Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Защо да включим хинапа в менюто си?Подходящ за диетичното меню - хинапът подпомага процесите на отслабване в организма, защото има малко калории, но същевременно е изключително богат на фибри и ценни съставки....
25 Ноем.
Как да изключите храните с глутен от менютоБезглутеновата диета изключва зърнени храни като ръжта, пшеницата, ечемика, гриса, рафинираното брашно и продуктите от него....
03 Окт.
Защо трябва да включим киноа в менюто си?Причините да включите киноа в менюто си са много. Ето кои са трите основни:
Богато съдържание на протеини
В миналото киноата е била основен източник на протеини за боливийци, перуанци, еквадорци и чилийци....
15 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Кои са мъртвите продукти и защо да ги махнем от менюто сиКогато сте свикнали със сладкото, не трябва внезапно да го изключите от менюто....
12 Дек.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Как да намалим мазнините в менюто сиКаквато и да е причината, решението и за двете винаги започва от редуцирането на мазнините в менюто ви....
27 Ноем.
1
Защо да добавим елда към ежедневното си меню?Такива са всички житни и подобни на жито продукти, като пшеница, овес, ръж и ечемик. За съжаление един от протеините, съдържащи се в глутена, не се отразява добре на здравето....
02 Дек.
Болести по пшеницатаСред най-съществените фактори за загубата на милиони тонове продукция са болестите по пшеницата и ечемика....
04 Юни
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Пелмени по мой си начинВ средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката. Двата края съберете в един....
11 Юни
1
Милинки Стой си в къщиИзчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
03 Март
1
Солена сьомга Направи си самРибата е готова, може да я нарежем и да я сервираме, а може да я наредим плътно в буркани и да я държим в хладилника....
08 Февр.
1