Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се нуждаем от цинк и селенЦинкът е изключително важен и полезен - от него се нуждаят всички клетки без изключение....
20 Август
Защо човек се нуждае от пектини?Тези четири вида пектин, получени практически от отпадъците от производството на храни, почти напълно задоволяват нуждата от него, отново в хранително-вкусовата промишленост и в допълнение в козметиката и фармацевтичните...
19 Август
Защо да пием магнезий + B6Съчетаването на магнезий с витамин B6 засилва процеса на усвояване на магнезия и увеличава клиничните ефекти от употребата му....
30 Април
МагнезийНехелатираните съединения на магнезия включват магнезиев оксид, магнезиев сулфат и магнезиев карбонат.
Източници на магнезий
Отлични източници на магнезий са швейцарски чард и спанак....
31 Януари
10
Защо е важен магнезиятАко имате мускулни крампи, то вероятно тялото ви се нуждае именно от магнезий....
22 Ноем.
Защо тялото се нуждае от алфа липоева киселина?Нека видим от колко липоева киселина има нужда организмът и как да компенсира липсата ѝ.
Липоевата киселина е съединение, съдържащо дисулфид, което се намира в абсолютно всяка клетка в човешкото тяло....
13 Август
Какво представляват невротропните витамини и защо се нуждаем от тях?Жените се нуждаят от 1. 1 м г дневно, а мъжете от 1. 2 мг....
22 Март
Защо всеки дом се нуждае от магическото растение сансевиера?В царството на стайните растения сансевиерата, известна като змийското растение или тъщиния език, се откроява като наистина вълшебно допълнение към всеки дом.
Със своята завладяваща красота, впечатляващи способности за...
02 Юни
Защо сърцето ви се нуждае от добър нощен сънШест часа – това е минималното количество сън на нощ, от което се нуждаете, за да помогнете на сърцето си да остане здраво....
14 Юли
Защо трябва да пием магнезий и витамин B6Дозата се определя от конкретната нужда на всеки организъм и се преценява от специалист....
14 Ноем.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Кога се добавя магнезий към почватаРастенията се нуждаят от магнезий през целия вегетационен период, особено в началото на развитието си и по време на плододаването....
31 Май
От колко захар се нуждаем ежедневно?Количеството захар, от което се нуждаем дневно, е определено от Световната здравна организация от 1990 година. Според него дневната доза е 50 г за жени и 50 г за мъжете....
27 Септ.
От колко часа сън се нуждаем?Някои могат да имат нужда от малко повече, а други – от малко по-малко сън....
24 Ноем.
Защо е важен магнезият за тялото?А дефицитът на магнезий се свързва с много странични ефекти – слабост, гадене, крампи в мускулите, депресия, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания.
Магнезият е и много важен за мозъка ни....
06 Януари
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.