Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правила за печене на месоПравила за печене на месо
09 Януари
1
Семена на горчица и канела ще направят печеното пиле незабравимо....
Тайните на вкусното печено месоТайните на вкусното печено месо
11 Юни
1
Бързото мариноване е подходящо при печене на ребърца....
Полезно или вредно е печеното месо на скара?Полезно или вредно е печеното месо на скара?
06 Окт.
И въпреки всичко това и опасностите, които крие печенето на скара, здравните специалисти препоръчват печенето като здравословен начин на готвене, защото позволява на мазнините да се отцедят от месото, следователно, което...
Грешките при готвене на месоГрешките при готвене на месо
28 Окт.
Грешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
Подходяща гарнитура за печено месоПодходяща гарнитура за печено месо
24 Юли
1
Задушеният или сварен ориз е много подходяща гарнитура за печеното месо, особено ако оризът се полее със соса от печенето на месото....
Подходящи сосове за печено месоПодходящи сосове за печено месо
25 Септ.
Сосовете за печено свинско стават много хубави с червено вино, освен това е подходящо за зимния сезон – все пак тогава се похапва повече свинско....
Печените картофи и месо водят до депресияПечените картофи и месо водят до депресия
06 Ноем.
Ново проучване показа, че печените картофи, месото и другите тежки храни, богати на въглехидрати, могат да ни доведат до депресия....
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
Най-добре е месото да се поднася със соса от печенето му....
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Тънкости при печенето на скараТънкости при печенето на скара
17 Февр.
Сега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор: 1....
Тънкости при печенето на сладкишиТънкости при печенето на сладкиши
19 Май
През първите 20 минути печене вратата на фурната не бива да се отваря, тестото спада от това. Сладкишите с плънка се пекат на среден огън, така че пълнежът да не изсъхне....
Тънкости при печенето на пещТънкости при печенето на пещ
27 Май
1
Печенето на пещ е най-добрият начин за изпичане на хляб и пици, в пещта те придобиват уникален аромат и вкус и се изпичат много добре....
Чести грешки при готвене на ризотоЧести грешки при готвене на ризото
21 Август
1
Кои са най-честите грешки при готвене на ризото и защо толкова опитни готвачи се провалят при изпълнението на този оризов специалитет? Първата грешка започва още в магазина, когато избираме продукти....
Гратиниране: Усвояване на изкуството на печенетоГратиниране: Усвояване на изкуството на печенето
14 Юни
По време на краткото печене се образува ароматна коричка на повърхността на ястието. Като заливка можем да ползваме сметана или мляко. Ето една лесна рецепта за лесни гратинирани тост филийки....
Най-добрите маринати за печено месо този сезонНай-добрите маринати за печено месо този сезон
22 Януари
Това са трите маринати, които и през този студен сезон ще направят похапването в уютната домашна обстановка доста по-приятно и сочно. Марината за месо с бяло вино бяло вино – 1 чаша зехтин – 200 мл лимони – 1...
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Всяка пържола конско се намазва с четка с мазнина и се мята на скарата, която трябва да е средно загряна. Печенето отнема около 10 минути. Готовите пържоли запарвайте в купа с капак. Поднесете с червено вино и салата....
Особености на печенето в силиконови формиОсобености на печенето в силиконови форми
27 Март
При печене формата може да се постави в студена или предварително загрята фурна; 4. След печене при по-големи форми е по-добре да се извади заедно със скарата и да я поставим на кухненската скара да се охлади....
Грешки на закускаГрешки на закуска
02 Март
Това е, защото въпреки добрите намерения все още сме склонни да допускаме редица грешки при избора си на храна за закуска....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
03 Дек.
6
Загрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути. Обелете и нарежете картофите в тава....
Спагети на фурна без месоСпагети на фурна без месо
07 Ноем.
Лукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца....