Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се вари царевицаКак се вари царевица
09 Дек.
7
Царевицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация. Важното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а...
Перфектно Ягодово ПарфеПерфектно Ягодово Парфе
01 Май
Перфектното Ягодово Парфе е готово....
Перфектно шоколадово брауниПерфектно шоколадово брауни
13 Септ.
Включете фурната на 180 градуса, перфектно шоколадово брауни се пече в предварително зягрята фурна. На водна баня разтопете шоколада и маслото. Щом е готов, го отделете на страни, за да се охлади малко....
Колко време се вари супа?Колко време се вари супа?
02 Август
1
Супите са от най-предпочитаните рецепти за дневно меню. Те са много полезни за здравето, не изискват много време, нито специални кулинарни умения. Като най-здравословни се сочат бистрите супи, които се приготвят от зеленчуци...
Перфектно сладко от прасковиПерфектно сладко от праскови
05 Септ.
1
Може да ви се стори, че захарта е малко, но това е идеалното съотношение за истинско сладко, в което се усеща вкусът на плода, а не само на захрта. Измиваме, обелваме прасковите и ги нарязваме на малки кубчета....
Моето перфектно шоколадово суфлеМоето перфектно шоколадово суфле
08 Септ.
Да ви е вкусно с моето перфектно шоколадово суфле!...
Перфектно изпържена хрупкава цацаПерфектно изпържена хрупкава цаца
17 Юли
Въпрос на желание, но да знаете, че по този начин се получава перфектно изпържена хрупкава цаца!...
Как да приготвим перфектното кафеКак да приготвим перфектното кафе
27 Март
1
За да сварите перфектно турско кафе, ви е необходимо медно джезве. За целта преди да сложите кафето, трябва да изплакнете с гореща вода джезвето....
Как се вари кафе в джезве?Как се вари кафе в джезве?
04 Май
При варенето на кафе оптималното съотношение е 1:10 (за 1 част смляно кафе до 10 части вода), тоест 10 г кафе ще са необходими за 100 г вода. И все пак нещата могат да варират според вашите предпочитания - някой обича кафето...
Перфектно тесто за пици и мекициПерфектно тесто за пици и мекици
16 Ноем.
2
Перфектното тесто за пици и мекици е готово....
В деня на кафето: Как се прави перфектното Виенско кафе?В деня на кафето: Как се прави перфектното Виенско кафе?
01 Окт.
Всяка година от 2002 насам на 1 октомври светът отбелязва международният ден на кафето. В австрийската столица Виена празникът на любимата ни напитка преминава с особено внимание. И това не е изненадващо, защото виенско...
Домашната ракия ще се вари с вносно гроздеДомашната ракия ще се вари с вносно грозде
12 Окт.
Тъй като цените на българското грозде се вдигнаха заради съсипаната тазгодишна реколта, родните производители на ракия ще варят напитката с македонско и гръцко грозде. Родното грозде по пазарите е скочило почти двойно...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Перфектното време за кафе не е рано сутринПерфектното време за кафе не е рано сутрин
22 Август
Не бива да пием кафе до 10 часа сутринта, сочат резултати от изследване. Причината е, че през ранните сутрешни часове нивата на хормона кортизол са най-високи в организма, а консумацията на кофеинова напитка при високи...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....