Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ливанци стъкмиха кюфтета за Книгата на ГинесЛиванци стъкмиха кюфтета за Книгата на Гинес
02 Септ.
Градчето Ехден в Северната част на Ливан влезе в Книгата с рекордите на Гинес. Там произведоха най-голямото къббе....
Шоколадова торта ГинесШоколадова торта Гинес
28 Май
Подготвя се форма за торта, като се покрива с хартия за печене и се намазнява. Маслото се разтопява с олиото в тенджера. Добавят се какаото на прах, захарта и бирата Гинес. Разбърква се....
Животните с най-невероятни рекорди в книгата на ГинесЖивотните с най-невероятни рекорди в книгата на Гинес
19 Май
В Книгата за рекордите на Гинес се събират всички международно признати световни рекорди. В нея има както човешки, така и животински рекорди, които са повече от изумителни....
Защо Библията е наречена книга на книгите?Защо Библията е наречена книга на книгите?
02 Дек.
Библията е наречена книга на книгите, защото тя е първата изконна книга и всичко, написано в нея, се причислява към нещата, на които ние вярваме безрезервно....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Ирландски какаов кекс с бира ГинесИрландски какаов кекс с бира Гинес
13 Февр.
Получава се влажен много пухкав и вкусен какаов кекс. По желание може да се поръси ирландски какаов кекс с бира Гинес с пудра захар или да се полее с какаова глазура....
Гинес кейк с ароматен шоколадов кремГинес кейк с ароматен шоколадов крем
15 Август
1
Това е така известният Гинес кейк. В тенджера се загрява бирата и маслото, докато се разтопят. Маха се от огъня и се прибавят захарта и какаото, разбърква се хубаво....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
23 Януари
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Книгата на мъртвитеКнигата на мъртвите
14 Март
Името „Книга на мъртвите” е дадено от германския египтолог Карл Лепсиус. В египетската Книга на мъртвите има раздел, който обръща специално внимание на древните амулети....
Как се плете решетка на ябълков пайКак се плете решетка на ябълков пай
03 Юни
За да изглежда добре класическият ябълков пай, от значение е как ще се изплете решетката за него. Самото излитане и преместване на решетката върху пая е доста трудно. Първата стъпка при приготвянето на решетката...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти. Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Шизандра се бори със затлъстяванетоШизандра се бори със затлъстяването
10 Януари
Шизандра е билка, която е широко разпространена и използвана в източната медицина – най-често се прилага като тонизиращо и стимулиращо средство. Шизандрата има и още едно наименование – известна е и като китайски лимонник...
Грейпфрутът се бори със стареенетоГрейпфрутът се бори със стареенето
06 Окт.
Сладкият вкус на грейпфрута приятно освежава, а сокът има подмладяващо действие върху организма и ни зарежда с енергия. Този сочен плод забавя процеса на стареене на клетките. Той съдържа високо ниво на елемента спермедин...
Лукът се бори срещу напълняванетоЛукът се бори срещу напълняването
18 Май
Лукът е полезен за жените, които имат склонност към напълняване, тъй като има способността да ги предпазва от поява на излишни килограми. До този извод стигнаха след свое проучване учени от университета на Южен Куинсланд....
Овчарски пай на три ниваОвчарски пай на три нива
23 Септ.
Разстелете ги отгоре като трети пласт на овчарския пай. Настържете кашкавал и го сложете да се пече за още 20 минути. Овчарският пай на три нива е много вкусен. Добър апетит!...
Вкусен солен пай на фурнаВкусен солен пай на фурна
14 Юни
1
Краищата на тестото се подгъват навътре. Чудният солен пай се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-50 минути. Приятен апетит с този вкусен солен пай на фурна!...
Ново двайсет: дъвките водят до затлъстяванеНово двайсет: дъвките водят до затлъстяване
12 Април
На кой да вярваме вече? След като преди няколко дни ви разкрихме как екип от учени от Университета в Роуд Айлънд обяви категорично, че от дъвките без захар се отслабва, техни колеги от Единбург подкрепиха обратната теория...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Поставя се в брашно и се напудря и от двете страни. В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура. Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....