Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тестото за киш (Pate brisee)Когато се ползва малко бакпулвер в тестото за киш, то не е за да бухва, а за да стане по- крехко и топящо се в устата.
В настоящата рецепта ви предлагам по- семпъл вариант на тестото за киш, който не съдържа яйце....
15 Януари
Твърди меденкиОставяме за малко сместа да изстине и омесваме тесто. Разточваме го на леко набрашнен плот на тънка кора и изрязваме формички по желание....
29 Август
Спаначено пюре с твърдо сварени яйцаПочистваме спанака, измиваме го, прецеждаме го много добре и го нарязваме на ситно. Запържваме спанака в маслото.
Когато омекне, прибавяме прясното мляко и брашното, размито в съвсем малко студена вода. Оставяме продуктите...
21 Август
Зелена чорба с твърдо сварени яйцаПреди сервиране във всяка чиния сложете по 1 твърдо сварено, обелено и нарязано на половинки или четвъртинки яйце.
Залейте с чорбата и поднесете....
01 Август
Руска пасха с твърдо сварени яйцаЖълтъците се претриват през сито и се намачкват. Смесват се с изварата, захарта, ванилията и омекналото масло.
Сместа се слага в марля, която е опъната над гевгир. Оставя се в хладилника за 12 часа и се обръща върху чиния...
12 Април
Девствеността става все по-популярна, твърди докладОбобщение от проучването показало, че 29 процента от запитаните жени твърдят, че са девствени. През 2002 година такова твърдение са направили само 22 процента от жените....
09 Март
1
Тиквички с твърди сиренаСлед като се извадят от тигана, панираните тиквички се слагат върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината от тиквички с твърди сирена....
03 Септ.
2
Ризото с твърди сиренаТиганът се оставя върху дървена дъска за 5 мин, като се разбърква периодично ризото с твърди сирена.
Сервира се топло ризото със сирена....
31 Май
Питка с твърда пшеницаРазбъркваме и омесваме тесто. Поставяме го в намаслена купа и го покриваме. Нека втаса поне 90 минути.
След това го оформяме като кръгла пита, която поставяме в намаслена и набрашнена тава....
19 Ноем.
Какво да правим, ако тестото стане твърдо?Понякога, поради една или друга причина, тестото става прекалено твърдо и не става за по-нататъшна обработка....
13 Окт.
Как се прави твърдо тесто?Всъщност замесването на твърдо тесто не е толкова трудно, колкото да замесите леко и еластично тесто....
13 Окт.
Твърда шоколадова глазура за тортиНатурална твърда шоколадова глазура за торти и за много други видове сладкиши и десерти.
Чудно Вкусно!...
04 Май
Защо тестото лепне?Всяка домакиня се е сблъсквала с проблем при омесването на тесто за хляб или сладки. Дори когато спазва най-точно дадените в рецептата пропорции, понякога тестото става твърде лепкаво....
02 Окт.
Ставате твърде рано? Застрашавате здравето си!Пред Дейли експрес учените казват, че са открили връзка между ранното ставане и здравословните проблеми....
10 Окт.
Защо гърдите ми са твърди?Ако усещате гърдите си твърди, но не знаете каква точно е причината за това, в този съвет ще изброим няколко причини, поради които гърдите могат да се втвърдят....
08 Дек.
Защо сиренето става на дупки?Отворите в сиренето се формират благодарение на отделянето на въглероден диоксид по време на ферментацията. Микроорганизмите, които живеят в сиренето и участват в процеса на ферментация, отделят и образуват въглероден...
23 Юли
Защо сиренето става на шупли?И в двата случая наличието на твърде голям брой шупли в сиренето говори, че има някакъв проблем с него....
15 Януари
Защо чесънът ми става син?Много от нас са били неприятно изненадали, когато са открили, че снежнобелият чесън, закупен от магазина или от сергия на пазара, е придобил подозрително син цвят. Обикновено това се случва на едри и добре изглеждащи глави...
17 Дек.
Защо оризът става на каша?Оризът е пухкав, непреварен и никога не е на каша, зърната са с идеална твърдост и добре отделени едно от друго....
13 Януари
Какво става, когато биете тестото в масатаТова се повтаря сто пъти - по този начин глутенът се активира и тестото по-бързо и с по-малко усилия става гладко и еластично....
10 Април
1
Спагети с кюфтета и твърд КамамберПърво се приготвят кюфтетата, като за целта се омесва каймата заедно със ситно нарязания лук, яйцето и магданоза. След това се прибавят и сухите подправки.
Когато всичко се омеси хубаво, се оставя настрани за около 15...
04 Януари
Защо бурканите стават бомбаш?Най-често бомбаш стават буркани, които включват и лук (тези зеленчуци изискват особено внимателна стерилизация и спазване на всички правила за запазване на храната)....
11 Март
Защо хора стават серийни убийциЧовек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос.
Резултатите водят до оформянето...
09 Окт.
Защо тестото се рони?От една страна, докато е меко, то е лепкаво, затова престоява в хладилник, за да стегне, но именно тогава започва да става по-ронливо тесто....
14 Януари