Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Безопасно ли е да се консумират покълнали картофи?Безопасно ли е да се яде?
Добрата новина е, че картофите са безопасни за ядене, дори и след като са покълнали, стига да са все още твърди на допир и да не изглеждат прекалено набръчкани....
17 Юли
1
Няколко причини да консумирате яйца всеки денЗаради което ежедневно поне веднъж дневно консумирайте яйца. Те действат благоприятно върху целия организъм....
21 Ноем.
Български експерти: Боите за яйца са безопасниНие няма как да направим изследване дали Е122 е безопасен! Защото той е безопасен, след като фигурира в разрешителния списък! ”- твърди инженер Атанас Дробенов от Агенцията по безопасност на храните....
06 Април
Как да консумираме алоеКонсумиране на гел от алое вера
Алое вера гел за пиене се консумира сутрин на гладно. Препоръчва се дневно да се приемат по 20 милилитра, разделени на части....
14 Февр.
Съвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйцаАко планирате да украсите великденски яйца, е добра идея да проверите знанията си за безопасно съхраняване на храни.
Това важи за всякакви яйца, дори ако не планирате да ги ядете....
17 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Колко яйца на ден могат да се консумират?Едно от последните проучвания на евентуалните вреди от прекаления прием на яйца е установило, че до три яйца дневно са напълно безопасни за здрави хора, които искат да останат здрави....
05 Ноем.
Да преборим жегите без климатикЗа да освежите тялото си, похапвайте само освежаващи и леки храни през летните жеги. Перфектна закуска през горещите дни са студените плодове като динята....
28 Юли
Какво да ядем в жегитеТо трябва да бъде балансирано по време на жегите.
Около петнадесет на сто от храната по време на жегите трябва да се състои от 14 процента белтъчини – те се съдържат в пилешкото, рибата, млечните продукти....
09 Август
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как безопасно да извадим кърлежКърлежите са онези малки вампири, които не просто смучат кръв, но и се забиват в плътта ни. За разлика от комарите, които след като се нахранят със собствената ни кръв, ни оставят на мира, кърлежите се закрепват здраво...
10 Май
Как да консумираме пчелен прашец?Ето някои възможности да се използва и консумира пчелен прашец, запазвайки всички негови полезни съставки....
09 Ноем.
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Защо да консумираме обезмаслено сирене?На тях им се препоръчва редовно да консумират обезмаслено сирене....
16 Дек.
Какво кисело мляко да консумирамеКиселото мляко е изконен български продукт и от векове присъства на трапезата ни. Според част историците българското кисело мляко води началото си от млечнокиселата напитка „кумис, която прабългарите приготвяли от издоено...
18 Януари
Как да консумираме чия?Но мнозина не знаят как да консумират тази непозната храна, която е изключително богата на Омега-3 и омега-6 мастни киселини.
Всъщност суперхраната въобще не е капризна и може да се консумира по всякакъв начин....
08 Окт.
Защо да консумираме коприва?От млада коприва се приготвят салати с коприва, с нея се готвят копривени супи и боршове, консумират се като чай и се правят отвари и лосиони. Копривата може да се използва както прясна, така и суха....
22 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1