Мескитовото брашно, добиващо все по-широка популярност, се добива от дървото Мескит, от семейство Бобови. В повечето случа това дърво достига височина до 9 м и често се бърка с храст.
Мескит се среща в сухите области из целия свят. От него него се приготвя прах, който се използва като брашно, подсладител и други.
В кулинарията мескитът се използва доста ограничено и най-често в сладки рецепти. Въпреки това редовното му включване в менюто може да донесе редица предимства.
Напитките, които се овкусяват с мескит на прах и ястията с мескитово брашно имат значителни количества витамини и минерали. Мескитът има естествено сладък вкус без калории. Освен това е богат и на фибри.
Освен като съставка в рецепти мескитовото брашно се използва и за украсяване на сладкиши и торти. Влага се освен в сладки ястия и при подправяне на супи, зеленчукови ястия и печива. С него се придава сладък привкус на редица спиртни напитки.
В галерията горе сме избрали 2 вкусни идеи, в които може да използвате мескитово брашно.
Коментари