Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Подсушете добре предварително сварените охлюви. Поръсете ги с черен пипер и сол. В малка купичка разбийте яйцата заедно с брашната, сусама и накълцания магданоз....
Как да сварим правилно елдаКак да сварим правилно елда
25 Юни
за бебешки храни, по-добре не слагайте сол; - Елдата трябва да се вари на силен огън за около 5 минути, на среден огън - за около 7, и на най-ниската степен на котлона - за около 3 минути; - След като елдата се е сварила...
Как да почистим правилно зеленчуцитеКак да почистим правилно зеленчуците
19 Март
Когато почиствате зеленчуци, не отстранявайте дебел слой, защото точно под кората се намират ценни хранителни вещества и витамини, които ще бъдат изхвърлени в боклука заедно с обелките....
Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?
17 Август
От купчината трябва да махнете тези, които са наранени или развалени, защото рискувате да повредят и останалите много бързо....
Как правилно да почистим тоалетната чинияКак правилно да почистим тоалетната чиния
22 Юни
И въпреки че тази задача не е най-приятната, тя не е никак сложна, ако знаете как правилно да я почистите....
Как да сварим по-бързо старо месоКак да сварим по-бързо старо месо
20 Септ.
1
Телешкото месо пък ще се свари по-бързо, ако е предварително начукано с чук. Към водата може да се добавят две-три супени лъжици оцет. Когато варите каквото и да е месо, задължително премахвайте пяната....
Как лесно и бързо да почистим рибатаКак лесно и бързо да почистим рибата
10 Май
Ако почиствате шаран трябва да отстраните седефеното кокалче, което намира отгоре на главата при съединението с тялото. Това кокалче придава неприятен или горчив вкус на ястието....
Упражненията с клякане - как да ги направим правилноУпражненията с клякане - как да ги направим правилно
15 Януари
Стига да се прави правилно, от него има редица ползи. Този вид упражнение се счита за едно от най-добрите за укрепване и тонизиране на бедрата и глутеусите (задните части)....
Стари и засъхнали петна - как да ги почистим?Стари и засъхнали петна - как да ги почистим?
29 Март
Понякога дори да ги третирате правилно или да перете веднага след тяхната поява, петната са твърде упорити и не изчезват....