Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладко от праскови с ябълков пектин и лимонРазбърква се, опитваме на вкус, на мен ми беше добре и варим още 5 минути.
Накрая се прибавя ябълковият пектин на лъжички и се бърка добре след всяка от тях да се види каква гъстота се получава....
18 Август
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Боровинков пудинг с ябълков пектинБоровинките се размразяват и се пасират. Добавя се захарта и пектинът и сместа се загрява на среден огън при непрекъснато бъркане.
Щом сместа започне да кипи, се сваля от котлона....
02 Април
Сладко от ягоди, череши и ябълков пектинДобавя се лимонена киселина и ябълков пектин, разбърква се за 4-5 минути и снемаме от котлона.
Сипва се в бурканчета, затваряме с капачка и обръщаме с дъното нагоре да се вакумира. Получи се уникално сладко!...
03 Юни
Домашен ябълков пектин по руска рецептаРазбира се, ябълков пектин може да закупите не само в аптека, но и във всеки по-голям хранителен магазин. Но навярно не знаете, че лесно можете и сами да извлечете пектина от няколко ябълки....
11 Септ.
Как се прави ябълков оцет?Технологията на ябълковия оцет
Нарязаните ябълкови парчета се поставят в бурканите, като не се пълнят догоре. Оставете около 3-4 пръста празно пространство в съда. Тук е моментът да добавите захар или мед....
06 Януари
Ползи от Ябълков пектин и препоръчителни дозиЧистият ябълков пектин е извлечен от пресни ябълкови плодове по специална технология....
17 Септ.
Възможно ли е отслабването с ябълков пектин?Въпреки това в последните години чистият ябълков пектин губи своята популярност и на негово място идват таблетките ябълков пектин. Те се приемат по същия начин....
16 Февр.
Как се прави домашен ябълков оцет?Как се прави домашен ябълков оцет? В следващите редове вижте повече:
- сладки ябълки - 4 кг;
- захар - 200 г;
- вода - 3.5 - 4 л....
07 Дек.
Как се прави ябълково вино?В противен случай ябълковото вино ще съдържа по-малко пектин, ще ферментира трудно и ще има леко горчив вкус....
15 Май
Отслабва ли се с ябълков пектин?Учените се изчислили, че приемът на ябълков пектин 3 пъти дневно се равнява на консумацията на 2 кг ябълки....
08 Окт.
ПектинСъгласното установените правила на Европейското хранително законодателство, пектин е означен с кодовия номер Е440....
13 Март
Как се прави ябълков оцет - ръководство за начинаещиПри производството на ябълков оцет често се използват лимонена киселина, аромати и оцветители....
13 Юли
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Ябълково сладко с пектинКогато течността се изпари и остане съвсем малко се слагат лимонтузуто и пектинът. Изключва се котлона и се продължава да се бърка, докато не утихне....
01 Ноем.
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.
Пухкави прави домашни баничкиПечем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
06 Април
Сладко от круши с пектинОставете да се охладят така.
Сладкото от круши с пектин е готово....
01 Септ.
Как се прави класически ябълков пайЗахар - 20 г
Студена вода - 120 мл
За пълнеж
Ябълки - 1 кг
Краве масло - 50 г
Захар - 18 с.л.
Канела - 20 г
Вода - 40 мл
Лимон - 1 бр....
16 Юни