Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печена яребица на жарПочистете много добре яребицата, подсушете я и е осолете.
Нарежете сланината на тънки филийки и покрийте с тях корема гърдите на яребицата. Увийте с канап, за да не изпаднат....
08 Август
Яребици на фурнаНа дъното на дълбок съд слагаме нарязания на ситно лук, целината (нарязана на дребно), магданоза, пащърнака, няколко дафинови листа, сланината и шунката....
29 Януари
Задушена яребица на микровълнова печкаСлед това вадим съда и нареждаме тънките ленти пушени гърди и пак слагаме ястието с яребица да се задушава на пълна мощност за още 5 минути.
Бърза и вкусна задушена яребица на микровълнова печка....
28 Април
Задушена яребица с доматен сосКогато яребицата омекна, я изваждаме в затоплена чиния и към соса прибавяме размитото брашно, няколко капки лимонов сок и ако трябва малко бульон. Варим на тих огън около 10 минути....
31 Юли
Задушена яребица с лозови листаИзмитите, отлежали и мариновани яребици се шпиковат с парчета сланина. Отвътре се поръсват със сол и черен пипер и се мажат с масло. Увиват се в парчета сланина, завиват се с лозови листа и се връзват....
18 Септ.
Яребица с ябълки и сметанаЯбълките се обелват, разрязват се на четири и семената им се почистват....
11 Януари
Пъдпъдъци, яребици и бекаси на скараРазрежете измития пернат дивеч откъм гърба на половинки, без да ги отделяте, начукайте ги леко, посолете ги, оваляйте ги хубаво в галетата и ги печете на скара, като от време на време ги намазвайте с олио....
13 Септ.
Яребици с гъбиРазрязваме омекналите яребици на половинки, подреждаме в чинии със задушен ориз и поливаме с гъст сос от гъби....
18 Септ.
Яребици с арманякЗагрейте фурната на 200 градуса. Разтопете 1/3 от маслото с олиото в дълбок съд и запържете почистените яребици. Махнете ги от олиото и ги запечете във фурна за още 20 минути....
21 Февр.
Печени яребици а ла РишельоЗахлупете съда и изпечете пълнените яребици на 180°C в предварително загрята фурна за около час и половина.
Тези печени яребици а ла Ришельо са достойно за кардинал ястие!
Да ви е сладко!...
12 Окт.
Яребици с бекон и гроздеОронваме зърната на гроздето и ги измиваме. Бекона нарязваме на парченца и го запържваме в мазнината от яребиците....
21 Август
Съвети при приготвянето на яребициРецептите за готвенето на ястията с яребица са много различни и тук всичко зависи до вашите лични предпочитания.
Така например много вкусно се получава, ако е задушена в млечен сос....
07 Февр.
Съвети при готвене на млечни продуктиТова бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
06 Август
Съвети при готвенето на пуйкаВъпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни.
1....
17 Февр.
Съвети при готвенето на агнешкоОсвен това агнешкото има много варианти на готвене, които може да поднесете на вашите близки.
Агнешкото месо всъщност не е трудно за приготвяне....
29 Януари
Съвети при готвенето на фазанЯстията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и изискано.
Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате небцето...
06 Март
Съвети за готвенето на артишокОсновните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
16 Март
Съвети при готвенето на карагьозНеприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата). Не я режете...
04 Юни
Желирана яребицаПърво почистете и измийте яребицата. Поръсете я със сол и черен пипер и я сложете я да се пече, а по време на печенето я мажете редовно със смес от вино и масло....
30 Окт.
Печена яребицаТя се излива в тавата и яребицата се доизпича заедно с нея. Опитва се на сол.
Ястието се поднася топло....
25 Окт.
Задушена яребицаЯребицата се почиства и се пържи в масло. След като се изпържи се сипва 1 чаша вино, добавят се нарязаните лимонови парчета, моркови, керевизът, пащърнакът, чесънът, 1 дафинов лист, малко сок от червените домати....
22 Дек.
Пържена яребицаДобре почистените и отлежали в марината яребици, се поръсват със сол и черен пипер.
Нарязват се на две и се панират с брашно, яйце, галета и пак яйце.
Пържат се на умерен огън....
27 Януари
Желирана яребицаПърво почистете и измийте яребицата. Поръсете я със сол и черен пипер и я сложете я да се пече, а по време на печенето я мажете редовно със смес от вино и масло....
30 Окт.
Печена яребицаТя се излива в тавата и яребицата се доизпича заедно с нея. Опитва се на сол.
Ястието се поднася топло....
25 Окт.