Силиконовите форми са невероятен помощник в кухнята. Могат да се използват за различни рецепти, както за сладки, така и за солени мъфини. Спестяват усилия и време за намазване на формата с мазнина и набрашняване.
Когато сместа за мъфините е готова, просто разпределяме във формите и печем. А накрая резултатът е уникален - след като изстине, просто и лесно изваждаме кексчето и консумираме.
Силиконовите формите за мъфини могат да се използват както в предварително загрята фурна, така и в тепърва загряваща. В зависимост от силикона може да се пече на различни максимални градуси, които в повечето случаи са надписани на опаковката.
Без притеснение може да се пече на до 220 градуса. Най-интересното е, че сместа, която използваме, може да не съдържа мазнина, и отново се отделя без проблем.
Лично съм изпробвала рецепти без мазнини, а само от двете яйца, след което не залепна и кексчетата се издуха без проблем.
Като обобщение силиконовите форми за мъфини са един добър вариант за хора, които се опитват да се хранят здравословно и с по-малко количество мазнина. С тях лесно може да се експериментира, като не се притеснявате дали ще залепнат мъфините, как ще ги отделите и дали ще запазят формата си.
Вижте също как да си направите най-страхотните бананови мъфини или тези изкушаващи мъфини със сирене.
Коментари