Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ИндришеИндрише в кулинарията
У нас индришето е добре познато, като една от незаменимите и обикнати съставки на конфитюри, мармалади и сладка, особено на тези от дюли или сливи....
18 Март
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ошав с индришеНакрая се добавя лист индрише към вашия ошав за Бъдни вечер и като се охлади, се сервира овкусен с лъжица лимонов сок....
22 Дек.
Сироп от индришеВодата се кипва и в нея се пускат листата индрише. След 1 минута се добавят ореховите ядки и се варят още 1 минута.
Сваля се от котлона и се похлупва с капак....
01 Дек.
Как да вложим каперси в ястиятаКаперсите представляват вкусни маслено зелени топчета, получени от растението Capparis spinosa - бодлив кипарис. То представлява храст с нежни и нетрайни рошави цветове. Расте сред нагорещените камънаци по Средиземноморието...
27 Ноем.
Да прогоним дразнещата кашлица с индришеМожете да опитате да изцерите кашлицата и с комбинацията от индрише и босилек – сложете три листа индрише и 2 с.л. от босилека в подходящ съд....
15 Окт.
Как да вложим лавандула в ястиятаБилката лавандула е добре позната на кулинарите. Листенцата ѝ се използват при приготвянето на редица ястия и специалитети. Добавя се в основни ястия, винени сосове, дори шоколадови десерти....
14 Април
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Печени дюли с индришеИзпечените дюли се оставят да се охладят и се сервират, полети със сиропа и украсени с листенца индрише.
Печените дюли с индрише са много вкусни....
06 Юни
1
Вишнево сладко с индришеДобавям индришето, периодично разбърквам и отстранявам образувалата се пяна.
Сладкото се вари до желаната от вас гъстота, но внимавайте да не го преварите....
28 Февр.
Бабиният компот с индришеИзвадете компотите и ги обърнете с капачките надолу, оставете да се охладят така.
Съхранявайте ги в тъмно и хладно място.
Бабиният компот с индрише е готов....
03 Август
Черешово сладко с индришеЧерешовото сладко с индрише се съхранява на тъмно и прохладно място....
27 Юни
Къде да вложим зелените домати от градинатаЕто идеи в какви ястия да вложите зелените домати от градината.
Разядка от зелени домати
Тази разядка със зелени домати става много вкусна, а и е много лесна за приготвяне....
25 Септ.
В какви рецепти да вложим мескитово брашноВ кулинарията мескитът се използва доста ограничено и най-често в сладки рецепти. Въпреки това редовното му включване в менюто може да донесе редица предимства....
10 Дек.
Кулинарна употреба на индришеКакто виждате, има много употреби на индришето в кулинарията, а и не само. Това си е цяло природно богатство, което не бива да подценяваме....
21 Август
Лечебни рецепти с индришеИндришето има кръвоспиращо и запичащо действие. Билката е много ефикасна при високо кръвно налягане, сърцебиене. Използва се често и при маточни кръвотечения, захарна болест....
26 Април
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май