Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо трябва да хапвате чушки редовно?В следните редове ще ви разкрием защо трябва да похапвате чушки редовно.
Чушките са много богати на витамините А, витамини от В групата, витамин С и витамин Е....
04 Окт.
Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?Затова избирайте шоколад с повече какао – т.нар. черен шоколад, и избягвайте белия, който изобщо няма какаова съставка.
Ето и защо трябва да хапвате шоколад по малко и редовно....
11 Окт.
Мандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовноЗатова мандарините Клементина трябва да се консумират ежедневно, заменяйки сладкишите, и така да загубите няколко килограма....
16 Април
Защо редовно да хапваме сусамов таханХората с прекомерно изпотяване и хиперактивност, склонност и повишено кръвно налягане, сърдечни заболявания и мозъчни проблеми също трябва да го консумират....
12 Август
Пуешки черен дробКогато задушеният дроб е почти готов, добавете виното, оставете алкохола да се изпари и добавете подправките на вкус.
Пуешкият черен дроб е супер мезе за всяка вечеря....
29 Юни
Пикантен черен дробРазбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати, чубрицата и сол на вкус.
Поднася се с гарнитура от кисели краставички и сварени картофи....
18 Януари
Паниран черен дробЧерният дроб се нарязва на парчета.
Поръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
24 Януари
1
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
09 Дек.
2
Пържен черен дробНарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час....
04 Ноем.
Печен черен дробНарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
20 Окт.
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
09 Дек.
2
Защо трябва да ядем хляб редовноНо точно този мек топъл бял хляб вреди най-много на организма, тъй като предизвиква обилно слюноотделяне, което при редовна консумация може да отключи гастрит....
16 Септ.
20
Черен дроб по албанскиТази рецепта е за хора, които не обичат телешки черен дроб - няма как да не им хареса....
26 Юли
Задушен телешки черен дробПоставете на дъното на гърнето кравето масло и след като се разтопи, добавете късчетата телешки черен дроб, зрънцата черен пипер и скилидките чесън.
Запържете го леко, колкото да си промени цвета....
16 Септ.
Черен дроб по касапскиНарежете свинския черен дроб на парчета. Накълцайте лука и го сложете да се задушава на силен котлона за около 10 минути....
09 Дек.
1
Задушен агнешки черен дробСлед като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука.
Измития добре дроб нарязваме на малки парченца и запържваме за 10 минути в останалото олио в отделен съд....
04 Юни
Предястие от черен дробСуровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер.
Всяко късче се завива в парче бекон....
28 Април
Черен дроб в панировкаПосле всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.
В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.
Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
20 Ноем.
Кървавица с черен дробСлагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
10 Януари
Черен дроб в гювечМоже и да запържите предварително дроба и зеленчуците, след което само да допечете във фурната заедно със соса и кашкавала....
08 Ноем.
2
Пастет от черен дробЗалива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври.
След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се оставя да ври още 10 минути. След като всичко е добре омекнало се отстранява дафиновият лист....
08 Април
Кавърма с черен дробПоднесете вашата кавърма с черен дроб, като по желание в чинията може да сипете малко ориз, върху него сложете от кавърмата и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Бон Апети!...
24 Май
Черен дроб на фурнаСипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност....
03 Март