Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
15 Януари
Ако ще готвите целите миди без да махате черупките, не е нужно предварително размразяване преди топлинната обработка....
Бърза работилница: Как да готвим миди?Бърза работилница: Как да готвим миди?
06 Август
Морски и речни миди: как да готвим? Много домакини се интересуват от това как се готвят миди в черупки и тук има няколко важни правила....
МидиМиди
27 Февр.
Кулинарна употреба на миди Преди да започнете да готвите мидите, ги изплакнете и ги накиснете за 20 минути в студена вода – по този начин те ще изхвърлят пясък, сол и всякакви частици от себе си, докато дишат....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Мидите се готвят бързо, докато се отворят и усетите чудесния им аромат. Ястията от миди не могат да се съхраняват в хладилник и да се притоплят, най-добре е да се изядат веднага....
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Ако самите вие готвите миди с черупки, достатъчно е да ги пуснете в топла вода и черупките ще се отворят сами от топлината. Не подлагайте мидите на дълга термична обработка, защото губят вкуса си....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Да приготвим миди бързо и лесноДа приготвим миди бързо и лесно
30 Септ.
Мидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо и лесно за вечеря. Подходящи са дори и при посрещането на гости, стига да сте сигурни, че те обичат морски деликатеси. На мнозина им е писнало да бъдат...
Как да съхраняваме миди и калмариКак да съхраняваме миди и калмари
08 Окт.
Вкусните сочни дарове на морето – миди и калмари – са изискана добавка към всяка трапеза. Когато избирате миди или калмари, които не са замразени, трябва да внимавате за свежестта им. Те трябва да имат вид на пресни,...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Да готвим без пърженеДа готвим без пържене
11 Дек.
1
Пържената храна е доста вкусна, но и изключително нездравословна. Поради това, в последните години съветите за ограничаването на консумация на пържените храни ни дебнат от всякъде. Ако все пак сте решили да прибегнете...
Как да готвим карфиолКак да готвим карфиол
28 Ноем.
2
За да се запази красивият бял цвят на карфиола, той трябва да се вари без капак и във водата да се добави малко прясно мляко – 300 милилитра мляко на 2 литра вода. Вместо мляко може да се добави 1 чаена лъжичка лимонов...
Как да готвим сърнелаКак да готвим сърнела
07 Ноем.
Може да се готви с ориз и зеленчуци, както и с месо. Интересна идея е да се направят кюфтенца с гъби от тях. Режат се на малки парченца, добавят се подправки като за кюфтета с кайма и се пържат....
Как да готвим таро?Как да готвим таро?
29 Юли
Обикновено таро се готви в комбинация с най-различни меса. Подхожда си и с риба. Обикновено се влага в ястията вместо картофи....
Как да готвим бамбукКак да готвим бамбук
15 Ноем.
Готви се на пара за 8 мин. Съставките за соса се смесват с 2 с.л. от течността, получена при готвенето на пара....