Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезна или вредна е пикантината?Те съдържат огромно количество от съставки, много Е-та, вредата от които се популяризира през последните години. Днес на дневен ред е въпросът: полезна или вредна е Пикантината?...
18 Март
Полезна или вредна е сланинатаВсеки от нас знае, че сланината притежава високо съдържание на мазнини. Затова много от нас изключват категорично сланината от менюто си, опасявайки се, че тя може само да навреди на здравето ни.
Наистина сланината съдържа...
09 Февр.
4
Какво е хранителна мая?Ползи от хранителната мая
Хранителната мая има непривлекателен външен вид, но за сметка на това е много вкусна като хранителна добавка. Също така тя е много полезна....
08 Май
Фитинова киселина - полезна или вредна е?Вижте още: Какво пречи на добрата абсорбация на желязото в организма и Как и защо се накисват бадемите?...
29 Януари
Полезна или вредна храна е суши?Суши е истински деликатес, който голяма част от хората обичат да си похапват, особено ако са си изградили хранителен режим и следят менюто си....
14 Февр.
Полезна или вредна е рибата тонВъпреки, че много от здравомислещите хора ядат риба за да намалят консумацията на наситени мазнини, прекомерната им употреба може да се окаже вредна....
26 Февр.
1
Полезна или вредна е кетонната диета?Кетонната диета, която става доста популярна напоследък, се основава върху намаленият прием на белтъчини и въглехидрати и увеличаване на консумацията на мазнини.
Такава диета често се предписва поради здравословни...
22 Август
3
Хранителна терапия - какво трябва да знаем?В тази статия ще разясним какво представлява хранителната терапия....
18 Дек.
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
14 Януари
3
Зимен или сиромашки тараторЗелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
08 Януари
Bomboloni или италиански поничкиМоже да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
21 Ноем.
Вредна или полезна е чубрицата?Спокойно можем да определим чубрицата като най-българската подправка. Дъхавата чубрица се използва широко в българската кухня. Тя се добавя при приготвянето на зеленчуци, боб чорба, супа от леща, яйца, плънки, кайма...
03 Ноем.
Полезна или вредна е валерианата?Родът Валериана принадлежи към семейството орлови нокти. Той обединява повече от двеста вида, най-известният от които е Valeriana officinalis.
Valeriana officinalis расте на влажни почви: бреговете на реките и езерата,...
29 Ноем.
Вредата от недоспиванетоВ забързаното си ежедневие дори не осъзнаваме каква вреда нанасяме на организма си, като не му даваме необходимата почивка....
23 Юни
5
Вредата от сънищатаМежду другото, ако по-рано се смяташе, че ние решаваме вътрешните си проблеми насън и някак си разтоварваме психиката си, то сега учените говорят за вредата от сънищата....
25 Окт.
3
Вредата от солариумаИ ако всичко това не ви е разубедило, ето какви мерки трябва да взимате и как правилно да използвате солариумите:
1....
19 Юни
Марудници или шупли със сиренеШуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
13 Юни
Телешки ядки или касапска тортаИ той ми рече: Питай ги имат ли телешки ядки, да видиш какво ще ти сготвя. Когато обаче попитах в магазина за това нещо, те само дето не ми се изсмяха....
28 Януари
Пай с лимец или ечемикЛимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.
Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
29 Юни