Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Смути със супер храниСмути със супер храни
03 Септ.
2
Разбийте в блендер кокосовата сметана, замразените малини и 1 банан. Налейте сместа в купа. Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки. С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе...
Гурме ПилеГурме Пиле
28 Февр.
Нарязваме на ситно лука, червения и зеления пипер и смачкваме чесъна. Запържваме ги в зехтина до омекване за около 5 минутки. Нарязваме си пилешкото напречно на тънки ивици и го прибавяме към лука. Като се позапържи...
Гурме салатаГурме салата
29 Януари
От телешкото се оформят тънки резени. Накиснете месото във виното за няколко часа - най-добре от предния ден. След това го отцедете и го изпечете на добре намазнена плоча, като накрая го овкусите със сол и черен пипер....
Бебешко пюре със супер храниБебешко пюре със супер храни
02 Януари
Преди да започнете готвенето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измийте киноата и амаранта много добре и ги оставете да се накиснат във вода поне за 2 часа, след което отново измийте под силно течаща вода. Това е необходимо заради съдържанието...
ВодораслиВодорасли
24 Февр.
Описание и история на водораслите Морските зеленчуци, често наричани просто водорасли, са красивите бижута, дарени ни от Нептун, давайки на сините води живот и осигурявайки ни храна, подобряваща диетата ни и в кулинарен,...
Ефектни гурме картофкиЕфектни гурме картофки
07 Дек.
Обелете и нарежете картофите на много тънки кръгчета. В голяма купа сложете всичко заедно с маслото, което предварително сте разтопили. Разбъркайте добре. Вземете няколко парчета от картофите и ги наредете едно върху...
Мариновани камби гурмеМариновани камби гурме
28 Окт.
3
1 ч. ч. = 250 мл Камбите се почистват, измиват и се разрязват на 4 или на 6 парчета, ако са по-големи. В дълбок съд се разбърква олиото, оцета, водата, захарта и щипката сол. Поставя се на котлон. Когато започне да...
Водораслите като хранаВодораслите като храна
15 Юли
Съществуват над 30 000 вида водорасли. Според техния цвят и пигментация се делят на три вида - кафяви, червени и зелени. Водораслите като храна за човека са едни от най-полезните храни....
Гурме кухняГурме кухня
15 Дек.
Думата „гурме” идва от френски. Означава ценител и познавач на добрата храна и напитките....
Салата с японски водорасли УакамеСалата с японски водорасли Уакаме
28 Февр.
Салатата с водорасли Уакаме е вкусна и здравословна, има изразен аромат на море благодарение на водораслите и затова се комбинира и допълва чудесно с рибата, а може да се сложат и морски дарове....
Гурме предястие с патешкоГурме предястие с патешко
13 Май
Листенцата на босилека се накъсват. Приготвя се смес за глазиране, като портокалите се изцеждат и сокът се смесва с меда, соевия сос и коняка. Загрява се на бавен огън и се вари, докато една четвърт от течността не се...
Гурме предястие с телешкоГурме предястие с телешко
28 Април
Месото се нарязва на много тънки парченца, почти прозрачни. Всяко парченце се посолява от двете страни и се поръсва с черен пипер. Приготвя се марината от оцета, виното и соевия сос. Лимонът се изцежда и сокът се добавя...
Гурме предястие със сьомгаГурме предястие със сьомга
15 Ноем.
Франзелата се нарязва на филийки и се запича във фурна до златисто на 140 градуса. Стъблата на аспержите се обелват. Аспержите се поливат с 2 супени лъжици от зехтина, напръскват се с оцета, поръсват се със сол и черен...
Водорасли АрамеВодорасли Араме
20 Април
Класификация и структура на кафявите водорасли Phaeophyta е латинското название на кафявите водорасли, принадлежащи към клас Phaeophyceae. В морските дълбини са храна и метообитание на редица морски обитатели....
Комбу водораслиКомбу водорасли
08 Януари
За какво още се използват Комбу водорасли се използват не само за храна, но и за други цели....
Водораслите - храна за дълголетиеВодораслите - храна за дълголетие
07 Май
Повечето морски водорасли, като морско зеле ламинария, ивичесто белезникавата порфира, зелено водорасло морска маруля, се използват за храна....
Соба нудли с бульон и водораслиСоба нудли с бульон и водорасли
27 Ноем.
Хапнете сгряващи тялото и душата соба нудли с бульон и водорасли....
Мини оризови сърчица с водорасли НориМини оризови сърчица с водорасли Нори
16 Февр.
Харизматични хапки - мини оризови сърчица с водорасли Нори, подходящи за празника на влюбените Св. Валентин и други специални поводи, както и за декорация към празнични ястия! Чудно Вкусно!...
Кимбап с водорасли и рачешки рулцаКимбап с водорасли и рачешки рулца
07 Дек.
Предоставяме снимки как стъпка по стъпка да навиете финия лист водорасли на руло чрез бамбуковата рогозка! Не е лесно, но е много интересно. Заслужава си!...
Миди с водорасли и мариновани тиквичкиМиди с водорасли и мариновани тиквички
15 Септ.
Почиствам мидите и сварявам, като добавям в тенджера чаша вино с дафинов лист с малко зехтин, 1 скилидка чесън и морските водорасли. Когато са готови, ги почиствам от черупките....
Подмладяващ коктейл от водорасли и зелена салатаПодмладяващ коктейл от водорасли и зелена салата
15 Март
Сложете в блендера зелената салата, гроздето и водораслите. Смелете съставките и добавете студена вода. Разбъркайте коктейла добре и го сервирайте в стъклени чаши....
Свинска пача гурме - царица на зиматаСвинска пача гурме - царица на зимата
31 Януари
Украсете свинската пача гурме - царица на зимата, ако желаете, с розмарин и каперси или нар. Насладете се!...
Гурме предястие със свинско и крушиГурме предястие със свинско и круши
15 Ноем.
Крушите се разрязват на осем парченца, дръжките и сърцевините се махат. Маслото се загрява и в него се запържват до златисто парченцата круши. Добавя се оцетът, конякът и горчицата, всичко се разбърква внимателно и след...
Гурме хапки с риба и хайверГурме хапки с риба и хайвер
03 Юли
Разбийте маслото със сметаната. Посолете, наръсете с черния пипер и намажете с тази смес нарязаните в желаната форма хапки. Гарнирайте ги с хайвера и парченца риба и ги поднесете за мезе на Узо....
Гурме салата с ябълки и гъбиГурме салата с ябълки и гъби
19 Февр.
Гъбите почистваме и нарязваме на тънки филийки. В широк тиган загряваме с.л. зехтин и задушаваме гъбите, докато леко омекнат. При нужда ги отцеждаме и ги оставяме да се охладят, като ги поръсваме с малко сол. Почистваме...