Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Домашни суджуци с червено виноДомашни суджуци с червено вино
14 Дек.
За тези домашни суджуци смиламе си месата с машинка за кайма. Поставяме го в дълбок съд. Всички подправки, които са написани по-горе ги добавяме, както си изсипваме и виното....
Домашни суджуци с балканска чубрицаДомашни суджуци с балканска чубрица
23 Окт.
2
Накачете суджуците на проветриво място, като периодично ги размачквате. Домашните суджуци с балканска чубрица са готови....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Невероятни домашни хлебчетаНевероятни домашни хлебчета
22 Януари
Редят се на разстояние едно от друго.Отгоре върху всяко хлебче с остър нож си правят по няколко разреза. Готовите хлебчета се оставят да втасат за около 30-тина минути....
Да си направим домашен суджукДа си направим домашен суджук
10 Дек.
5
Разгледай и тези вкусни рецепти за домашен суджук и/или как се съхранява суджук....
Домашни суджуциДомашни суджуци
17 Януари
3
Суджуците се оставят да съхнат на проветриво място....
Свински суджуци с чесънСвински суджуци с чесън
12 Февр.
Оставете сместа да престои за 1 нощ. На следващия ден напълнете тънки свински черва и оформете суджучета с дължина 20 см. Оставете ги на проветриво място да се позасушат и след това ги опушете....
Три идеи какво да направим от цикорияТри идеи какво да направим от цикория
27 Май
Цикорията, позната и като синя жлъчка, е полско цвете с красиви бледо лилави цветчета, което мнозина са виждали, но не предполагат, че то може да бъде използвано и в кулинарията. Освен това то има и целебни свойства и...
Три идеи какво да направим от ревенТри идеи какво да направим от ревен
02 Май
Ревенът, който е вид листен зеленчук и може да бъде срещнат и като равен, има подобен химически състав като на всички останали листни зеленчуци. На външен вид напомня на лапад и се среща на много места като диворастящо...
Три идеи какво да направим от теменужкиТри идеи какво да направим от теменужки
30 Април
Теменужките, независимо дали са градински или стайни, са едни от най-нежните цветя, които можете да срещнете. Особено голяма популярност придобиват горските теменужки през 19 и 20 век, когато буквално се превръщат в мания...
Три идеи какво да направим от тинтяваТри идеи какво да направим от тинтява
16 Януари
Ето 3 идеи какво какво да направите с тинтява, ако вече сте се сдобили с билката: Билков еликсир от тинтява (действа добре срещу възпаление на бъбреците и пикочния мехур, при отпадналост и виене на свят, при подагра...
Три идеи какво да направим от коприваТри идеи какво да направим от коприва
06 Април
Надали има някой, който през живота си поне веднъж да не се е жарил на коприва и да е намразил това растение. В същото време обаче копривата е не по-малко полезна от останалите листни зеленчуци като спанака, киселеца...
Три идеи какво да направим от киселецТри идеи какво да направим от киселец
23 Март
Всеки е чувал, че листните зеленчуци са особено полезни за здравето, тъй като съдържат голямо количество витамини. Сред тях на първо място се нареждат спанакът и киселецът, които имат сходен състав. Със спанак...
Да си направим домашна извараДа си направим домашна извара
24 Окт.
Вкъщи може да си направите извара, която ще е много по-вкусна от тази в магазина....
Да си направим домашна сланинаДа си направим домашна сланина
04 Дек.
Но за да можем да похапваме сланина, трябва да знаем как да си я приготвим – не винаги това, което се продава е добро и ако имаме възможност, е най-хубаво да си я направим в домашни условия....
Да си направим домашна луканкаДа си направим домашна луканка
20 Февр.
1
Не е трудно да се направи истинска домашна луканка, но трябва да се запасите с голяма доза търпение, защото тя не се получава за един ден....
Три начина да си направим фрикасеТри начина да си направим фрикасе
22 Март
Фрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се прибавят разбити жълтъци. Използва се най-вече за заливане на сварени или изпържени меса, но в България е най-разпространено Пилето-фрикасе. За да можете...