Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоИталиански вкусотии със сирене Качокавало
11 Дек.
Качокавало е италианско сирене, което се приготвя от краве мляко. Сиренето се предлага във форма, наподобяваща кратунка. Тя е дълга около 30 сантиметра и тежи около 2 килограма и половина....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Сиренето Качокавало е вкусно италианско сирене, което се приготвя от млякото на крави, които пасат на подбрани пасища. Използва се прясно мляко от крави от породата Модикано....
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоКулинарна употреба на сирене Качокавало
30 Окт.
В превод от италиански наименованието Качокавало означава сирене на кон. Това се дължи на специфичния начин на производство и опаковане на този деликатес....
Най-вкусните италиански салатиНай-вкусните италиански салати
01 Септ.
Освен в тестените изделия, Италия има съществен принос по отношение на салатите. Едни от най-разпространените рецепти за свежи и вкусни салати са вдъхновени от италианските сирена....
Непознатите италиански сиренаНепознатите италиански сирена
30 Март
Използва се често за приготвяне на пица и за украса на салати. Друго известно италианско сирене е Монтазио. То не се различава много от другите твърди сирена. Монтазио е с дупки и златисто кафява коричка....
Качокавало е идеалното сирене за червено виноКачокавало е идеалното сирене за червено вино
26 Януари
2
Все още малко познатото у нас сирене Качокавало е едно от най-известните и скъпи италиански сирена. В повечето държави цената му е около 650 щатски долара за около 450 г продукт....
Италиански сирена за екстремистиИталиански сирена за екстремисти
05 Май
Касу Марзу Този сорт е изключително популярен на италианския остров Сардиния. Касу Марзу се произвежда от овче мляко, а в превод името му означава гнило сирене....
КачокавалоКачокавало
30 Май
3
Качокавало /Caciocavallo/ представлява вид италианско сирене, което е типично за остров Сицилия и южния район Базиликата. Качокавало се приготвя от краве мляко или смес от краве, овче и козе мляко....
Тайната на италианските саламиТайната на италианските салами
04 Окт.
Вентричина (Ventrichina) е перла в короната на италианските салами. Произвежда се в селцето Kronyaleto, което се намира в провинция Терамо....
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
06 Май
Печеното сирене се сервира върху доматения сос. Посипва се босилек. Сиренето в италиански стил е много вкусно. Източник: MasterChef J. Mielle Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие....
Италиански питчици със сиренеИталиански питчици със сирене
10 Януари
4
Маже се със сиренето и се сгъва на две, като отново се затопля в тигана....
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПопулярни италиански сирена, които трябва да опитате
13 Окт.
с плътна структура, често се сервира със салати....
Видове салати или правите ли разлика от салата до салатаВидове салати или правите ли разлика от салата до салата
17 Април
1
Трябда са има и вегетариански вариант със сирена, яйца, тофу или варива. Този тип салати дава отлична възможност да се ползва въображението....
Сос за салатиСос за салати
30 Юни
Получава се горчив сос подходящ за салата с ряпа, моркови, цвекло....
Идейни декорирани салатиИдейни декорирани салати
14 Март
2
Лесни, достъпни, всеки може да ги направи. Краставиците и доматите се нарязват, както е показано на снимките, маслинки и магданоз се използват за декорация....
Ордьовър от салатиОрдьовър от салати
17 Април
1
Салатките се измиват хубаво, нарязват се на ивички и се разпределят в салатени чинии. Върху нея се слага нарязания на кръгчета зелен лук....
Бурата - италианско сирене, което се топи в устатаБурата - италианско сирене, което се топи в устата
20 Април
Бурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия. За първи път е направено в началото на 1920 година в областта на Андрия във фермата на семейството Бианкини....
Италианска салата Пунтареле (Puntarelle) - как се приготвяИталианска салата Пунтареле (Puntarelle) - как се приготвя
02 Ноем.
Можете да ги пасирате, да добавите малко пекорино (вид италианско сирене) и да получите чудесна добавка към сосове за паста....
Дресинг за всякакви салатиДресинг за всякакви салати
12 Дек.
2
Това е много вкусен дресинг, който може да добавяте към различни салати. Дано ви хареса дресингът за всякакви салати!...
Цитрусов дресинг за салатиЦитрусов дресинг за салати
10 Февр.
Цитрусовият дресинг за салати е готов....
Млечни салати за празникМлечни салати за празник
08 Януари
Добавя се сол на вкус, 1 с.л. зехтин, настъргано сирене и обелени и пресовани скилидки чесън. Разбърква се добре с вилица. Ползвах буркан домашни печени червени чушки....
Лимонов дресинг за салатиЛимонов дресинг за салати
16 Януари
Сосът може да се използва за овкусяване на зелена салата, салата айсберг и др. Добре се комбинира още с пилешко месо и картофи....
Орехов сос за салатиОрехов сос за салати
27 Окт.
1
С така приготвения сос се заливат салати, предястия от яйца, сирене....
Билков сос за салатиБилков сос за салати
18 Март
Този сос се добавя към различни свежи салати....
Сос Цезар за салатиСос Цезар за салати
16 Февр.
Добавете чесъна, лимоновия сок, пармезана и соса Уорчестър и пак пасирайте за кратко дресинга за салата. Ако сосът Цезар за салати е твърдо гъст, добавете 1-2 с.л. мляко и разбъркайте....