Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
След това стерилизирайте бурканите за гювеч около час, извадете и обърнете с капачките надолу. Използвайте приготвената зимнина, за си правите гювеч с картофи, гювеч с месо, постен гювеч и др....
Подправки, подходящи за гювечПодправки, подходящи за гювеч
28 Февр.
Гювечът е традиционна вкусотия за нашата трапеза. Можете да използвате разнообразни съставки, за да му придадете по-добър вкус и аромат....
Как да сготвим гювечКак да сготвим гювеч
28 Януари
Но най-вкусен и ароматен постният гювеч става с всички тези продукти. Колкото до гювеча с месо – тук първо трябва да решите какво месо ще използвате....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Как се използва сладкарски пош?Как се използва сладкарски пош?
20 Дек.
Как да използвате правилно сладкарския пош? В началото сложете накрайника, който искате да използвате. За да не "избяга" пълнежа в процеса на пълненето, можете да го притиснете леко с пръсти....
За какво се използва сминдухът?За какво се използва сминдухът?
02 Май
Освен това, сминдухът често се използва в приготвянето на местни деликатеси като пастърма, наденици и суджуци, както и на рибни ястия....
За какво се използва еньовчетоЗа какво се използва еньовчето
26 Ноем.
С помощта на еньовчето може да се подсири прясното мляко и макар тази техника да не се използва при нас, е много популярна сред северните народи....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Съвети при готвенето в гювечСъвети при готвенето в гювеч
02 Февр.
Глинените съдове попиват ароматите в себе си и е важно, ако приготвяте риба, да използвате отделен гювеч....
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Вижте няколко полезни съвета: - При закупуване на гювечи, обърнете внимание на гланца им – той трябва да е отвън, не вътре; - Преди да използвате гювеча сипете студена вода за 15 минути в него, защото когато готвите...
Да замразим зеленчуци за гювечДа замразим зеленчуци за гювеч
30 Януари
Замразените зеленчуци за гювеч могат да се съхраняват около 12 месеца. След този срок също могат да се използват, но ще са загубили голяма част от полезните си качества....
Коя подправка за какво се използва?Коя подправка за какво се използва?
08 Февр.
Използва се и при приготвянето на ястия от зеле или цвекло, доматени ястия, зеленчукови салати и зеленчукови пайове....
За какви ястия се използва риганЗа какви ястия се използва риган
09 Май
В кулинарията се използват изсушените листенца и цветните пъпки на ригана. Риганът се използва в средиземноморската кухня....