Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гарам масалаГарам масала
17 Септ.
Гарам масала е Индийска смес от подправки. Използва се за зеленчукови и месни ястия....
Гарам МасалаГарам Масала
28 Окт.
Смесете подправките. Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах. Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено. Друг вариант за ароматната подправка е микс от 1 ч.л. карамфил, 2 ч.л. канела, 1 ч.л. кориандър...
Домашна Гарам масалаДомашна Гарам масала
22 Февр.
5
С подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други....
Индийски микс Гарам масалаИндийски микс Гарам масала
20 Дек.
1
Сместа Индийски микс Гарам масала съхранявайте в добре затворен стъклен буркан тази подправка от индийската кухня....
Уникални панирани хапки Гарам масалаУникални панирани хапки Гарам масала
20 Април
Уникалните панирани хапки Гарам масала са готови....
Агнешко печено с Гарам масалаАгнешко печено с Гарам масала
02 Март
Сложете го в тава, в която ще печете, посипете с подправките: Гарам масала, девесил, солта и олиото. Разбъркайте добре, така че подправките да полепнат добре по месото....
Домашно направен прах Гарам масалаДомашно направен прах Гарам масала
10 Януари
2
Използва се в много зеленчукови и месни ястия. От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала....
Гарам масала - индийски микс от подправкиГарам масала - индийски микс от подправки
10 Дек.
Миксът Гарам Масала съдържа: калций, желязо, калий, цинк, имайки предвид различните подправки, влизащи в състава ѝ. Традиционна ориенталска автентична смес, известна в Индия, колкото кърито!...
Пържена пъстърва с домашна Гарам масалаПържена пъстърва с домашна Гарам масала
07 Юли
Измийте, почистете и филетирайте рибата, посолете я и я поръсете с домашната Гарам масала на вкус. Пържете рибата в сгорещено олио....
Веган десерт с кускус и гарам масалаВеган десерт с кускус и гарам масала
23 Януари
Поднасяме този нежен и уютен веган десерт с кускус и гарам масала, поръсен по желание със сушени цветни пъпки карамфил....
Фалафел кюфтета с червено цвекло и гарам масалаФалафел кюфтета с червено цвекло и гарам масала
12 Април
Чудно вкусни нетрадиционни фалафел кюфтета с червено цвекло и гарам масала, носещи аромата на ориента....
Пикантен ориз с кралски печурки и гарам масалаПикантен ориз с кралски печурки и гарам масала
01 Дек.
Уникален пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала в индийски стил! Вкусен и ароматен! Чудно Вкусно!...
Пиле Масала по индийскиПиле Масала по индийски
19 Юни
В 2 с.л. сгорещено масло запържете за кратко нарязаните чесън, лук и домати, прибавете лютеницата, овкусете с гарам масала, куркумата, кимиона и смления черен пипер и добавете свареното филе....
Пиле тика Масала в Instant Pot + air fryerПиле тика Масала в Instant Pot + air fryer
20 Ноем.
Накрая овкусих с 2 ч.л. от подправката Гарам масала (аромата и вкуса ѝ е много силен и количеството зависи изцяло от вашите предпочитания). В купичка разбих 200 мл прясно мляко с брашно....
Кимионът е неизменна съставка на Гарам МасалаКимионът е неизменна съставка на Гарам Масала
23 Април
Масалата се използва за подправяне на ястия, салати и дори се консумира на филия с масло и плод. В Индия всеки щат си има свой вариант за букет от подправки, наречен гарам масала....
Ориз със зеле и тандури масала на оризоваркаОриз със зеле и тандури масала на оризоварка
28 Ноем.
Включваме оризоварката и след 30 минути ястието е готово! Разпределяме в 4 съда и сервираме топло и уютно! Чудно вкусно!...
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Тикка масалаТикка масала
08 Януари
Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло....
Тандури МасалаТандури Масала
07 Дек.
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия! Чудно Вкусно!...
Масала чайМасала чай
04 Окт.
Разбъркваме и оставяме 5-6 минути да се запари ароматният чай. Връщаме тенджерата на котлона и тогава добавяме млякото. Към него добавяме меда и масала чаят е готов....
Пиле масалаПиле масала
19 Юни
Сгорещяваме олио и в него пържим получения сос, докато започне да се сгъстява, тогава прибавяме кърито и сметаната, разбъркваме....
За какви ястия се използва майоранаЗа какви ястия се използва майорана
08 Април
Майоранът се комбинира чудесно с ястия с домати и лук, както и с месни ястия. Използва се за подправянето на риба, омлети, ястия от смляно месо и наденици....
За какви ястия се използва риганЗа какви ястия се използва риган
09 Май
Риганът е много подходящ за гъбени супи и ястия с гъби. Сушеният риган се съхранява в плътно затворен съд, на тъмно и се използва за не повече от два месеца....
За какво да използваме зеления чайЗа какво да използваме зеления чай
05 Март
Зеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен, а и е доказано, че има редица ползи за здравето от употребата му....
За какво да използваме банановите кори?За какво да използваме банановите кори?
16 Юли
Те не знаят каква грешка е това, но сега ще ги светнем по въпроса! Ето няколко причини, заради които да не изхвърляте банановите кори на боклука! 1....