Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при печенето на скараТънкости при печенето на скара
17 Февр.
Сега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор: 1....
Тънкости при печенето на сладкишиТънкости при печенето на сладкиши
19 Май
През първите 20 минути печене вратата на фурната не бива да се отваря, тестото спада от това. Сладкишите с плънка се пекат на среден огън, така че пълнежът да не изсъхне....
Агне на пещАгне на пещ
06 Февр.
2
Агнето на пещ е готово....
Чудна пица на пещЧудна пица на пещ
28 Август
Оставете да втаса, след което разделете на три или четири топки. Зависи дали желаете по тънки или дебели пици....
Пълнен лук на пещПълнен лук на пещ
26 Март
Филето и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в маслото и виното. С тази смес се пълнят лучените кошнички. След това се запичат за около 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна....
Селски Хляб на пещСелски Хляб на пещ
09 Дек.
Когато е добре загрята, си поставяме хляба с помощта на лопатата в пещта и веднага затваряме вратичката. Оставяме за около час-час и половина да се пече....
Печен Заек на ПещПечен Заек на Пещ
09 Дек.
Добавяме петдесет грама масло и поставяме заека в пещта в продължение на четиридесет минути....
Пълнено агне на пещПълнено агне на пещ
08 Ноем.
Пълненото агне на пещ събира цялото семейство около трапезата....
Гергьовско агне на пещГергьовско агне на пещ
06 Май
1
Поставя се върху дълбока тава върху лозови пръчки, за да не залепне при печенето. Налива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и отгоре с фолио....
Свинска глава на пещСвинска глава на пещ
10 Окт.
15
Цялата се нарязва на средно големи кубчета. Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече. Цялата глава се намазва обилна с мас....
Агнешка дроб сарма на пещАгнешка дроб сарма на пещ
08 Януари
Агнешките дреболии сваряваме, след това ги нарязваме на парченца. Нарязваме си лука, джоджена и спанака на парченца, маркова също нарязваме на ситно. Ориза измиваме и почистваме....
Цяло печено агне на пещЦяло печено агне на пещ
10 Май
Понеже температурата е по-ниска, оставяме цялото печено агне на пещ да се пече до сутринта....
Агнешко с ориз на пещАгнешко с ориз на пещ
14 Окт.
Агнешкото с ориз на пещ е невероятно!...
Боб в гърне на пещБоб в гърне на пещ
13 Януари
Лука нарязваме на ситно. В гърнето слагаме измития боб, нарязания на ситно лук, разкъсаната на по-едри парчета суха чушка, олиото, червения пипер, сухия джоджен и по желание свинските кокали....
И в печенето си има тънкостиИ в печенето си има тънкости
11 Септ.
При всяка група продукти има тънкости....
Пица на домашна пещПица на домашна пещ
16 Януари
1
Готовото тесто изваждаме на плот и месим до получаване на меко тесто. Готовото тесто оставяме да втаса. След като втаса, разточваме тънък блат с размера на пещта....
Тънкости при печене на баницаТънкости при печене на баница
29 Август
1
В тази статия ще ви запознаем с всички тънкости при печене на млечна баница. Да започваме!...
Тънкости при печене на питаТънкости при печене на пита
01 Юни
3
Много домакини не смеят да опекат пита, защото се притесняват, че няма да се получи достатъчно добра и предпочитат да купят готова. Но няма нищо по-вкусно от домашно изпечената пита, а за приготвянето й просто трябва да...
Селски хляб на пещ с маяСелски хляб на пещ с мая
20 Май
Вариант 1 За другия - алтернативния, загрейте фурната на 220 градуса с тава поставена вътре, за да се нагорещи. Когато достигне нужната температура, сложете пласт хартия за печене върху тавата....
Пълнено агне на пещ за ВеликденПълнено агне на пещ за Великден
08 Април
На сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
Бюрек с печени кори на пещБюрек с печени кори на пещ
21 Дек.
1
Бюрекът с печени кори на пещ е готов....
Тънкости за вкусно агнешко печеноТънкости за вкусно агнешко печено
07 Май
Тънкости при овкусяването на агнешко Преди приготвянето на вашето вкусно печено агнешко, месото се изчиства от излишните ципи и мазнини. Агнешкото месо е сухо месо....
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
Печено Агнешко в ПещПечено Агнешко в Пещ
11 Юли
Сложете я във пещта, но на умерен огън, не по-малко от 2 часа. Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-вкусно става месото, разкапва се от костите. Печеното Агнешко в Пещ е готова....
Как да си направим прасенце на пещКак да си направим прасенце на пещ
29 Март
2
Печеното младо прасенце е едно от най-вкусните и празнични ястия. Прасенцата са любими на много хора заради вкусната хрускава кожичка и крехкото месо....