Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашната торта на баба с много кремДомашната торта на баба с много крем е готова да бъде поднесена!...
30 Април
Тайните на вкусната шоколадова тортаЕто тайните на вкусната шоколадова торта:
Използвайте висококачествено какао
Шоколадовата торта е любима заради дълбокия й, богат вкус....
17 Дек.
Тайните на вкусната домашната каймаНо да си приготвим сами вкусна домашна кайма, също си трябва майсторлък....
14 Февр.
Домашната трахана на бабаНякои използват и блендер за целта, но аз на ръка правя това, стривайки между пръстите си и пак става.
Съхраняваме домашната трахана на баба в буркани с капак и така може да издържа цяла година....
24 Юли
2
Домашната юфка на бабаСлед това го преместваме на плота и го доомесваме.
Това тесто, а именно за юфката, трябва да бъде по-твърдо от това за хляб. Когато е готово го правим на късове с големина на яйце....
08 Септ.
Домашната пица на мамаСложете да се пече за 5 минути в загряна на 220 градуса фурна.
Извадете и отгоре подредете нарязан на полумесеци лук, царевица, нарязан на тънко колбас (шунка, бекон, салам)....
21 Юли
Домашната мента на бай ДанчоПо желание оцветете с безвредна боя, до постигане на желания цвят на ликьора.
Домашната мента на бай Данчо е готова....
22 Ноем.
3
Вкусните тайни на оризаЕто няколко вкусни тайни на ориза:
1. Тайна: Как да направим ориз, който не се слепва?
За ориз, който не лепне, трябва преди това да го измиете много добре. Тайната е да го измиете в студена вода поне 5 пъти....
01 Февр.
Вкусните тайни на грахаКато източник на ценни белтъчини грахът е напълно подходящ да замени месото, а освен това много по-добре от месото се усвоява от организма.
Грахът е полезен за хора, които водят активен начин на живот – той помага...
30 Август
1
Идеи за бърза декорация на домашната тортаИзползвайте сладкото от домашните запаси
Домашните сладка са много подходящи за украса на торта, но би трябвало да ви е ясно, че не можете просто да ги изсипете върху тортата....
17 Март
Вкусните тайни на червеното цвеклоЗатова ви предлагаме да ви разкрием няколко вкусни тайни на червеното цвекло:
Червеното цвекло съдържа антоцианин. Това е веществото, благодарение на което всъщност цвеклото има своя характерен червен цвят....
25 Януари
Вкусните тайни на прясното зелеЗатова вижте вкусните тайни на прясното зеле и му се наслаждавайте при всеки удобен случай!...
21 Дек.
Вкусните тайни на киселото зелеЕдна от тайните на киселото зеле са неговите безспорни полезни качества. То съдържа много витамини, сред които витамин А, В, С и К....
17 Дек.
Вкусните тайни на българските пърленкиЕто вкусните тайни на българските пърленки!
Какво всъщност представлява пърленката?
Това е хляб, който се прави под формата на тънка питка. Изглежда като пица....
16 Дек.
Вкусните тайни на домашния кремЕто няколко тайни!
Яйцата
Много важно нещо е, когато правите домашен крем, е да имате пресни яйца. Още по-добре би било да са домашни, от отглеждани сред природата кокошки....
16 Дек.
Вкусните тайни на пилешката супаЕто няколко вкусни тайни на пилешката супа, които може да приложите в приготвянето й и да блеснете в кухнята!...
13 Дек.
Вкусните тайни на шкембе чорбатаТова е първата и най-важната тайна за вкусното шкембе. Така сосът ще стане бистър, чист и много приятен. За целта трябва да оставите шкембето да се изкисне известно време във вода....
08 Дек.
1
Вкусните тайни на печените кюфтетаЕто вкусните тайни на печените кюфтета!
Една от тайните за печени кюфтета е тяхното добро омесване. Трябва да се месят продължително време. Не бива да претупвате този процес с няколко бързи движения....
07 Дек.
Десет тайни на великолепния блат за тортаТова се отразява на пищността на домашната торта. Поставете тестото в намазнена форма и в предварително загрятата фурна. Печете блата, около 30-35 минути.
8....
02 Юли
Вкусните бухти на бабаОт готовото тесто се оформят бухтички и се пускат да се изпържат до златисто на маслена баня....
20 Окт.
2
Вкусните катми на бабаЗа солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце.
За сладка плънка мажете с любимо сладко, мед или просто поръсвате със захар и навивате на рулце....
04 Януари
2