Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да замените обикновения с червен оризКак да използвате червения ориз
Просто заменете ежедневния си бял ориз с червен. Трябва да се приготви по същия начин и да се сервира с къри, зеленчуци и акомпанименти по ваш избор....
20 Юни
Запеканка с червено месо и картофиМесото се измива и се изцежда хубаво.
Картофите се обелват и се нарязват на филийки. Лукът се настъргва на ситно. Доматът се нарязва на малки кубчета.
В тава се слагат всички продукти без нарязания домат и се запържват...
23 Юли
Марината с вино за червено месоПоставя се в дълбок съд и се залива с марината, приготвена от червеното вино и другите указаните продукти.
После съдът се затваря и се прибира в хладилник поне за 4 часа, за да може месото да поеме от маринатата....
31 Окт.
Защо Дания въвежда данък върху червеното месо?Датският съвет по етика препоръчва първоначално да се въведе такса върху говеждото месо, а в бъдеще регулацията да се разшири върху всички червени меса....
15 Май
Непознатите гъби: Червен овчи носПластинките на гъбата Червен овчи нос са низбягащи, дебели, но много редки, червени, през пурпурнокафяви до тъмнокафяви със заоблен ръб.
Пънчето на гъбата е цилиндрично, плътно, с цвят като на гуглата....
26 Април
Защо да замените обикновеното със зелено кафеЗнаем, че светът става все по-зелен и с него и сутрешната ни чаша кафе! Ползите от зеленото кафе стават широко известни и мнозина преминават към тази опция за ежедневната си ревитализираща чаша гореща напитка.
Чаша...
19 Април
Защо е полезно да ядем гъби?Гъбите са сред най-разпространените храни, които могат да намерят употреба в почти всяко ястие. Те са ароматни, вкусни и питателни. С тяхна помощ лесно можете да приготвите гъбени супи, салати, гъбена яхния и вкусни...
18 Дек.
Защо да ядем повече червено цвекло?Те са отговорни за червения му цвят и за противовъзпалителните и антиоксидантни свойства.
И всички тези съставки допринасят за следващите 6 здравословни ползи от консумацията на червено цвекло....
01 Дек.
Защо да хапваме месо често?Неговото оптимално количество отговаря за образуването на червени кръвни клетки, като по този начин предпазва тялото от анемия. Също е необходим за правилното функциониране на нервната система....
26 Дек.
Защо да спрем да ядем месоПрез това време те загниват и ферментират, а отпадъците от тези процеси се абсорбира отново от дебелото черво и за втори път преминават в кръвта....
20 Май
1
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордСтудентският съюз на своя седмична среща гласува със сериозно мнозинство малко неочакваното предложение - от менюто в кампуса да бъде премахнато червеното месо....
03 Дек.
Телешко месо с червено виноНарязваме телешкото месо на кубчета и го запържваме в сгорещеното олио от всички страни до зачервяване.
Добавяме и едро нарязания лук, овкусяваме със сол, черен пипер, дафинов лист и наливаме червеното вино....
20 Август
1
Червено фрикасе с пилешко месоЕдно различно червено фрикасе с пилешко месо.
Всяка една домашно приготвена гозба е много вкусна....
22 Февр.
Мазнини в различните видове червено месоВидове червено место и съдържание на мазнини в него
Червеното месо като цяло съдържа качествени белтъчини, относително малко мазнини и някои полезни витамини и минерали....
11 Дек.
Червеното вино е идеално с гъбиПърво се сервират бели вино, после розе, след това червени, следват ги сладки и накрая е твърдият алкохол.
Ето и някои вкусни рецепти с гъби....
05 Януари
Салата от месо и червено цвеклоРазбъркайте изстиналите и нарязани на парчета картофи, червено цвекло.
Прибавете нарязаните месо и ябълка. Смесете зехтина с оцета, прибавете сол, черен пипер и налейте върху приготвените продукти....
13 Ноем.
Салата с месо и червено цвеклоМесото, картофите, яйцето и червеното цвекло се сваряват. След като изстинат се нарязват. Нарежете ябълката на ситно и прибавете към останалите продукти....
21 Март
Защо да ограничим приема на месо?В почти всяко българско домакинство месото и месните изделия са на почит. В същото време повечето статистики сочат, че количеството на местото трябва сериозно да се ограничи и да се приемат повече пресни плодове и зеленчуци...
19 Юли
Защо да замените кокошите яйца с пъдпъдъчи този ВеликденЗа да си спестите подобно неприятно изживяване и да се насладите пълноценно на великденските забавления, заменете познатите яйца с пъдпъдъчи такива, които са далеч по-леки и диетични....
17 Април
Защо да ядем гъби срещу вируси през зиматаС наближаването на зимата заплахите за здравето се усещат все по-наблизо и е необходимо да предприемем спешни мерки, с които да се защитим от вирусите. Храненето играе ключова роля в подкрепата на имунната система и борбата...
28 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март