Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Домашни суджуци с червено виноЗа тези домашни суджуци смиламе си месата с машинка за кайма.
Поставяме го в дълбок съд.
Всички подправки, които са написани по-горе ги добавяме, както си изсипваме и виното....
14 Дек.
Домашни суджуци с балканска чубрицаНакачете суджуците на проветриво място, като периодично ги размачквате.
Домашните суджуци с балканска чубрица са готови....
23 Окт.
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Невероятни домашни хлебчетаРедят се на разстояние едно от друго.Отгоре върху всяко хлебче с остър нож си правят по няколко разреза. Готовите хлебчета се оставят да втасат за около 30-тина минути....
22 Януари
Да си направим домашен суджукРазгледай и тези вкусни рецепти за домашен суджук и/или как се съхранява суджук....
10 Дек.
5
Свински суджуци с чесънОставете сместа да престои за 1 нощ.
На следващия ден напълнете тънки свински черва и оформете суджучета с дължина 20 см. Оставете ги на проветриво място да се позасушат и след това ги опушете....
12 Февр.
Три идеи какво да направим от цикорияЦикорията, позната и като синя жлъчка, е полско цвете с красиви бледо лилави цветчета, което мнозина са виждали, но не предполагат, че то може да бъде използвано и в кулинарията. Освен това то има и целебни свойства и...
27 Май
Три идеи какво да направим от ревенРевенът, който е вид листен зеленчук и може да бъде срещнат и като равен, има подобен химически състав като на всички останали листни зеленчуци. На външен вид напомня на лапад и се среща на много места като диворастящо...
02 Май
Три идеи какво да направим от теменужкиТеменужките, независимо дали са градински или стайни, са едни от най-нежните цветя, които можете да срещнете. Особено голяма популярност придобиват горските теменужки през 19 и 20 век, когато буквално се превръщат в мания...
30 Април
Три идеи какво да направим от тинтяваЕто 3 идеи какво какво да направите с тинтява, ако вече сте се сдобили с билката:
Билков еликсир от тинтява (действа добре срещу възпаление на бъбреците и пикочния мехур, при отпадналост и виене на свят, при подагра...
16 Януари
Три идеи какво да направим от коприваНадали има някой, който през живота си поне веднъж да не се е жарил на коприва и да е намразил това растение.
В същото време обаче копривата е не по-малко полезна от останалите листни зеленчуци като спанака, киселеца...
06 Април
Три идеи какво да направим от киселецВсеки е чувал, че листните зеленчуци са особено полезни за здравето, тъй като съдържат голямо количество витамини. Сред тях на първо място се нареждат спанакът и киселецът, които имат сходен състав.
Със спанак...
23 Март
Да си направим домашна извараВкъщи може да си направите извара, която ще е много по-вкусна от тази в магазина....
24 Окт.
Да си направим домашна сланинаНо за да можем да похапваме сланина, трябва да знаем как да си я приготвим – не винаги това, което се продава е добро и ако имаме възможност, е най-хубаво да си я направим в домашни условия....
04 Дек.
Да си направим домашна луканкаНе е трудно да се направи истинска домашна луканка, но трябва да се запасите с голяма доза търпение, защото тя не се получава за един ден....
20 Февр.
1
Три начина да си направим фрикасеФрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се прибавят разбити жълтъци. Използва се най-вече за заливане на сварени или изпържени меса, но в България е най-разпространено Пилето-фрикасе.
За да можете...
22 Март