Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоОстава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене. Накрая ще обсъдим и подходящите гарнитури....
21 Февр.
Нощно задушаванеТози индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10.
Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
13 Май
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
24 Март
1
Тънкости при готвене на козе и овче месоКогато приготвяте ястие от овче месо, трябва да имате предвид, че най-вкусно е месото на животни до година и половина. То се отличава със светлочервения си цвят, мазнината е бяла и еластична.
Месото от старо животно...
30 Май
1
Задушаване в съняКои хора най-често се задушават насън
Задушаването по време на сън е често срещано явление, но заедно с това е и един от най-недиагностицираните вид нарушения на функциите на организма в съвременната медицина....
10 Ноем.
1
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоЗа да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
27 Януари
Как се задушава месо - инструкции стъпка по стъпкаДокато месото се задушава, можете да добавите билки....
07 Дек.
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТемпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
08 Август
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Конско месо на скараКонското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
26 Март
Качамак и месо на пластовеПригответе качамака, като следвате упътването на опаковката.
Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....
12 Февр.
Месо със зеленчуци на сачПилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки.
Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
10 Януари
Картофи с месо на фурнаЗагрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути.
Обелете и нарежете картофите в тава....
03 Дек.
6
Боб с месо на фурнаСлагаме боба в глинен гювеч заедно с месото и нарязаните на ситно морков, чушка и 2 стръка лук.
Добавяме доматеното пюре, малко мазнина и сол на вкус, наливаме вода....
11 Окт.
Питки с месо на тиганОставяме го да втаса, след това разделяме на равни топки. С помощта на валяче или точилка разточваме топките....
19 Септ.
Шницели от месо на фурнаОваляме обилно в галета, оставяме я върху намаслена тава или такава с хартия за печене, и с леко потопени ръце в галета натискаме до желаната от нас тънкост на шницелите....
17 Ноем.