Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Да похапнем сладичко в Деня на ябълковите тригуни!Да похапнем сладичко в Деня на ябълковите тригуни!
05 Юли
В Деня на ябълковите тригуни можете да почете десерта, като закупите сладки от някъде или сами си приготвите такива. В галерията ни можете да видите няколко невероятни идеи за тригуни, които ще пробудят апетита ви....
Днес е Денят на лъжатаДнес е Денят на лъжата
01 Април
Денят на лъжата е много популяризиран в Испания, където се е отбелязвал като Деня на невинните на 28 декември....
ТригуниТригуни
16 Ноем.
1
За да приготвите плънката за тригуните, разбийте с миксер брашното, захарта, яйцата, орехите и бакпулвера. Разстелете корите и ги нарежете на 4 ленти. В лентите слагайте от плънката и оформяйте пликчета....
Пралини - история и как да ги приготвимПралини - история и как да ги приготвим
15 Юли
Традиционно пралините се приготвят от карамелизирана захар с добавка на ядки като бадемите например....
Изотонични напитки - как да си ги приготвим?Изотонични напитки - как да си ги приготвим?
23 Април
Може спокойно да се приготвят в домашни условия. Ето две рецепти за такива напитки....
Солени тригуниСолени тригуни
24 Дек.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Солените тригуни са готови....
Ретро тригуниРетро тригуни
17 Юли
За сиропа: Сваряваме водата със захарта, оставяме да поври за 5 минути и махаме от котлона, добавяме ванилията и лимоновия сок. Заливаме студените тригуни с горещия сироп и оставяме да се напоят за 24 часа....
Ябълкови тригуниЯбълкови тригуни
13 Февр.
2
Корите се отварят и всяка се реже на три ленти вертикално. Ябълките се почистват от семките и се настъргват с ренде....
Плодови тригуниПлодови тригуни
31 Януари
Оставя се да изстине малко. Слепваме корите две по две, като ги намазваме с олио и отгоре също. Разрязват се на 3 ленти по широчина. Във всяка се слага от плънката и се завива тригуна....
Прасковени тригуниПрасковени тригуни
23 Юли
Печете в загрята на 190 °C фурна за около 15 минути. Прасковените тригуни са готови....
Днес отбелязваме Деня на чийзкейкаДнес отбелязваме Деня на чийзкейка
30 Юли
За да отпразнувате Деня на чийзкейка подобаващо, изпробвайте няколко различни рецепти за солено-сладкия десерт, направете си домашна лимонада и споделете радостта с любимите си хора....
Днес отбелязваме Деня на картофитеДнес отбелязваме Деня на картофите
19 Август
1
Те могат да се сервират като основно ястие, а може и да се направят на брашно, от което да се приготвят хляб и палачинки....
Днес отбелязваме Деня на кюфтето!Днес отбелязваме Деня на кюфтето!
09 Март
Днес празнуваме Деня на кюфтето. Най-ранните данни за любимите днес кюфтенца се откриват в записки от Древен Рим. През вековете те се превръщат в основна храна в семейната кухня на Италия....
Днес е денят на Света Петка БългарскаДнес е денят на Света Петка Българска
14 Окт.
1
На днешния ден Православната църква почита света Петка Българска. Света преподобна Параскева Епиватска, наричана от нашия народ света Петка Българска или света Петка Търновска, е една от най-обичаните и почитани светици...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Магията на руските сбитни! Ето как да ги приготвитеМагията на руските сбитни! Ето как да ги приготвите
23 Окт.
Сбитните са традиционни руски топли напитки, които за съжаление отдавна трудно могат да бъдат намерени. Някога, и то само допреди около стотина години, из улиците на всеки по-голям руски град са обикаляли продавачи на сбитни...
Тайната на червените сосове: Как да ги приготвим у дома?Тайната на червените сосове: Как да ги приготвим у дома?
22 Септ.
Препоръки за приготвяне на червен сос В някои френски ресторанти сосовете се приготвят от специално обучени готвачи....
Сиропирани сладки тригуниСиропирани сладки тригуни
22 Окт.
Изпечените тригуни се вадят и се оставят да се охладят. През това време се приготвя сиропът, с който те ще бъдат полети. В тенджера се загрява водата и към нея се добавят захарта и лимоновият сок....
Тригуни с ЛокумиТригуни с Локуми
19 Март
Оставяме да се охладят. Сваряваме гъст сироп от водата и захарта и топваме за малко тригуните в него. Подреждаме в широка чиния и оставяме да престоят за 1-2 часа преди сервиране....
Тригуни с извараТригуни с извара
16 Август
В единия крайна тестените ленти слагаме по 1 лъжичка от плънката и завиваме във вид на тригунка. Приготвените тригуни нареждаме в предварително намазнена тава и пече в силно загрята фурна до готовност....
Сиропирани бутер тригуниСиропирани бутер тригуни
28 Февр.
Наредете тригуните в тава и печете за 15 мин. на 200 градуса. Сварете сиропа от водата и захарта и оставете да изстине. Залейте и оставете 3-4 часа да попие и хапнете от сиропираните бутер тригуни....