Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да направим вкусен пържен оризТайната на автентичния пържен ориз е, че той предварително се сварява и чак след това се пържи. Желателно в уок тиган или в друг подходящ тиган, но с чугунено покритие....
11 Май
Пържен оризОвкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин.
Сервира се веднага горещ. За вкус можете да сложите малко гъбки или зеленчуци....
20 Ноем.
1
Пържен оризПържат се 30 секунди, слагат се морковите.
Пържи се 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се гъбите и се пържи още 5 минути. Поръсва се с натриев глутаминат, посолява се и се поставя оризът....
08 Окт.
1
Пържен оризОвкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин.
Сервира се веднага горещ. За вкус можете да сложите малко гъбки или зеленчуци....
20 Ноем.
1
Пикантен пържен оризИзмийте ориза под силна струя студена вода и го сварете до полуготовност. Отцедете го и го приберете на топло.
Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук до златисто Добавете ориза, солта и портокалов сок. Оставете...
12 Окт.
Как да си направим домашен чипс без пърженеЕто защо тук ще ви предложим няколко начина да си приготвите сами чипс, който няма да съдържа трансмазнини и няма да е пържен, което ще го направи доста по-нискокалоричен....
10 Март
Пържен ориз със скаридиОризът се пържи за няколко минути и се овкусява със супена лъжица соев сос и малко черен пипер.
Прибавят се сотираните скариди, запърженото яйце и всичко се разбърква....
18 Юни
Пържен ориз със зеленчуциСлед още 2 минути бъркане снемете пържения ориз и поднесете, като преди това добавите малко сол на вкус.
Пърженият ориз със зеленчуци е готов....
28 Април
7
Пържен ориз по китайскиПреди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук....
13 Ноем.
29
Пържен ориз за гарнитураПоръсете пържения ориз със сол и черен пипер.
Поднесете като гарнитура към основно ястие по избор.
Пърженият ориз за гарнитура е готов....
15 Юли
Пържен ориз с краставичкиПържен ориз с краставички за любителите на безмесни ястия.
Измиваме добре ориза и го сваряваме в подсоления зеленчуков бульон и бялото вино....
06 Януари
Пържен ориз по китайскиПреди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук....
13 Ноем.
29
Пържен ориз с чушкиОризът се сварява, отцежда се и се оставя настрани.
Олиото се загрява в уок и в него се запържват до златисто нарязаният на ситно лук и нарязаните на ивици чушки. Добавят се оризът и соевият сос като се бърка непрекъснато...
31 Дек.
Пържен ориз с фидеВ тенджера се загрява мазнина и се слага оризът да се запържи, след което се прибавя и натрошеното фиде. Внимавайте да не загори фидето, като преди това добавите 2 ч.ч. вода....
27 Септ.
6
Пържен ориз с фидеВ тенджера се загрява мазнина и се слага оризът да се запържи, след което се прибавя и натрошеното фиде. Внимавайте да не загори фидето, като преди това добавите 2 ч.ч. вода....
27 Септ.
6