Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се консумира чия?Как се консумира чия?
21 Дек.
Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно: Накисване на чиа във вода Един от най-разпространените начини...
Какво количество чия трябва да консумираме за деня?Какво количество чия трябва да консумираме за деня?
28 Март
Но възниква въпросът, какво количество чия трябва да консумираме за деня....
Как да консумираме алоеКак да консумираме алое
14 Февр.
Консумиране на гел от алое вера Алое вера гел за пиене се консумира сутрин на гладно. Препоръчва се дневно да се приемат по 20 милилитра, разделени на части....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Чия хлебчетаЧия хлебчета
28 Февр.
2
След изпичане на чия хлебчетата ги оставяме да изстинат напълно преди консумация. Да ви е сладко с тези хлебчета със сусам!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да консумираме пчелен прашец?Как да консумираме пчелен прашец?
09 Ноем.
Ето някои възможности да се използва и консумира пчелен прашец, запазвайки всички негови полезни съставки....
Няколко причини да консумираме месоНяколко причини да консумираме месо
31 Януари
3
В ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни. Макар да е доказано, че вегетарианците...
Защо да консумираме обезмаслено сирене?Защо да консумираме обезмаслено сирене?
16 Дек.
На тях им се препоръчва редовно да консумират обезмаслено сирене....
Какво кисело мляко да консумирамеКакво кисело мляко да консумираме
18 Януари
Киселото мляко е изконен български продукт и от векове присъства на трапезата ни. Според част историците българското кисело мляко води началото си от млечнокиселата напитка „кумис, която прабългарите приготвяли от издоено...
Защо да консумираме коприва?Защо да консумираме коприва?
22 Май
От млада коприва се приготвят салати с коприва, с нея се готвят копривени супи и боршове, консумират се като чай и се правят отвари и лосиони. Копривата може да се използва както прясна, така и суха....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Протеинов чия пудингПротеинов чия пудинг
24 Юни
В купа налейте бадемовото мляко и протеина на прах. Разбъркайте докато не стане гладко. Добавете чията и бъркайте. Покрийте с прозрачно фолио и оставете пудинга в хладилника за поне 4 часа. Протеин - 32 г Мазнини...
Бананов Чия пудингБананов Чия пудинг
06 Февр.
Оставете така да престои минимум 15 минути, за да се хидратират малките зрънца чия и пудингът да добие плътност. Сервирайте с плодове или ядки. Вкусно и здравословно!...
Ягодов чия пудингЯгодов чия пудинг
26 Април
Добавяме чията и разбъркваме много добре, за да не остане на бучки. Разсипваме в чашки или купички и прибираме в хладилник докато се охлади и чията набъбне....