Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Първите деликатеси от насекоми ще се продават в БелгияЗнаете, че там, тези иначе досадни насекоми, които трудно можем да изгоним от домовете си, са истински деликатес....
21 Септ.
Печено пиле (Швейцария)Изчистете пилетата, измийте ги, подсушете ги и добре ги овкусете със сол и черен пипер. Сложете ги в подмазнена тава и леко с пръсти ги натрийте по кожата с мазнина. Изпечете ги до готовност, като ги обръщате.
Извадете...
11 Юли
Скоро в менюто на Европа: деликатеси с насекомиНапример в Тайван пържените гъсеници са един от най-вкусните месни деликатеси. Водните кончета притежават същата слава на остров Бали....
19 Август
1
Чесън при ухапвания от насекомиРецептата с чесън при ухапвания от насекоми е от народната медицина в цяла Европа....
04 Януари
Богата салата с рачешки рулца и рибни деликатесиОставяме да изстинат или в сито под студената вода охлаждаме, за да не се разтопи майонезата след това....
30 Април
Доматите се хранят с... насекомиТе са месоядни, които убиват насекоми с цел самонаторяване. С помощта на миниатюрни лепкави косъмчета на повърхността на самия зеленчук доматите и картофите захващат и убиват малките насекоми....
28 Юли
При ухапване от насекоми - билков компрес с живовлякКомпресът премахва зачервяването, намалява болката и отока, премахва възпалението при ужилвания и ухапвания от насекоми....
02 Юли
Деликатеси със сьомгаАко очаквате важни гости или просто искате да зарадвате близките си с изискано рибно ястие, пригответе деликатес със сьомга. Можете да я заместите с пъстърва.
Тимбалът със сьомга е вкусно италианско ястие....
18 Юни
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Копален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитатеКопален е месен деликатес, който обаче се приготвя от умрели животни....
16 Март
Пиле Омъжи се за менТова е прословутото пиле Омъжи се за мен (Merrry me chicken) - сочно и крехко, ще разтопи сърцето на всеки мъж.
Месото се покрива със свежо фолио и с чукче се начуква, без да се разкъсва....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарЗахарните перли се прибират в сух буркан с капачка и имат много дълъг срок на годност.
Независимо коя рецепта ще бъда избрана, хубавото е това, че стоят като красива поръска върху всеки великденски сладкиш....
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Най-популярните испански деликатесиСтрахотен испански деликатес, който задължително трябва да опитате.
Пататас бравас
Е, накъде сме без картофи?...
24 Юли