Търсене в сайта
Как се замразява тиква?Може да оставите парчетата на разстояние едно от друго върху подходяща подложка във фризера, за да се замразят и чак тогава да се прехвърлят в пликове и кутии....
Как се замразяват зеленчуци?Картофи се замразяват, като се изчистват от кората, нарязват се на резени и се заливат с вряла вода за няколко минути, отцеждат се, подсушават се и се разпределят в пакети....
Как се замразява и размразява тофуТофу като продукт, който търпи замразяване
Известно е, че тофу се прави от бяла соя, преработена в соево мляко. Получава се продукт, подобен на извара, от който се изцежда течността....
Как се замразява царевица за варенеТака зърната царевица ще се замразят по-бързо и пликовете ще заемат по-малко място във фризера. Затворете пакета и го сложете да се замразява във фризера....
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиЯйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиВажно е да се знае, че подходящи за замразяване в хладилна камера или фризер са както тестата, така и блатове за торти и готови сладкиши. Тестата за сладкиши се замразяват в полиетиленово фолио или найлонови торбички....
Топяща се в устата шоколадова тортаШоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаЯйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....
Торта Къщички в снега се гушатТортата е много лесна, а направата на къщичките е детска игра.
Първо си пригответе ябълковото пюре. Настържете ябълките. Сложете ги в малка тенджерка, добавете 20 г краве масло и 1 чаена лъжичка канела. Захлупете тенджерката...
Топящи се в устата кюфтенца с кашкавалКъм каймата прибавяме филийката хляб, сминдух, черен пипер, кимион, джинжифил и няколко капки соев сос. Омесваме добре и оформяме 6 или 8 кюфтенца.
В средата на всяко слагаме парченце кашкавал, който предварително сме...
Японски Чийзкейк - направо се топи в устатаМинаваме получената заготовка през цедка, за да се премахнат всички топченца от брашното. Сега започваме да разбиваме белтъците с помощта на миксер.
Прибавяме още в началото лимоновия сок и 1/3 от кристалната захар....