Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печена яребица на жарПечена яребица на жар
08 Август
Почистете много добре яребицата, подсушете я и е осолете. Нарежете сланината на тънки филийки и покрийте с тях корема гърдите на яребицата. Увийте с канап, за да не изпаднат....
Яребици на фурнаЯребици на фурна
29 Януари
На дъното на дълбок съд слагаме нарязания на ситно лук, целината (нарязана на дребно), магданоза, пащърнака, няколко дафинови листа, сланината и шунката....
Яребица с виноЯребица с вино
01 Дек.
Опитва се на сол. Поднася се топло....
Задушена яребица на микровълнова печкаЗадушена яребица на микровълнова печка
28 Април
След това вадим съда и нареждаме тънките ленти пушени гърди и пак слагаме ястието с яребица да се задушава на пълна мощност за още 5 минути. Бърза и вкусна задушена яребица на микровълнова печка....
Задушена яребица с доматен сосЗадушена яребица с доматен сос
31 Юли
Когато яребицата омекна, я изваждаме в затоплена чиния и към соса прибавяме размитото брашно, няколко капки лимонов сок и ако трябва малко бульон. Варим на тих огън около 10 минути....
Задушена яребица с лозови листаЗадушена яребица с лозови листа
18 Септ.
Измитите, отлежали и мариновани яребици се шпиковат с парчета сланина. Отвътре се поръсват със сол и черен пипер и се мажат с масло. Увиват се в парчета сланина, завиват се с лозови листа и се връзват....
Яребица с ябълки и сметанаЯребица с ябълки и сметана
11 Януари
Ябълките се обелват, разрязват се на четири и семената им се почистват....
Пъдпъдъци, яребици и бекаси на скараПъдпъдъци, яребици и бекаси на скара
13 Септ.
Разрежете измития пернат дивеч откъм гърба на половинки, без да ги отделяте, начукайте ги леко, посолете ги, оваляйте ги хубаво в галетата и ги печете на скара, като от време на време ги намазвайте с олио....
Яребици с гъбиЯребици с гъби
18 Септ.
Разрязваме омекналите яребици на половинки, подреждаме в чинии със задушен ориз и поливаме с гъст сос от гъби....
Яребици с арманякЯребици с арманяк
21 Февр.
Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете 1/3 от маслото с олиото в дълбок съд и запържете почистените яребици. Махнете ги от олиото и ги запечете във фурна за още 20 минути....
Печени яребици а ла РишельоПечени яребици а ла Ришельо
12 Окт.
Захлупете съда и изпечете пълнените яребици на 180°C в предварително загрята фурна за около час и половина. Тези печени яребици а ла Ришельо са достойно за кардинал ястие! Да ви е сладко!...
Яребици с бекон и гроздеЯребици с бекон и грозде
21 Август
Оронваме зърната на гроздето и ги измиваме. Бекона нарязваме на парченца и го запържваме в мазнината от яребиците....
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
07 Февр.
Рецептите за готвенето на ястията с яребица са много различни и тук всичко зависи до вашите лични предпочитания. Така например много вкусно се получава, ако е задушена в млечен сос....
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Съвети при готвенето на пуйкаСъвети при готвенето на пуйка
17 Февр.
Въпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни. 1....
Съвети при готвенето на агнешкоСъвети при готвенето на агнешко
29 Януари
Освен това агнешкото има много варианти на готвене, които може да поднесете на вашите близки. Агнешкото месо всъщност не е трудно за приготвяне....
Съвети при готвенето на фазанСъвети при готвенето на фазан
06 Март
Ястията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и изискано. Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате небцето...
Съвети за готвенето на артишокСъвети за готвенето на артишок
16 Март
Основните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
04 Юни
Неприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата). Не я режете...
Желирана яребицаЖелирана яребица
30 Окт.
Първо почистете и измийте яребицата. Поръсете я със сол и черен пипер и я сложете я да се пече, а по време на печенето я мажете редовно със смес от вино и масло....
Печена яребицаПечена яребица
25 Окт.
Тя се излива в тавата и яребицата се доизпича заедно с нея. Опитва се на сол. Ястието се поднася топло....
Задушена яребицаЗадушена яребица
22 Дек.
Яребицата се почиства и се пържи в масло. След като се изпържи се сипва 1 чаша вино, добавят се нарязаните лимонови парчета, моркови, керевизът, пащърнакът, чесънът, 1 дафинов лист, малко сок от червените домати....
Пържена яребицаПържена яребица
27 Януари
Добре почистените и отлежали в марината яребици, се поръсват със сол и черен пипер. Нарязват се на две и се панират с брашно, яйце, галета и пак яйце. Пържат се на умерен огън....
Желирана яребицаЖелирана яребица
30 Окт.
Първо почистете и измийте яребицата. Поръсете я със сол и черен пипер и я сложете я да се пече, а по време на печенето я мажете редовно със смес от вино и масло....
Печена яребицаПечена яребица
25 Окт.
Тя се излива в тавата и яребицата се доизпича заедно с нея. Опитва се на сол. Ястието се поднася топло....