Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лозовите сарми – вкусни и полезниЛозовите сарми – вкусни и полезни
29 Май
За лозовите сарми могат да се използват пресни или маринови лозови листа. Тук специфичното е листата да не са много големи и жилави. При сармите със зехтин трябва да избегне плънката да не е от много суха смес....
Шунка, завита в свинскоШунка, завита в свинско
20 Август
Потопете рулото в яйце, после в галета и отново редувайте, докато рулото се покрие напълно. Пуснете да се изпържи в слабо загряна мазнина, за да е сигурно, че отвътре няма да остане сурово....
Капама, завита в зелеви листаКапама, завита в зелеви листа
13 Януари
Наденицата се покрива с 2-3 зелеви листа, леко се притискат да се подравни, отгоре се завиват зелевите листа от стените и леко се притиска да се запечата. Полива се с малко олио....
Сьомга, завита в бутер тестоСьомга, завита в бутер тесто
17 Февр.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса....
Плънки за постни лозови сармиПлънки за постни лозови сарми
29 Дек.
Ето и кои са нужните продукти: Лозови сарми с праз и ориз Необходими продукти: 2 стръка праз, глава лук, 3 моркова, 1 ч.ч....
Как да завиваме сарми?Как да завиваме сарми?
07 Окт.
1
Зелеви сарми, лозови сарми или сарми от лапад – тези великолепни ястия са толкова вкусни и обичани от всички, че спокойно можем да напишем Ода за сармичките....
Три рецепти за сарми в лозови листаТри рецепти за сарми в лозови листа
16 Януари
Независимо дали са приготвени от пресни, замразени или консервирани листа, лозовите сарми винаги могат да бъдат вкусни и ароматни....
Консервиране на зелеви и лозови листа за сармиКонсервиране на зелеви и лозови листа за сарми
21 Окт.
Използването на зелеви и лозови листа за приготвянето на сарми с плънка е типично за европейската и азиатската кухня....
Как се завиват кренвиршки?Как се завиват кренвиршки?
24 Февр.
Завиване на кренвиршки можете да приготвите и с кори за баница. Ако вие си омесите тесто, то трябва да е хубаво втасало, а ако е купено можете да го оформите веднага....
Как се завиват тортелини?Как се завиват тортелини?
17 Дек.
Тортелините са едни от най-обичните представители на голямото семейство на италианската паста. Тортелините са вкусни малки тестени пръстени, които са пълни с месна или друга плънка. Обикновено се поднасят в вкусен сметанов...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Подходящи подравки за сармиПодходящи подравки за сарми
12 Април
Лозови сарми по турски можете да приготвите и с по екзотични добавки като стафиди и мента....