Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фреш с нарНяма да разискваме темата за ползата от фрешовете. Достатъчно доказателства и примери има за положителния ефект върху тялото.
Този фреш е една моя любима комбинация - нарът е определян като един от плодовете с най-много...
03 Март
2
Сладкиш с нарСмесвате цеденото кисело мляко и зрънцата от нара. В подходящ съд нареждате гофретите и сиропирате със сока от нар.
Отгоре мажете със сместа от млякото и зрънцата нар. И заливате с течния мед.
Слагате втори ред гофрети...
06 Февр.
Сок от нарИзмиваме и нарязваме 1 нар на две половини.
Слагаме го в съд, пълен с вода. Опитваме да премахнем семената на плода, докато го държим под водата.
Премахваме кората и остатъците от мембраната. След това отцеждаме водата...
10 Август
Кекс с нарЯйцата, олиото и 1 ч.ч. от захарта се разбиват с миксер. Добавят се ванилията, брашното и бакпулверът и отново се разбърква добре.
Накрая се прибавя и прясното мляко и се бърка до получаване на гладка, средно гъста смес...
29 Юли
Сангрия с нарИзвадете семената на нара в купа. В друг съд отделете филенцата от портокала.
Нарежете лимона на шайби. Поставете в кана семената от нар, резените лимон, стръкове пресен розмарин и парченцата портокал.
Налейте в каната...
25 Септ.
Сос от нарРазбъркайте всички съставки заедно в купата, поставете ги в бурканчета и ги подправете добре.
Използвайте го за дресинг на кускус, ориз или зелена салата.
Да се съхранява в хладилника до 5 дни....
11 Септ.
Сангрия с нарВ подходящ съд смесваме всички течни съставки и добавяме парченцата от плодовете.
Добавяме и лед към нашата Сангрия.
Сангрията с нар може да се сервира с резен портокал закрепен на чашата....
23 Юли
Редукция от нарСмесете всичко и сложете на силен огън, докато заври. Намалете силата на котлона, така че сместа да ври леко и редуцирайте около час и 10-15 минути.
В зависимост от желаната гъстота продължете да редуцирате или спрете...
21 Дек.
Ашуре с нарПшеницата, бобът и нахутът се накисват поотделно във вода един ден преди да се сготвят. На следващия ден се варят поотделно.
Сушените кайсии се нарязват и се накисват във вода. Стафидите се накисват в топла вода, а смокините...
04 Февр.
Сладко от нарИзчистете наровете, като отделите само семенцата. Смесете ги в тенджера под налягане с канелата и 1 ч.ч. вода. Сложете да кипне, след като фитилът изсвири няколко пъти, махнете от котлона тенджерата.
След като изстине...
10 Април
1
Лимонада с нарСмесете захарта с лимоновия сок и разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
Сипете лимоновата смес към сока от нар, разбъркайте и добавете водата и леда.
Сипете в чаши и сервирайте веднага....
23 Август
Смокини с нарОставяме в хладка вода смокините да се накиснат. Разделяме 3 нара наполовина и изстискваме сока им, а на 4-тия изваждаме плодовете.
Настъргваме кората на лимона и изстискваме сока му. Обелваме джинджифила и го рендосваме...
20 Юни
Ориз с нарНакиснете стафидите в шерито за около 20 минути. Изчистете лука и чесъна, разрежете ги на дребно и ги сложете във врящо олио.
Добавете ориза и подправките и ги задушете за 1-2 минути. След това залейте с вода, добавете...
11 Февр.
Салата с нарВ купа се поставят обелените и нарязани на кубчета картофи, тиква и авокадо.
Поръсват се с нарязан на тънки филийки лук, зърната от нар.
От другите продукти се приготвя сос - всички съставки се разбъркват до еднородно...
24 Ноем.
Супа с нарИзсипете пилешкия бульон в тенджера и го сложете да се вари. Намалете температурата и прибавете сока от нар, заедно с лимонов сок, ако използвате сладък нар. След това отново сложете бульонът да се вари.
Намалете температурата...
24 Април
Парфе с нарОтделяме жълтъка на едното яйце. Белтъка и цялото друго яйце разбиваме на пяна. Разтваряме захарта в 25 мл. гореща вода, добавяме рома и смесваме с яйцата.
Загряваме сместа на водна баня до кипване, след което я махаме...
05 Юли
Как да обелим нарНарът е сред най-ценените плодове, най-вече заради своите здравословни и вкусови качества. Когато решим да похапнем от вкусния плод обаче, със сигурност всеки от нас се е сблъсквал с трудната задача да извади плода от кората...
22 Ноем.
Нар - бомбата от антиоксиданти!Нарът е един от най-полезните плодове, които за съжаление все още попадат в последните редици по консумация на плодове от българското население. За разлика от Азия, където е почитан от край време, тук може да се срещне...
19 Дек.
Шоколадови бонбони с нарКокосовите стърготини и бадемите се накисват в сок от нар и коняк.
Фурмите се нарязват на дребно и се смесват с останалите продукти.
Добавя се кокосовото масло. Разбърква се добре и сместа се разпределя в силиконови...
14 Февр.
Домашен сироп от нарИзсипете семената от нар в голяма тенджера и добавете захарта с водата. Ако искате вашият сироп да е малко по-силен като вкус, можете да добавите и сока от един лимон на този етап.
Загрейте сместа на средно силен огън,...
11 Март
Салата Табуле с нарТази салата е една от най-древните салати с булгур, за която се смята, че идва от арабската кухня.
Може да се срещнат най-различни вариации на табуле, но основната съставка, която остава непроменена е огромното количество...
15 Януари
Бишкотен сладкиш с нарПърво почистваме нара и изронваме зрънцата. Малко е играчка, но пък е вкусно.
После приготвяме крема, като в купа разбиваме сметаната, сиренето и пудрата захар с миксер на пухкав крем.
В подходящ съд на дъното подреждаме...
26 Ноем.
Салатен дресинг с нарВ купа смесете оцета с меласата, част от зехтина, сол и пипер. Разбъркайте и на тънка струйка налейте и останалия зехтин.
Прибавете нара и ако е необходимо, добавете към дресинга още сол, оцет или зехтин.
Този дресинг...
10 Септ.
Сладки кубчета от нарСложете на тих огън сока от нар заедно с водата, след което прибавете захарта и нишестето.
Бъркайте всичко, докато сместа не стане като пудинг.
Смъкнете от котлона и прибавете към сместа 1 лъжица масло.
Насипете...
29 Юни
Свински ребърца с нарВ купичка смесваме черния пипер, червения пипер и солта.
Втриваме с ръце подправките, така че всички ребра да са равномерно овкусени. Подреждаме ребърцата в тава за печене.
Изцеждаме сока на единия нар и го изливаме...
02 Февр.