Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За какво се използва подправката майоранаЗа какво се използва подправката майорана
05 Април
Майораната идеално се съчетава с чесън, използва се като подправка за супи, сосове и пастети, добавя се към ястия от месо, особено от телешко месо, а също и в различни салати....
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
11 Май
Дали ще го използвате като подправка към любими традиционни ястия или като лекарство, от неговата употреба може да имате много ползи. Затова не пренебрегвайте това ценно растение....
Коя подправка за какво се използва?Коя подправка за какво се използва?
08 Февр.
Подправките са пресни, сушени или обработени по друг начин определени части на растения, които се отличават с особен вкус и аромат и се използват в храната....
Толстолоб с девесил на параТолстолоб с девесил на пара
23 Април
Толстолобът се поднася охладен, когато сосът му се желира. Този толстолоб с девесил на пара е уникална вкусотия! Наздраве! Източник: Rumen Hristov от Кулинарна мрежа...
Скумрия на фурна с девесил и лимонСкумрия на фурна с девесил и лимон
08 Окт.
Сервирайте тази вкусна и бърза за приготвяне печена риба с девесил и лимон с подходяща гарнитура. Скумрията на фурна с девесил и лимон е готова....
Ципура на фурна с девесил и лимонЦипура на фурна с девесил и лимон
07 Юни
Нарежете също няколко листа пресен девесил. Сложете от тях в коремчето на рибата. Покрийте тава с хартия за печене и поставете вътре рибите....
Шаран на фурна с девесил и бяло виноШаран на фурна с девесил и бяло вино
10 Май
В тавичката нареждаме първо лука, върху него морковите и на произволно избрани места поставяме клонките девесил и целина. Върху тях поставяме нарязаните на шайби риба, като поръсваме с подправката за риба....
Крехко агнешко с лук и девесил на фурнаКрехко агнешко с лук и девесил на фурна
06 Април
Крехкото агнешко с лук и девесил на фурна е много вкусно....
За какво се използва сминдухът?За какво се използва сминдухът?
02 Май
Освен това, сминдухът често се използва в приготвянето на местни деликатеси като пастърма, наденици и суджуци, както и на рибни ястия....
За какво се използва еньовчетоЗа какво се използва еньовчето
26 Ноем.
Да погледнем обаче и какво е неговото приложение в реалния живот, защото надали се страхувате от змейове....
За добро храносмилане - корен от девесилЗа добро храносмилане - корен от девесил
28 Март
Рецептата за запарка с корен от девесил е от книгата на Надя Пери - "Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицината", 2010...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Това е прословутото пиле Омъжи се за мен (Merrry me chicken) - сочно и крехко, ще разтопи сърцето на всеки мъж. Месото се покрива със свежо фолио и с чукче се начуква, без да се разкъсва....
Какво е урбазон и за какво се използва?Какво е урбазон и за какво се използва?
08 Януари
Метилпреднизолон - активната съставка в Уразон, може да се използва и с други лекарства при хормонални нарушения....
Какво е сурими и за какво се използва?Какво е сурими и за какво се използва?
29 Окт.
Най-често за производство на сурими се използва хек и минтай, а също така тихоокеанският сафрид и сардините. За сурими се използва само чисто рибно филе....
Какво е бабако и за какво се използваКакво е бабако и за какво се използва
27 Ноем.
1
Ето какво е важно да знаете за плода бабако и за какво се използва: - Бабакото е планинско растение, което много прилича на папаята. Расте много бързо и при оптимални грижи често достига до над 3 м височина....
ДевесилДевесил
05 Февр.
1
Пресният девесилът е подходяща подправка за пилешки супи, боб, сосове и по-тежки меса. Плодовете се използват за мариноване на зеленчуци, заедно с дафинов лист, черен пипер и бахар....
За какви ястия се използва майоранаЗа какви ястия се използва майорана
08 Април
Подправката помага за храносмилането, затова е добре да се прибавя към мазни ястия, като например към свинското месо. Използва се при приготвянето на някои видове хляб, както и в някои напитки....
За какви ястия се използва риганЗа какви ястия се използва риган
09 Май
Листата на ригана се използват както в пресен, така и в сушен вид. Риганът се съчетава добре с шунка и салата от риба. Той е незаменима подправка за свинско и агнешко печено месо....
Девесилът е вълшебна подправка за здрав стомах!Девесилът е вълшебна подправка за здрав стомах!
21 Март
Ето какво е добре да научите още за девесила и как да го използвате: - Девесилът е подправка и билка, която напразно е подценявана....
За какво и как се използва смрадликаЗа какво и как се използва смрадлика
03 Дек.
Тя има много силно действие и затова трябва да се използва смрадлика с мярка, особено за вътрешно приложение. Това действие се дължи на сериозния химичен състав на билката....
За какво и как се използва винтоверт?За какво и как се използва винтоверт?
04 Юли
За да се спестят те, се използва уред, наречен винтоверт....
За засилване на кръвообращението - корен от девесилЗа засилване на кръвообращението - корен от девесил
18 Февр.
Залейте 25 грама сушен корен от девесил с 500 милилитра вряла вода. Кипнете за 10 минути, оставете да кисне 1 час и прецедете. Приема се по 1/4 чаша, 4 пъти на ден. Приготвяйте ежедневно прясна отвара....
Какво представлява лепкавият ориз и за какво се използва?Какво представлява лепкавият ориз и за какво се използва?
25 Февр.
При приготвянето му се използват още фъстъци, кокосово мляко....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....