Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на гювечСлед това стерилизирайте бурканите за гювеч около час, извадете и обърнете с капачките надолу.
Използвайте приготвената зимнина, за си правите гювеч с картофи, гювеч с месо, постен гювеч и др....
26 Септ.
Подправки, подходящи за гювечГювечът е традиционна вкусотия за нашата трапеза. Можете да използвате разнообразни съставки, за да му придадете по-добър вкус и аромат....
28 Февр.
Как да сготвим гювечНо най-вкусен и ароматен постният гювеч става с всички тези продукти.
Колкото до гювеча с месо – тук първо трябва да решите какво месо ще използвате....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Как се използва сладкарски пош?Как да използвате правилно сладкарския пош?
В началото сложете накрайника, който искате да използвате. За да не "избяга" пълнежа в процеса на пълненето, можете да го притиснете леко с пръсти....
20 Дек.
За какво се използва сминдухът?Освен това, сминдухът често се използва в приготвянето на местни деликатеси като пастърма, наденици и суджуци, както и на рибни ястия....
02 Май
За какво се използва еньовчетоС помощта на еньовчето може да се подсири прясното мляко и макар тази техника да не се използва при нас, е много популярна сред северните народи....
26 Ноем.
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарМного често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
20 Април
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Съвети при готвенето в гювечГлинените съдове попиват ароматите в себе си и е важно, ако приготвяте риба, да използвате отделен гювеч....
02 Февр.
Тънкости за готвене в гювечВижте няколко полезни съвета:
- При закупуване на гювечи, обърнете внимание на гланца им – той трябва да е отвън, не вътре;
- Преди да използвате гювеча сипете студена вода за 15 минути в него, защото когато готвите...
06 Май
Да замразим зеленчуци за гювечЗамразените зеленчуци за гювеч могат да се съхраняват около 12 месеца. След този срок също могат да се използват, но ще са загубили голяма част от полезните си качества....
30 Януари
Коя подправка за какво се използва?Използва се и при приготвянето на ястия от зеле или цвекло, доматени ястия, зеленчукови салати и зеленчукови пайове....
08 Февр.
За какви ястия се използва риганВ кулинарията се използват изсушените листенца и цветните пъпки на ригана.
Риганът се използва в средиземноморската кухня....
09 Май