Тортелините са едни от най-обичните представители на голямото семейство на италианската паста. Тортелините са вкусни малки тестени пръстени, които са пълни с месна или друга плънка. Обикновено се поднасят в вкусен сметанов сос или сос с четири сирена.
Приготвянето на тортелини не се различава съществено от това на приготвянето на останалите видове паста. Тестото за тортелини се замесва само с брашно, яйце, жълтъци и зехтин екстра Върджин. След това се премесва старателно и се изтънява с машина за паста или с помощта на точилка.
Изтъненото тесто се нарязва на правилни четириъгълници. В средата на всеки четириъгълник се поставя по малко от приготвената плънка и идва най-важният момент от приготвянето им - завиването на тортелини.
Завиването на тортелини не е никак сложно. След като поставите в центъра на четириъгълника малко паста, прегънете тортелините на диагонал, навийте ги и след това внимателно ги прегънете като пръстен и залепете двата края с малко вода.
Така сгънатите тортелини се пускат във вряла подсолена вода и се варят, докато изплуват на повърхността. Готовите тортелини се поднасят със сос по избор. Избрани рецепти за тортелини може да откриете на нашия сайт. Препоръчваме ви да опитате тортелини със сметана и гъби, както и лесни тортелини с шунка.
Коментари