Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при печенето на скараСега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор:
1....
17 Февр.
Тънкости при печенето на сладкишиПрез първите 20 минути печене вратата на фурната не бива да се отваря, тестото спада от това.
Сладкишите с плънка се пекат на среден огън, така че пълнежът да не изсъхне....
19 Май
Чудна пица на пещОставете да втаса, след което разделете на три или четири топки. Зависи дали желаете по тънки или дебели пици....
28 Август
Пълнен лук на пещФилето и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в маслото и виното.
С тази смес се пълнят лучените кошнички. След това се запичат за около 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна....
26 Март
Селски Хляб на пещКогато е добре загрята, си поставяме хляба с помощта на лопатата в пещта и веднага затваряме вратичката.
Оставяме за около час-час и половина да се пече....
09 Дек.
Печен Заек на ПещДобавяме петдесет грама масло и поставяме заека в пещта в продължение на четиридесет минути....
09 Дек.
Гергьовско агне на пещПоставя се върху дълбока тава върху лозови пръчки, за да не залепне при печенето.
Налива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и отгоре с фолио....
06 Май
1
Свинска глава на пещЦялата се нарязва на средно големи кубчета.
Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече.
Цялата глава се намазва обилна с мас....
10 Окт.
15
Агнешка дроб сарма на пещАгнешките дреболии сваряваме, след това ги нарязваме на парченца. Нарязваме си лука, джоджена и спанака на парченца, маркова също нарязваме на ситно.
Ориза измиваме и почистваме....
08 Януари
Цяло печено агне на пещПонеже температурата е по-ниска, оставяме цялото печено агне на пещ да се пече до сутринта....
10 Май
Боб в гърне на пещЛука нарязваме на ситно.
В гърнето слагаме измития боб, нарязания на ситно лук, разкъсаната на по-едри парчета суха чушка, олиото, червения пипер, сухия джоджен и по желание свинските кокали....
13 Януари
Пица на домашна пещГотовото тесто изваждаме на плот и месим до получаване на меко тесто.
Готовото тесто оставяме да втаса. След като втаса, разточваме тънък блат с размера на пещта....
16 Януари
1
Тънкости при печене на баницаВ тази статия ще ви запознаем с всички тънкости при печене на млечна баница. Да започваме!...
29 Август
1
Тънкости при печене на питаМного домакини не смеят да опекат пита, защото се притесняват, че няма да се получи достатъчно добра и предпочитат да купят готова. Но няма нищо по-вкусно от домашно изпечената пита, а за приготвянето й просто трябва да...
01 Юни
3
Селски хляб на пещ с маяВариант 1
За другия - алтернативния, загрейте фурната на 220 градуса с тава поставена вътре, за да се нагорещи. Когато достигне нужната температура, сложете пласт хартия за печене върху тавата....
20 Май
Пълнено агне на пещ за ВеликденНа сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
08 Април
Тънкости за вкусно агнешко печеноТънкости при овкусяването на агнешко
Преди приготвянето на вашето вкусно печено агнешко, месото се изчиства от излишните ципи и мазнини. Агнешкото месо е сухо месо....
07 Май
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоЗа да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
27 Януари
Печено Агнешко в ПещСложете я във пещта, но на умерен огън, не по-малко от 2 часа. Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-вкусно става месото, разкапва се от костите.
Печеното Агнешко в Пещ е готова....
11 Юли
Как да си направим прасенце на пещПеченото младо прасенце е едно от най-вкусните и празнични ястия. Прасенцата са любими на много хора заради вкусната хрускава кожичка и крехкото месо....
29 Март
2