Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Правила за печене на месоСемена на горчица и канела ще направят печеното пиле незабравимо....
09 Януари
1
Полезно или вредно е печеното месо на скара?И въпреки всичко това и опасностите, които крие печенето на скара, здравните специалисти препоръчват печенето като здравословен начин на готвене, защото позволява на мазнините да се отцедят от месото, следователно, което...
06 Окт.
Грешките при готвене на месоГрешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене
Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
28 Окт.
Подходяща гарнитура за печено месоЗадушеният или сварен ориз е много подходяща гарнитура за печеното месо, особено ако оризът се полее със соса от печенето на месото....
24 Юли
1
Подходящи сосове за печено месоСосовете за печено свинско стават много хубави с червено вино, освен това е подходящо за зимния сезон – все пак тогава се похапва повече свинско....
25 Септ.
Печените картофи и месо водят до депресияНово проучване показа, че печените картофи, месото и другите тежки храни, богати на въглехидрати, могат да ни доведат до депресия....
06 Ноем.
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоНай-добре е месото да се поднася със соса от печенето му....
27 Януари
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Тънкости при печенето на скараСега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор:
1....
17 Февр.
Тънкости при печенето на сладкишиПрез първите 20 минути печене вратата на фурната не бива да се отваря, тестото спада от това.
Сладкишите с плънка се пекат на среден огън, така че пълнежът да не изсъхне....
19 Май
Тънкости при печенето на пещПеченето на пещ е най-добрият начин за изпичане на хляб и пици, в пещта те придобиват уникален аромат и вкус и се изпичат много добре....
27 Май
1
Чести грешки при готвене на ризотоКои са най-честите грешки при готвене на ризото и защо толкова опитни готвачи се провалят при изпълнението на този оризов специалитет?
Първата грешка започва още в магазина, когато избираме продукти....
21 Август
1
Гратиниране: Усвояване на изкуството на печенетоПо време на краткото печене се образува ароматна коричка на повърхността на ястието. Като заливка можем да ползваме сметана или мляко.
Ето една лесна рецепта за лесни гратинирани тост филийки....
14 Юни
Най-добрите маринати за печено месо този сезонТова са трите маринати, които и през този студен сезон ще направят похапването в уютната домашна обстановка доста по-приятно и сочно.
Марината за месо с бяло вино
бяло вино – 1 чаша
зехтин – 200 мл
лимони – 1...
22 Януари
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Конско месо на скараВсяка пържола конско се намазва с четка с мазнина и се мята на скарата, която трябва да е средно загряна. Печенето отнема около 10 минути. Готовите пържоли запарвайте в купа с капак. Поднесете с червено вино и салата....
26 Март
Особености на печенето в силиконови формиПри печене формата може да се постави в студена или предварително загрята фурна;
4. След печене при по-големи форми е по-добре да се извади заедно със скарата и да я поставим на кухненската скара да се охлади....
27 Март
Грешки на закускаТова е, защото въпреки добрите намерения все още сме склонни да допускаме редица грешки при избора си на храна за закуска....
02 Март
Картофи с месо на фурнаЗагрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути.
Обелете и нарежете картофите в тава....
03 Дек.
6
Спагети на фурна без месоЛукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца....
07 Ноем.