Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
04 Окт.
В следните редове ще ви разкрием защо трябва да похапвате чушки редовно. Чушките са много богати на витамините А, витамини от В групата, витамин С и витамин Е....
Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?
11 Окт.
Затова избирайте шоколад с повече какао – т.нар. черен шоколад, и избягвайте белия, който изобщо няма какаова съставка. Ето и защо трябва да хапвате шоколад по малко и редовно....
Мандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовноМандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовно
16 Април
Затова мандарините Клементина трябва да се консумират ежедневно, заменяйки сладкишите, и така да загубите няколко килограма....
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Хората с прекомерно изпотяване и хиперактивност, склонност и повишено кръвно налягане, сърдечни заболявания и мозъчни проблеми също трябва да го консумират....
Пуешки черен дробПуешки черен дроб
29 Юни
Когато задушеният дроб е почти готов, добавете виното, оставете алкохола да се изпари и добавете подправките на вкус. Пуешкият черен дроб е супер мезе за всяка вечеря....
Пикантен черен дробПикантен черен дроб
18 Януари
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати, чубрицата и сол на вкус. Поднася се с гарнитура от кисели краставички и сварени картофи....
Паниран черен дробПаниран черен дроб
24 Януари
1
Черният дроб се нарязва на парчета. Поръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце. Преди консумация се поръсва със сол....
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
09 Дек.
2
В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Пържен черен дробПържен черен дроб
04 Ноем.
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час....
Печен черен дробПечен черен дроб
20 Окт.
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио. Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
09 Дек.
2
В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Защо трябва да ядем хляб редовноЗащо трябва да ядем хляб редовно
16 Септ.
20
Но точно този мек топъл бял хляб вреди най-много на организма, тъй като предизвиква обилно слюноотделяне, което при редовна консумация може да отключи гастрит....
Черен дроб по албанскиЧерен дроб по албански
26 Юли
Тази рецепта е за хора, които не обичат телешки черен дроб - няма как да не им хареса....
Задушен телешки черен дробЗадушен телешки черен дроб
16 Септ.
Поставете на дъното на гърнето кравето масло и след като се разтопи, добавете късчетата телешки черен дроб, зрънцата черен пипер и скилидките чесън. Запържете го леко, колкото да си промени цвета....
Черен дроб по касапскиЧерен дроб по касапски
09 Дек.
1
Нарежете свинския черен дроб на парчета. Накълцайте лука и го сложете да се задушава на силен котлона за около 10 минути....
Задушен агнешки черен дробЗадушен агнешки черен дроб
04 Юни
След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука. Измития добре дроб нарязваме на малки парченца и запържваме за 10 минути в останалото олио в отделен съд....
Предястие от черен дробПредястие от черен дроб
28 Април
Суровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер. Всяко късче се завива в парче бекон....
Черен дроб в панировкаЧерен дроб в панировка
20 Ноем.
После всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол. В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца. Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
Кървавица с черен дробКървавица с черен дроб
10 Януари
Слагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
Черен дроб в гювечЧерен дроб в гювеч
08 Ноем.
2
Може и да запържите предварително дроба и зеленчуците, след което само да допечете във фурната заедно със соса и кашкавала....
Пастет от черен дробПастет от черен дроб
08 Април
Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври. След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се оставя да ври още 10 минути. След като всичко е добре омекнало се отстранява дафиновият лист....
Пържен свински черен дробПържен свински черен дроб
18 Април
Пърженият свински черен дроб е готов....
Кавърма с черен дробКавърма с черен дроб
24 Май
Поднесете вашата кавърма с черен дроб, като по желание в чинията може да сипете малко ориз, върху него сложете от кавърмата и поръсете със ситно нарязан магданоз. Бон Апети!...
Черен Дроб на СкараЧерен Дроб на Скара
03 Юли
3
Черният Дроб на Скара е готов....
Черен дроб на фурнаЧерен дроб на фурна
03 Март
Сипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност....