Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си направим сушени сливиДа си направим сушени сливи
03 Окт.
Сушените сини сливи са сред най-използваните в кулинарията сушени плодове. Могат да бъдат добавяни не само към кейкове, торти и всякакви сладкиши, но и към основни ястия....
Домашна наденица за сушенеДомашна наденица за сушене
27 Август
Хубаво е да престои на хладно 10-12 часа. Пълнят се червата, като се дупчат с игла. Правят се на подкови или на пръчки. Сушат се на проветриво място като се разточват 3 – 4 пъти....
Салатка ТрадицияСалатка Традиция
20 Март
Заливаме с олио на вкус и добавяме сол. Приятен апетит!...
Габровски пърленки на скараГабровски пърленки на скара
17 Юни
2
Получават се около 16 бр. много вкусни габровски пърленки на скара. Приятен апетит!...
Неприятните странични ефекти от консумацията на сушени сливиНеприятните странични ефекти от консумацията на сушени сливи
09 Август
Първото нещо, за което се сещате, когато чуете сушени сливи, вероятно е, че те са полезна храна при запек....
Лечение на болен зъб със сушени сини сливиЛечение на болен зъб със сушени сини сливи
20 Дек.
Сушените сливи са много полезни не само за директна консумация, но често се използват и в народната медицина....
Домашни Бухти ТрадицияДомашни Бухти Традиция
30 Януари
Пържим до зачервяване домашни бухти традиция....
Картофени кюфтенца ТрадицияКартофени кюфтенца Традиция
01 Април
Приятен апетит с тези картофени кюфтенца Традиция. ❤️...
Бобена салата ТрадицияБобена салата Традиция
12 Януари
Нарязваме на ситно червения кромид, на кубчета киселите краставички и сварения морков. Прибавяме зехтина, сварения боб, доматеното пюре и домашната лютеница. Разбъркваме всички продукти добре. Добър апетит!...
Коледна пита ТрадицияКоледна пита Традиция
04 Януари
2
Печете коледна пита Традиция в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор....
Кифлички със сирене ТрадицияКифлички със сирене Традиция
10 Окт.
Кифличките със сирене Традиция се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути. Приятен апетит!...
Хляб от лимец ТрадицияХляб от лимец Традиция
05 Май
Пече пълнозърнестия хляб на 180°C 30-40 мин. Пробвайте с клечка или нож. Ако нищо не се полепи значи мекият хляб от лимец е готов....
Бисквитена торта Стара традицияБисквитена торта Стара традиция
22 Март
2
Украсяваме бисквитена торта Стара традиция със счукани орехи. Приятен апетит с най-старата нашенска бисквитена торта!...
С какво са полезни сушените сини сливи?С какво са полезни сушените сини сливи?
12 Май
Също апетитни деликатеси - сини сливи в шоколад, вкусни компоти, желета и конфитюри. Противопоказания и вреди на сушените сини сливи Въпреки всичките им ползи сушените сливи не са полезни за всички....
Сушените сливи подмладяват и зареждат с енергияСушените сливи подмладяват и зареждат с енергия
20 Май
Сините сливи са най-консумираните от всички сушени плодове. За да се получат сушените сливи сочни, първо се бланшират във вряща вода и след това се сушат в специални парни сушилни....
Сушените сини сливи са полезни колкото преснитеСушените сини сливи са полезни колкото пресните
17 Ноем.
1
Всеизвестно е, че сините сливи се консумират освен пресни, на сладко, конфитюр, компот, и сушени. Ако смятате, че сушените сини сливи са по-малко полезни от свежите, току-що набрани плодове – грешите....
Как да лекувате болен зъб със сушени сини сливиКак да лекувате болен зъб със сушени сини сливи
05 Май
Те не само направиха предположение, но и проведоха проучвания, които потвърдиха прекрасните свойства на сушените сините сливи....
Сушене на зеленчуциСушене на зеленчуци
19 Март
3
Сушенето на плодове и зеленчуци заинтригува все повече хора. Дори в домашни условия можем да си направим сушени зеленчуци, които след това да използваме за различни гозби....
Пилешки бутчета с ориз ТрадицияПилешки бутчета с ориз Традиция
07 Март
1
Добър апетит с моите пилешки бутчета с ориз Традиция!...
Габровска топеницаГабровска топеница
27 Юли
Доматите и чушките се нарязват на възможно най-ситно. Твърдо сварените яйца се обелват и нарязват също на дребно. Всичко се прехвърля в подходяща дълбока чиния или купа....
Габровски търникГабровски търник
15 Януари
Окачват се да засъхнат на студено и проветриво място 2-3 дни. След това търникът се реже на парчета с дължина 5-6 см и се пече в силна фурна....
Габровски омлетГабровски омлет
12 Януари
2
Загрейте тигана на средно силен огън. Добавете мазнината и яйцата, както се приготвят на очи. Изчакайте 1-2 мин., докато белтъците са почти готови....
Габровска баницаГабровска баница
10 Юли
1
Пече се в загрята фурна на 200 градуса....
Габровски кейкГабровски кейк
16 Март
8
Печем във фурната на 180 градуса за около 25-30 минути. Отгоре поръсваме с пудра захар. Да Ви е сладко!...
Габровски пърленкиГабровски пърленки
29 Януари
3
Покрива се с кърпа и се оставя на топло. Когато увеличи обема си двойно, тестото се накъсва на топки и се разтягат с ръце до получаване на тънки питки. Покриват се и се оставят да се надигнат....