Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранителна стойност на тикватаХранителна стойност на тиквата
07 Ноем.
1
Тиквата е така ценена най-вече заради богатата си хранителна стойност, силно наподобяваща тази на картофите. Тя притежава ценни диетични и вкусови качества....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Хранителна стойност на медаХранителна стойност на меда
31 Март
Високата хранителна стойност на меда идва от наличието на монозахариди, които се усвояват от организма без никаква обработка, защото постъпват направо в кръвта....
Хранителна стойност на лещатаХранителна стойност на лещата
08 Май
Всички тези компоненти са в балансирано количество и следователно имат максимална хранителна стойност. Има няколко вида леща: - Кафявият е най-често срещаният сорт....
Хранителна стойност на гъбитеХранителна стойност на гъбите
08 Май
Хранителната стойност на гъбите може да бъде сравнена с най-полезните зеленчуци. Въпреки високо съдържание на вода, гъбите съдържат множество полезни вещества. Едно от веществата в състава на гъбите са белтъчините....
Скумрия - хранителна стойност и ползиСкумрия - хранителна стойност и ползи
04 Юли
Хранителна стойност (на 100 g скумрия) Макроси - Калории - 205 kcal - Въглехидрати – 0 g - Протеин – 18.6 g - Общо мазнини – 13.9 g Витамини (% от препоръчителния дневен прием) - Витамин D – 90% - Витамин B12 –...
Хранителни стойности на амарантХранителни стойности на амарант
17 Ноем.
Това, че в амаранта не се съдържа глутен, е най-позитивната хранителна характеристика на растението. Тази му черта го превръща в алтернатива за всички, които изпитват непоносимост към глутена....
Хранителната стойност на варените картофиХранителната стойност на варените картофи
06 Дек.
С тяхна помощ можете да приготвите картофена салата, чудни пълнени картофи, картофени кюфтенца и сотирани картофки....
Хранителна стойност и ползи на бананитеХранителна стойност и ползи на бананите
17 Март
1
При диария се губят важни електролити от човешкото тяло, които с консумация на банани се възстановяват много бързо. 100 г банан има енергийна стойност от 90 ккал и 375 мг калий....
Хранителна стойност на картофи и оризХранителна стойност на картофи и ориз
02 Юли
Картофите ви дават половината от дневната стойност на витамин B6, 45 процента от витамин С и малки количества тиамин, рибофлавин и фолиева киселина....
Смокинята – хранителна стойност и полезни качестваСмокинята – хранителна стойност и полезни качества
02 Юни
Смокините са много сочни и сладки плодове. Сочността им се дължи на високото съдържание на вода, което е между 60 и 80 на сто, когато плодовете са пресни. За смокините спокойно можем да кажем, че се топят в устата. Сладостта...
Да приготвяте храната си вкъщи - всички ползи и предимстваДа приготвяте храната си вкъщи - всички ползи и предимства
14 Окт.
Ето защо в тази статия ще ви запознаем с многобройните ползи и предимства от консумирането на домашно приготвена храна....
Хранителни предимства на булгураХранителни предимства на булгура
28 Май
Булгурът се използва още за салати, за приготвяне на вкусни сарми и редица други вкусни гозби, които дават много хранителни вещества на тялото ни....
Хранителна картофена супа със сиренеХранителна картофена супа със сирене
02 Юли
Оставя се да заври и се връща обратно. Сервира се в купичка и се добавя сиренето. По желание се добавят копър и магданоз. Хранителната картофена супа със сирене е готова....
Хранителна стойност и ползи на гъшите яйцаХранителна стойност и ползи на гъшите яйца
25 Ноем.
Тяхната хранителна стойност надвишава тази на кокошите яйца. Теглото им е около 200 грама....
Хранителна стойност и ползи от метленото семеХранителна стойност и ползи от метленото семе
15 Март
Тези видове сорго, които се култивират, се използват за хранителната индустрия и кулинарията. Такъв вид е семето от метла, или по-често срещано като метлено семе....
Хранителни предимства на кокосовата захарХранителни предимства на кокосовата захар
19 Ноем.
Така кокосовата захар остава естествен източник на полезни хранителни вещества в натурален вид. Това е изключително рядко за подсладител, тъй като повечето от тях се подлагат на сериозна обработка и пречистване....