Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеДруга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
27 Януари
Защо и как се накисва чия?Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
30 Януари
Елдата съдържа ли глутен?Елдата не съдържа глутен. Ястията с елда са диетични и здравословни....
20 Дек.
Трябва ли да се накисва лещата?., затова не може да се даде еднозначен отговор на въпроса трябва ли да се накисва лещата....
08 Януари
Салата Преливащи се цветовеМоркови, цвекло и целина са измити и почистени.
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти.
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира...
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалНаправете предварителна подготовка: нарежете кашкавала на подходящи правоъгълници, сложете го в найлонов плик във фризера, докато замръзне.
Разбийте яйцата с бъркалка.
Загрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаКомбинирайте маята и захарта до течна консистенция. Смесете с млякото и оставете настрани.
Добавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате...
15 Дек.
Така се осолява сланинаНакиснете прясната сланина за 1-2 дни в солена вода. По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави...
02 Март
3
Ползите от ЕлдатаПредотвратява диабета
В сравнение с други зърна елдата има нисък гликемичен индекс....
10 Юли
Пиле Омъжи се за менТова е прословутото пиле Омъжи се за мен (Merrry me chicken) - сочно и крехко, ще разтопи сърцето на всеки мъж.
Месото се покрива със свежо фолио и с чукче се начуква, без да се разкъсва. Поставя се в брашно и се напудря...
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки.
Готовото...
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиЯйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто.
С помощта на...
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиЗамесва се тесто от изброените продукти (в реда, в който съм ги изброила).
След това оформяте по желание и печете детските бисквити на предварително загрята на 180 градуса фурна около 15-20 мин.
Украсявате домашните...
06 Май
Как се прави перлена захарМного често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна.
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова...
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание. Това е така, защото шарената сол може...
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица. Трябва...
01 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче. В него сипете зехтина, яйцата, поръсете със солта и захарта...
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиРазбийте яйцата. Добавете киселото мляко със содата. Разбъркайте, добавете захарта, после и брашното.
Загребвайте с лъжица бухтичките и пържете в затоплена мазнина. Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом...
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиГъбите се почистват внимателно - пънчетата се нарязват по дължина на дебели ивички, а шапките на парченца.
Манатарките се пържат за кратко на силен огън в голям тиган със загрят зехтин и малко сол.
Щом станат леко златисти...
27 Май
Накисват ли се гъбите и защо?При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
30 Януари
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаЯйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки.
В друга купа се смесват пресетите брашно,...
28 Окт.
Така се прави блат за тортаЧукнете яйцата и ги разбийте с миксер заедно със захарта. Добавете олиото, ванилията, прясното мляко и маслото.
Разбъркайте и малко по малко добавете бакпулвера, солта и брашното. Пак разбъркайте с миксер сместа за тортения...
21 Септ.
Така се пече ципура на скараПочистете ципурата, измийте я и отцедете за половин час. Оставете главите на рибите.
Намажете ципурата със зехтин и обтрийте със смес от девесил и сол. Оставете за 30 минути.
Подгответе барбекюто и сложете рибите, печете...
29 Септ.