Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Популярни скандинавски ястияПопулярни скандинавски ястия
28 Март
Друго интересно ястие е ракьорет – пъстърва, заровена за една година в пръст. Финландски ястия рядко се приготвят в чужбина....
Популярни английски коледни ястияПопулярни английски коледни ястия
23 Дек.
В Англия задължително на коледната трапеза се поставят основното ястие – пълнена пуйка и десертът – коледен пудинг....
Популярни руски коледни ястияПопулярни руски коледни ястия
22 Дек.
Свинското месо с пшеничена каша е едно от коледните руски ястия. Два килограма свинско месо се нарязват на едро, леко се начукват и се запържват на силен огън....
Популярни немски коледни ястияПопулярни немски коледни ястия
21 Дек.
За Коледа в Германия се поднасят специални ястия, без които празникът е направо немислим. Едно от коледните ястия, задължителни за трапезата, е пълнената гъска със сос....
Популярни ястия от холандската кухняПопулярни ястия от холандската кухня
15 Април
Най-популярният зеленчук в холандската кухня е картофът, следван от зеле, моркови и ряпа. Едно от най-известните достижения на холандската кухня са холандските сирена, които са популярни в цял свят....
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
05 Март
3
Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода. В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
05 Март
3
Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода. В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
Популярни ястия от Текс-Мекс кухнятаПопулярни ястия от Текс-Мекс кухнята
22 Януари
Надали има човек, който да не е чувал за понятието текс-мекс кухня. Лесно е да се досетим, че е съкращение от Тексас- Мексико и че е съчетание на американската и мексиканската кухня. Истината обаче е, че първо терминът...
Калорийни шоколадови бомбички с ромКалорийни шоколадови бомбички с ром
20 Август
Разбиваме яйцата със захарта и добавяме брашното и бакпулвера. Получената смес изливаме с тавичка, застлана с хартия за печене, и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. Леко охлаждаме блата и...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всичко се овкусява със сол, добре се разбърква и се оставя да престои около 30 минути. Сместа се пълни в буркани и се съхранява в хладилник. Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Гювечета от всичко по малкоГювечета от всичко по малко
19 Февр.
Изчакайте да поизстинат, поръсете ги с копър и можете да ги сервирате гювечета с пиле. Добър апетит!...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
След като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....