Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Първите деликатеси от насекоми ще се продават в БелгияПървите деликатеси от насекоми ще се продават в Белгия
21 Септ.
Знаете, че там, тези иначе досадни насекоми, които трудно можем да изгоним от домовете си, са истински деликатес....
Печено пиле (Швейцария)Печено пиле (Швейцария)
11 Юли
Изчистете пилетата, измийте ги, подсушете ги и добре ги овкусете със сол и черен пипер. Сложете ги в подмазнена тава и леко с пръсти ги натрийте по кожата с мазнина. Изпечете ги до готовност, като ги обръщате. Извадете...
Скоро в менюто на Европа: деликатеси с насекомиСкоро в менюто на Европа: деликатеси с насекоми
19 Август
1
Например в Тайван пържените гъсеници са един от най-вкусните месни деликатеси. Водните кончета притежават същата слава на остров Бали....
Чесън при ухапвания от насекомиЧесън при ухапвания от насекоми
04 Януари
Рецептата с чесън при ухапвания от насекоми е от народната медицина в цяла Европа....
Богата салата с рачешки рулца и рибни деликатесиБогата салата с рачешки рулца и рибни деликатеси
30 Април
Оставяме да изстинат или в сито под студената вода охлаждаме, за да не се разтопи майонезата след това....
Доматите се хранят с... насекомиДоматите се хранят с... насекоми
28 Юли
Те са месоядни, които убиват насекоми с цел самонаторяване. С помощта на миниатюрни лепкави косъмчета на повърхността на самия зеленчук доматите и картофите захващат и убиват малките насекоми....
При ухапване от насекоми - билков компрес с живовлякПри ухапване от насекоми - билков компрес с живовляк
02 Юли
Компресът премахва зачервяването, намалява болката и отока, премахва възпалението при ужилвания и ухапвания от насекоми....
Деликатеси със сьомгаДеликатеси със сьомга
18 Юни
Ако очаквате важни гости или просто искате да зарадвате близките си с изискано рибно ястие, пригответе деликатес със сьомга. Можете да я заместите с пъстърва. Тимбалът със сьомга е вкусно италианско ястие....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Копален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитатеКопален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитате
16 Март
Копален е месен деликатес, който обаче се приготвя от умрели животни....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Това е прословутото пиле Омъжи се за мен (Merrry me chicken) - сочно и крехко, ще разтопи сърцето на всеки мъж. Месото се покрива със свежо фолио и с чукче се начуква, без да се разкъсва....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Захарните перли се прибират в сух буркан с капачка и имат много дълъг срок на годност. Независимо коя рецепта ще бъда избрана, хубавото е това, че стоят като красива поръска върху всеки великденски сладкиш....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Най-популярните испански деликатесиНай-популярните испански деликатеси
24 Юли
Страхотен испански деликатес, който задължително трябва да опитате. Пататас бравас Е, накъде сме без картофи?...