Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се консумира чия?Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно:
Накисване на чиа във вода
Един от най-разпространените начини...
21 Дек.
Какво количество чия трябва да консумираме за деня?Но възниква въпросът, какво количество чия трябва да консумираме за деня....
28 Март
Как да консумираме алоеКонсумиране на гел от алое вера
Алое вера гел за пиене се консумира сутрин на гладно. Препоръчва се дневно да се приемат по 20 милилитра, разделени на части....
14 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Чия хлебчетаСлед изпичане на чия хлебчетата ги оставяме да изстинат напълно преди консумация.
Да ви е сладко с тези хлебчета със сусам!...
28 Февр.
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да консумираме пчелен прашец?Ето някои възможности да се използва и консумира пчелен прашец, запазвайки всички негови полезни съставки....
09 Ноем.
Няколко причини да консумираме месоВ ерата на диетите все повече се повдига въпросът дали те трябва да включват или да изключват консумацията на месо и дали то е полезно или напротив- вреди на здравето ни.
Макар да е доказано, че вегетарианците...
31 Януари
3
Защо да консумираме обезмаслено сирене?На тях им се препоръчва редовно да консумират обезмаслено сирене....
16 Дек.
Какво кисело мляко да консумирамеКиселото мляко е изконен български продукт и от векове присъства на трапезата ни. Според част историците българското кисело мляко води началото си от млечнокиселата напитка „кумис, която прабългарите приготвяли от издоено...
18 Януари
Защо да консумираме коприва?От млада коприва се приготвят салати с коприва, с нея се готвят копривени супи и боршове, консумират се като чай и се правят отвари и лосиони. Копривата може да се използва както прясна, така и суха....
22 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Протеинов чия пудингВ купа налейте бадемовото мляко и протеина на прах. Разбъркайте докато не стане гладко.
Добавете чията и бъркайте.
Покрийте с прозрачно фолио и оставете пудинга в хладилника за поне 4 часа.
Протеин - 32 г
Мазнини...
24 Юни
Бананов Чия пудингОставете така да престои минимум 15 минути, за да се хидратират малките зрънца чия и пудингът да добие плътност.
Сервирайте с плодове или ядки.
Вкусно и здравословно!...
06 Февр.
Ягодов чия пудингДобавяме чията и разбъркваме много добре, за да не остане на бучки.
Разсипваме в чашки или купички и прибираме в хладилник докато се охлади и чията набъбне....
26 Април