Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Карвингът превръща храната в изкуствоКарвингът е цяло изкуство, учение, което превръща обикновените и иначе скучни хранителни продукти в шедьоври....
13 Окт.
Истинско брауниНа водна баня се разтапят маслото с шоколада. Ароматизират се с ванилията. След като се получи гладка и хомогенна смес, се маха от котлона и се оставя да поизстине за 2-3 мин....
09 Окт.
Тя има стрии! Но ги превърна в истинско произведение на изкуствотоНа снимките стриите ѝ не изглеждат като недостатък, а като истинско изкуство.
Стриите ми започнаха да се увеличават, когато започнах да напълнявам....
09 Ноем.
Истинско шоколадово суфлеСервирайте истинско шоколадово суфле, докато са топли, поръсени с какао по желание и разбира се - топка ванилов сладолед.
Да ви е сладко!...
06 Ноем.
Истинско домашно маслоОткога не сте опитвали истинско краве масло?
Вкъщи всяка седмица ни доставят по 5 л прясно мляко от малка ферма. Имам един домашен способ за добиване на краве масло и сега ще ви го споделя....
10 Дек.
Истинско индийско пуриВ купа се сипва брашното солта и захарта, отгоре се изсипва горещото олио и се разбъркава. Постепенно се долива по много мъничко вода....
29 Юни
1
Истинско домашно козе сиренеМоже да съхранявате истинското домашно козе сирене в саламура, направена от морска сол и вода. Ако успеете да го хапнете по-бързо обаче, няма нужда....
26 Ноем.
В кои храни се влага истинско злато?Използването на злато в производството на храни съществува от векове и продължава да бъде луксозна добавка към храни и напитки....
03 Май
Истинско домашно приготвено краве маслоХубаво и истинско краве масло се получава само от качествено домашно краве мляко. А за да е по-голямо количеството масло, е необходимо млякото да е по-маслено....
08 Юни
4
Тези чорапогащи са истинско произведение на изкуствотоЛирика Матоши е дизайнер, чието въображение не познава никакви граници. С настъпването на пролетта тя е решила да изненада дамите с доста нестандартни чорапогащи.
Те са сглобени от различни стари дрехи, мъниста...
11 Май
Тези великденски яйца са истинско произведение на изкуствотоНай-креативните обаче не спират до тук, а превръщат обикновените варения яйца в истинско произведение на изкуството. Разгледайте нашата галерия и вижте най-красивите боядисани яйца....
16 Април
Майсторските десерти, които са истинско произведение на изкуствотоТрябва ви силна фантазия, за да превърнете един десерт в произведение на изкуството, но няколко главни готвачи успяват да покажат, че това не е невъзможна задача....
02 Юни
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.