Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Карвингът превръща храната в изкуствоКарвингът превръща храната в изкуство
13 Окт.
Карвингът е цяло изкуство, учение, което превръща обикновените и иначе скучни хранителни продукти в шедьоври....
Истинско брауниИстинско брауни
09 Окт.
На водна баня се разтапят маслото с шоколада. Ароматизират се с ванилията. След като се получи гладка и хомогенна смес, се маха от котлона и се оставя да поизстине за 2-3 мин....
Тя има стрии! Но ги превърна в истинско произведение на изкуствотоТя има стрии! Но ги превърна в истинско произведение на изкуството
09 Ноем.
На снимките стриите ѝ не изглеждат като недостатък, а като истинско изкуство. Стриите ми започнаха да се увеличават, когато започнах да напълнявам....
Истинско шоколадово суфлеИстинско шоколадово суфле
06 Ноем.
Сервирайте истинско шоколадово суфле, докато са топли, поръсени с какао по желание и разбира се - топка ванилов сладолед. Да ви е сладко!...
Истинско домашно маслоИстинско домашно масло
10 Дек.
Откога не сте опитвали истинско краве масло? Вкъщи всяка седмица ни доставят по 5 л прясно мляко от малка ферма. Имам един домашен способ за добиване на краве масло и сега ще ви го споделя....
Истинско индийско пуриИстинско индийско пури
29 Юни
1
В купа се сипва брашното солта и захарта, отгоре се изсипва горещото олио и се разбъркава. Постепенно се долива по много мъничко вода....
Истинско домашно козе сиренеИстинско домашно козе сирене
26 Ноем.
Може да съхранявате истинското домашно козе сирене в саламура, направена от морска сол и вода. Ако успеете да го хапнете по-бързо обаче, няма нужда....
Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)
26 Април
Кексът Ангелска храна (Angel Foof Cake) е готова....
В кои храни се влага истинско злато?В кои храни се влага истинско злато?
03 Май
Използването на злато в производството на храни съществува от векове и продължава да бъде луксозна добавка към храни и напитки....
Истинско домашно приготвено краве маслоИстинско домашно приготвено краве масло
08 Юни
4
Хубаво и истинско краве масло се получава само от качествено домашно краве мляко. А за да е по-голямо количеството масло, е необходимо млякото да е по-маслено....
Тези чорапогащи са истинско произведение на изкуствотоТези чорапогащи са истинско произведение на изкуството
11 Май
Лирика Матоши е дизайнер, чието въображение не познава никакви граници. С настъпването на пролетта тя е решила да изненада дамите с доста нестандартни чорапогащи. Те са сглобени от различни стари дрехи, мъниста...
Тези великденски яйца са истинско произведение на изкуствотоТези великденски яйца са истинско произведение на изкуството
16 Април
Най-креативните обаче не спират до тук, а превръщат обикновените варения яйца в истинско произведение на изкуството. Разгледайте нашата галерия и вижте най-красивите боядисани яйца....
Майсторските десерти, които са истинско произведение на изкуствотоМайсторските десерти, които са истинско произведение на изкуството
02 Юни
Трябва ви силна фантазия, за да превърнете един десерт в произведение на изкуството, но няколко главни готвачи успяват да покажат, че това не е невъзможна задача....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....