Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да запазим дълго свежи зеленчуцитеЗеленчуците са един от основните елементи на здравословното хранене. Всеки трябва да знае как да ги съхрани и оползотвори правилно.
Да запазите зеленчуци свежи, е доста трудно....
10 Май
Как да запазим витамин С при варене на зеленчуциПри варенето зеленчуците трябва да се поставят в кипяща вода, тъй като при високата температура витамин С се запазва. Задължително водата трябва да ги покрива. Варят се до омекване и веднага се свалят от огъня....
09 Септ.
Домашна маска за лице с витамин СПри този вид маска за лице с витамин С е възможно кожата да се зачерви леко, но това не трябва да ви притеснява, защото след това тя ще стане невероятно гладка и мека.
Идеалната подмладяваща маска!...
23 Юни
Пиле Омъжи се за менДобавя се сметаната, нарязаните сушени домати, нарязания спанак, настърганата лимонова кора и настърганото сирене. Разбърква се и се оставя да къкри за 3 - 4 минути, леко да се сгъсти....
29 Март
1
Печени зеленчуци за гарнитураПодправят се с зехтина и солта и се разбъркват добре.
Пекат се на грил или на най-силната степен на фурната за около 25-40 мин.
От време на време зеленчуците се разбъркват, докато придобият жълтеникав цвят....
10 Януари
3
Задушени зеленчуци за постиЗатваряме капака и слагаме в студена фурна на 160 градуса за около 1 час.
Сервираме задушените зеленчуци топли с поръсен магданоз.
Може и да направите някакъв сос за задушените зеленчуци за пости - по ваш избор...
21 Дек.
Задушени зеленчуци за гарнитураБроколите се накъсват на розички. Стеблото на броколите се обелва и се реже на кубчета.
Морковите и чушката се готвят на пара, когато са почти готови се добавят броколито и коларда. Изваждат се в купа....
25 Февр.
Задушени зеленчуци за пречистванеНарежете всички зеленчуци и ги поставете в Sahara тенджера (няма нужда да се готви с вода или масло, ястието е готово в рамките на десет минути от водата от зеленчуците и придават чудесен вкус) - готвенето е бързо и лесно...
25 Март
1
Как да запазим ценните вещества на зеленчуците?Зеленчуците трябва да се пускат в кипяща вода. Това е така, защото при високата температура веществото, което разрушава витамин С се неутрализира и така става възможно витаминът да се запази....
26 Август
Крем супа ВитаминНалива се прясното мляко, слага се краве масло и крем супата се връща да се довари още за около десет минути.
Сервира се с натрошено краве сирене....
06 Февр.
Шейк Витамин СОт плодовете става достатъчно сладко, затова меда може да се пропусне.
Добавяме няколко бучки лед или охлаждаме за кратко шейка в хладилник преди консумация.
Шейкът Витамин С е много полезен....
01 Август
Така се прави блат за тортаРазрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Марината за зеленчуци на скараВ тази марината накиснете нарязаните зеленчуци и ги оставете да престоят на хладно поне за 1 час.
След това леко отцеждайте преди да метнете на скарата....
26 Ноем.
14
Булгур със зеленчуци за бебеПодходящо за деца над 8 месеца. За по-малки деца пасираме манджата с булгур да стане като бебешко пюре.
Разбира се, булгур със зеленчуци за бебе ще се услади и на възрастните, а не само на малчуганите....
26 Юли
Ориз със зеленчуци за бебеВарете до пълна готовност и докато изври почти всичката вода и се сгъсти оризът със зеленчуци за бебе....
27 Август
Ориз със зеленчуци за децаНарязваните зеленчуци се пасират с чопър, като се добавя и малко вода като кашичка.
В тенджерка се загрява олио, сипваме зеленчуковата смес, да се задуши, докато омекнат зеленчуците....
07 Юли
Маска за суха и лющеща се кожаОставете да кисне 1 час и прецедете.
Изцедете сок от морков и смесете 1 чаена лъжичка сметана с 1 чаена лъжичка сок от моркови....
07 Май
Маска за суха кожа с ябълка, мед и витамин ССлед това смесете добре с 1 една супена лъжица мед, 1 жълтък, по 1 чаена лъжичка витамин С на прах (от аптеката), качествен ябълков оцет и зехтин....
08 Януари
Гответе морковите цели, за да запазите ценните витамини!Досега обаче никой не беше обръщал внимание на това запазва ли се фалкаринолът при термична обработка....
25 Окт.
Постен ориз със зеленчуци за вталяванеАко яденето ви се струва прекалено гъсто, добавете малко вода и оставете да къкри на огъня.
Когато оризът започне да поомеква, сипете и граха....
08 Окт.