са ненужни след празника....
19 Април
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Домашен протеинов шейк след тренировкаБлендирайте всичко, докато се получи гладка смес.
Сипете протеиновия шейк в чаша и сервирайте.
Домашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
03 Май
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Топящ се паниран кашкавалЗагрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество, за да покрива парчетата кашкавал/.
Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс....
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаСложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
15 Дек.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари