Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Особености на печенето в силиконови форми

Особености на печенето в силиконови форми

Силиконов черпак с бамбукова дръжка Danny Home
Качество без компромис:
Силиконов черпак с бамбукова дръжка Danny Home
12.60 лв.

1. Преди да използваме силиконовите форми, всяка нова форма трябва да измием с гореща вода и миещ препарат. Преди да ползваме, намазваме формата с мек маргарин и масло;

2. Преди печене, за да са по устойчиви формите, ги поставяме върху метална скара, преди да ги напълним. След това с помощта на скарата пъхаме във фурната. Така течното тесто не може да се разлее;

3. При печене формата може да се постави в студена или предварително загрята фурна;

4. След печене при по-големи форми е по-добре да се извади заедно със скарата и да я поставим на кухненската скара да се охлади. Така няма опасност да се разчупи сладкишът. За да се отдели по-лесно от формата, оставяме 5-10 мин да се охлади във формата и едва тогава го вадим;

5. При почистване силиконовите форми могат да се мият с гореща вода или в съдомиялна машина. При силно замърсяване от тестото, първо, накисваме формата в гореща вода;

6. Силиконовите форми за печене могат да се ползват и в микровълнова фурна;

7. Силиконовите форми могат да се съхраняват навити или прегънати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен