Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо тестото става жилаво?Защо тестото става жилаво?
22 Януари
Такива теста стават много пухкави и нежни....
Тестото за киш (Pate brisee)Тестото за киш (Pate brisee)
15 Януари
Когато се ползва малко бакпулвер в тестото за киш, то не е за да бухва, а за да стане по- крехко и топящо се в устата. В настоящата рецепта ви предлагам по- семпъл вариант на тестото за киш, който не съдържа яйце....
Твърди меденкиТвърди меденки
29 Август
Оставяме за малко сместа да изстине и омесваме тесто. Разточваме го на леко набрашнен плот на тънка кора и изрязваме формички по желание....
Спаначено пюре с твърдо сварени яйцаСпаначено пюре с твърдо сварени яйца
21 Август
Почистваме спанака, измиваме го, прецеждаме го много добре и го нарязваме на ситно. Запържваме спанака в маслото. Когато омекне, прибавяме прясното мляко и брашното, размито в съвсем малко студена вода. Оставяме продуктите...
Зелена чорба с твърдо сварени яйцаЗелена чорба с твърдо сварени яйца
01 Август
Преди сервиране във всяка чиния сложете по 1 твърдо сварено, обелено и нарязано на половинки или четвъртинки яйце. Залейте с чорбата и поднесете....
Руска пасха с твърдо сварени яйцаРуска пасха с твърдо сварени яйца
12 Април
Жълтъците се претриват през сито и се намачкват. Смесват се с изварата, захарта, ванилията и омекналото масло. Сместа се слага в марля, която е опъната над гевгир. Оставя се в хладилника за 12 часа и се обръща върху чиния...
Девствеността става все по-популярна, твърди докладДевствеността става все по-популярна, твърди доклад
09 Март
1
Обобщение от проучването показало, че 29 процента от запитаните жени твърдят, че са девствени. През 2002 година такова твърдение са направили само 22 процента от жените....
Тиквички с твърди сиренаТиквички с твърди сирена
03 Септ.
2
След като се извадят от тигана, панираните тиквички се слагат върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината от тиквички с твърди сирена....
Ризото с твърди сиренаРизото с твърди сирена
31 Май
Тиганът се оставя върху дървена дъска за 5 мин, като се разбърква периодично ризото с твърди сирена. Сервира се топло ризото със сирена....
Питка с твърда пшеницаПитка с твърда пшеница
19 Ноем.
Разбъркваме и омесваме тесто. Поставяме го в намаслена купа и го покриваме. Нека втаса поне 90 минути. След това го оформяме като кръгла пита, която поставяме в намаслена и набрашнена тава....
Какво да правим, ако тестото стане твърдо?Какво да правим, ако тестото стане твърдо?
13 Окт.
Понякога, поради една или друга причина, тестото става прекалено твърдо и не става за по-нататъшна обработка....
Как се прави твърдо тесто?Как се прави твърдо тесто?
13 Окт.
Всъщност замесването на твърдо тесто не е толкова трудно, колкото да замесите леко и еластично тесто....
Твърда шоколадова глазура за тортиТвърда шоколадова глазура за торти
04 Май
Натурална твърда шоколадова глазура за торти и за много други видове сладкиши и десерти. Чудно Вкусно!...
Защо тестото лепне?Защо тестото лепне?
02 Окт.
Всяка домакиня се е сблъсквала с проблем при омесването на тесто за хляб или сладки. Дори когато спазва най-точно дадените в рецептата пропорции, понякога тестото става твърде лепкаво....
Ставате твърде рано? Застрашавате здравето си!Ставате твърде рано? Застрашавате здравето си!
10 Окт.
Пред Дейли експрес учените казват, че са открили връзка между ранното ставане и здравословните проблеми....
Защо гърдите ми са твърди?Защо гърдите ми са твърди?
08 Дек.
Ако усещате гърдите си твърди, но не знаете каква точно е причината за това, в този съвет ще изброим няколко причини, поради които гърдите могат да се втвърдят....
Защо сиренето става на дупки?Защо сиренето става на дупки?
23 Юли
Отворите в сиренето се формират благодарение на отделянето на въглероден диоксид по време на ферментацията. Микроорганизмите, които живеят в сиренето и участват в процеса на ферментация, отделят и образуват въглероден...
Защо сиренето става на шупли?Защо сиренето става на шупли?
15 Януари
И в двата случая наличието на твърде голям брой шупли в сиренето говори, че има някакъв проблем с него....
Защо чесънът ми става син?Защо чесънът ми става син?
17 Дек.
Много от нас са били неприятно изненадали, когато са открили, че снежнобелият чесън, закупен от магазина или от сергия на пазара, е придобил подозрително син цвят. Обикновено това се случва на едри и добре изглеждащи глави...
Защо оризът става на каша?Защо оризът става на каша?
13 Януари
Оризът е пухкав, непреварен и никога не е на каша, зърната са с идеална твърдост и добре отделени едно от друго....
Какво става, когато биете тестото в масатаКакво става, когато биете тестото в масата
10 Април
1
Това се повтаря сто пъти - по този начин глутенът се активира и тестото по-бързо и с по-малко усилия става гладко и еластично....
Спагети с кюфтета и твърд КамамберСпагети с кюфтета и твърд Камамбер
04 Януари
Първо се приготвят кюфтетата, като за целта се омесва каймата заедно със ситно нарязания лук, яйцето и магданоза. След това се прибавят и сухите подправки. Когато всичко се омеси хубаво, се оставя настрани за около 15...
Защо бурканите стават бомбаш?Защо бурканите стават бомбаш?
11 Март
Най-често бомбаш стават буркани, които включват и лук (тези зеленчуци изискват особено внимателна стерилизация и спазване на всички правила за запазване на храната)....
Защо хора стават серийни убийциЗащо хора стават серийни убийци
09 Окт.
Човек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са много различни проучвания с надеждата да се даде отговор на този въпрос. Резултатите водят до оформянето...
Защо тестото се рони?Защо тестото се рони?
14 Януари
От една страна, докато е меко, то е лепкаво, затова престоява в хладилник, за да стегне, но именно тогава започва да става по-ронливо тесто....