Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадов кекс с 5 съставкиСлед като е готов го оставяме да изстине и след това го поливаме с разтопения шоколад.
Оставяме шоколада да стегне и кекса е готов!...
27 Дек.
Шоколадова торта с 3 съставкиВърху тортата се настъргва малко количество шоколад.
Шоколадовата торта се оставя за поне два часа да престои, за да се напоят меденките.
Шоколадовата торта с 3 съставки е много вкусна и лесна....
20 Ноем.
Шоколадов крем само с три съставкиДобавяме маскарпоне, разбъркваме двете съставки.
След това добавяме течния шоколад Нутела.
Всичко това се обърква хубаво, за да се получи еднороден шоколадов крем....
08 Януари
Шоколадова глазура с шоколад и сметанаШоколадът се поставя на водна баня с ванилията, водата и есенцията и се разтопява до гладка смес.
Леко се охлажда. Започва се добавяне към сметаната на тънка струйка или с помощта на лъжица....
21 Февр.
Кето шоколадов крем само с три съставкиПасирате кето шоколадов крем само с три съставки до гладка смес и се разделя в чашки на порции....
28 Февр.
Шоколадов кекс с течен шоколад и кафеКогато шоколадовият кекс с течен шоколад се изпече, внимателно го изваждаме от формата и го намазваме с течен шоколад, докато е още топъл....
26 Окт.
Кекс с парченца шоколад и шоколадова заливкаСлед като се извади, се охлажда и се полива с шоколадова заливка.
Заливка:
Начупвате шоколада на парчета и заедно с какаото, маслото и пудрата захар ги слагате в тенджерка със сгорещено мляко....
10 Юли
2
Нови изисквания към съставките в шоколадаНова наредба, свързана със съдържанието на шоколада, е качена за обществено обсъждане. Проектът за наредба фиксира някои съставки, които трябва да отговарят на точно определени критерии....
17 Септ.
Кратък речник на полезните съставки в храните ниЗащото тук ще ви обясним кой термин от състава на храните какво точно е.
Кратък речник на полезните съставки в храните ни
Адстрингент – упражнява свиващо, запичащо и стягащо действие....
16 Януари
Изследват полезните съставки на 5 вида черноморски водораслиУчени от Медицинския университет във Варна планират мащабно изследване, което ще провери полезните съставки на черноморските водорасли, информира ръководителят на екипа и на катедра Химия проф. Мона Станчева....
08 Юни
Шоколад с ромРазтопете натрошения шоколад в емайлиран съд на водна баня. След като се разтопи, добавете маслото. Бъркайте до гладка смес и снемете от котлона....
21 Януари
Торта три шоколада с куахадаЯгодите се измиват, послушават и се обливат с останалия шоколад....
23 Май
4
Торта Три Шоколада с желатинПригответе и третия блат с бял шоколад, по същия начин като предишните. Сипете отгоре и приберете за последно във фризера.
Отгоре украсете шоколадовата торта с фондан.
Тортата Три Шоколада с желатин е чудна!...
03 Ноем.
Бонбони с 2 съставкиМоже да експериментирате като вместо черен шоколад добавите млечен или пък такъв с цели ядки....
23 Май
Хляб с две съставкиРазбиваме яйцата с помощта на телена бъркалка, добавяме фъстъченото масло и отново разбъркваме.
В правоъгълна тава /правоъгълна форма за кекс/ слагаме хартия за печене.
Изсипваме сместа в тавата и разпределяме сместа...
23 Януари
Брауни с 5 СъставкиРазтопете шоколада в микровълнова.
Разбийте яйцата с миксер докато станат пухкави.
Изсипете меда и шоколада при разбитите яйца и разбъркайте много добре....
05 Май
Домашен шоколад за постиОще докато домашният шоколад е горещ, може да добавите по ваш вкус натрошени ядки (орехи, лешници, бадеми).
Приберете в хладилник, докато шоколадът стегне напълно....
16 Март
Домашен шоколад с медСипете получената шоколадова маса в правоъгълна форма и оставете на хладно, за да стегне.
Съдържанието на какао в домашния шоколад е 77%.
Домашният шоколад с мед е готов....
09 Март
Домашен шоколад с рожковВ съд поставяме какаовото масло да се разтопи на слаб огън. Може и на водна баня.
След като е готово, поставяме течния мед, брашно от рожков и какао на прах.
Разбъркваме добре, след което изливаме във формички и се...
04 Март
Горещ шоколад с АмаретоПо желание може да настържете още черен шоколад за разкош във всяка чаша....
05 Дек.
2
Горещ шоколад в микровълноваВ чаена чаша се начупва шоколадът, залива се с млякото и се пуска за 1 минути на максимална мощност, разбърква се и се пуска за още 1 минута....
27 Март
Течен шоколад за диабетициДобавяме сиропа от агаве и сухото мляко и разбъркваме до смесването на съставките.
След това добавяме какаото, ванилията и есенцията от ром.
Разбъркваме и дръпваме от котлона нашия течен шоколад....
16 Януари