Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се варят речни раци?Как се варят речни раци?
10 Ноем.
Те се варят 15 минути, докато цветът им не стане наситено червен, след което се отцеждат и месото се вади от щипките и опашката....
Как се варят калмарите?Как се варят калмарите?
26 Февр.
Ако оставите калмарите да се варят по-дълго време, те ще заприличат на малки сбръчкани парчета гума и вкусът им ще се промени. Най-дългото време, което може да престои калмарът във врящата вода, е две минути....
РациРаци
19 Март
Обикновено раците се варят около 15 минути, докато цветът им се промени и стане наситено червен....
Как се приготвят рациКак се приготвят раци
06 Януари
Раци могат да се варят и в бира. Готовите раци имат много специфичен вкус. Раците са варят по традиционния начин, но в тенджерата се налива вода и бира в равни пропорции....
Колко време се варят различните зеленчуциКолко време се варят различните зеленчуци
11 Юни
1
Ако се варят едновременно различни видове зеленчуци, най-напред се слагат тези, които се варят най-бавно, а на определено време си прибавят и останалите....
Как се варят зеленчуци на параКак се варят зеленчуци на пара
22 Януари
Варят се, докато омекнат, което е около 20 минути до половин час. Ако имате специален уред за готвене на пара, може да сложите зеленчуците на горния ред, а месото, рибата или друг продукт - на долния....
Рулца от рациРулца от раци
05 Март
2
Рулца от раци са сурогатен продукт на съвременната хранителна индустрия. Макар и да се наричат рачешки, много страни се въздържат от това наименование за обозначаване на апетитните червено бели пръчици с аромат на рачешко...
Колко време се варят бурканите със зимнинаКолко време се варят бурканите със зимнина
03 Дек.
Можете да варите заедно и да комбинирате само такива, които се варят еднакво дълго време. Ето и приблизителните минути, които трябва да варите зимнината: 1....
Как се варят зеленчуците от различни цветовеКак се варят зеленчуците от различни цветове
10 Юни
Белите зеленчуци – картофи, бяло зеле и карфиол, лук, целина – се варят бързо във вряща вода и без капак....
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?
17 Април
Когато зеленчуците се варят на пара, съставът им се запазва почти напълно, но витамин С се разрушава в голяма степен, тъй като те не са облени с вода и повърхността им е изцяло в допир с кислорода на въздуха....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как да приготвим рациКак да приготвим раци
21 Август
Има много рецепти за приготвяне на раци – те се варят във вода или прясно мляко, задушават се в бира, пържат се в масло, използват се за приготвянето на супи и суфлета....
Как се почистват раци?Как се почистват раци?
17 Януари
За да се почисти рак за консумация и приготви правилно, предварително трябва да е обездвижен. Това се постига лесно, като се прибере за 30 минути във фризер. След като се извади, долната му част се повдига и се отстранява...
Как се ядат раци?Как се ядат раци?
25 Окт.
1
Сварените раци са вкусно ястие, което не всеки ден се поднася на масата. Но какво да правим, ако ни се отдаде щастливата възможност да си похапнем от вкусното месо на рака? Как да се преборим с него? Първото, което трябва...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....