Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Пиле с неустоимо вкусен сосПолзвайте хубаво вино, за да имате сос с "уау" ефект трябва да готвите с вино, което обичате да пиете.
Ястието се получава много вкусно, препоръчвам Ви да опитате рецептата пиле с неустоимо вкусен сос....
05 Април
Неустоимо вкусен сладкиш без брашноИзпеченият диетичен сладкиш оставяме да се охлади на стайна температура.
Махаме ринга на формата. По желание украсяваме.
Уверявам ви, че неустоимо вкусният сладкиш без брашно се топи в устата!...
27 Август
Хляб със спелтаДобавете половината брашно от спелта и сместа с маята. Разбъркайте много. Добавете оставащото брашно и замесете за 8-10 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и я изключете. Намазнете купа и сипете тестото вътре....
04 Окт.
Как да си направим мляко от спелта?Млякото от спелта се съхранява на хладно до 4 дни.
Преди да се консумира, е препоръчително да престои поне 2 часа - така се подобрява неговият вкус....
26 Дек.
Да си направим тесто за хлябНо ако ви предстои специален повод и искате да зарадвате вашите близки с вкусна домашна пита, тук ще намерите полезни съвети за неговото приготвяне....
06 Май
6
Как да си направим домашен хлябИскате да си направите домашен хляб и да си припомните вкуса от детството? Направете си хляб, който е почти като този по магазините, само че по-истински и вкусен....
26 Април
6
Как да си направим пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
30 Ноем.
Как да си направим квас за хлябИ ако не се получи от първия път - не спирайте да опитвате, тъй като храните, приготвени с домашен квас, са в пъти по-вкусни и полезни от тези навън....
22 Януари
13
Как да си направим бира от хлябСъхранявайте на студено и след две седмици се насладете на прекрасния вкус на домашната тъмна бира.
Смес от бял и черен хляб също е много подходяща за направа на домашна бира....
26 Септ.
2
Неустоимо вкусни печени картофкиТези печени картофки бяха гарнитура към наденица с къри сос по немски, която ви показах по-рано тук в Готвач.бг
Печените картофки, наричам неустоимо вкусни, защото щом ги опиташ, не можеш да спреш да си хапваш....
15 Август
Хляб от Ръж и СпелтаЗакрива се кърпа и се оставя за 2-3 часа да втаса, докато утрои обема си. Това е най-добре да се случи на стайна температура.
Ако е много студено, фурната се загряза на 50 градуса и се изключва....
16 Септ.
1
Хляб от спелта със содаЗамесете меко, но нелепнещо тесто ръсвайки си по малко от бялото брашно докато спре да ви лепне.
Тестото не трябва да се меси дълго време, за да не се неутрализира набухвателния ефект на содата....
08 Юли