Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Популярни скандинавски ястияДруго интересно ястие е ракьорет – пъстърва, заровена за една година в пръст.
Финландски ястия рядко се приготвят в чужбина....
28 Март
Популярни английски коледни ястияВ Англия задължително на коледната трапеза се поставят основното ястие – пълнена пуйка и десертът – коледен пудинг....
23 Дек.
Популярни руски коледни ястияСвинското месо с пшеничена каша е едно от коледните руски ястия. Два килограма свинско месо се нарязват на едро, леко се начукват и се запържват на силен огън....
22 Дек.
Популярни немски коледни ястияЗа Коледа в Германия се поднасят специални ястия, без които празникът е направо немислим. Едно от коледните ястия, задължителни за трапезата, е пълнената гъска със сос....
21 Дек.
Популярни ястия от холандската кухняНай-популярният зеленчук в холандската кухня е картофът, следван от зеле, моркови и ряпа.
Едно от най-известните достижения на холандската кухня са холандските сирена, които са популярни в цял свят....
15 Април
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Популярни ястия от Текс-Мекс кухнятаНадали има човек, който да не е чувал за понятието текс-мекс кухня. Лесно е да се досетим, че е съкращение от Тексас- Мексико и че е съчетание на американската и мексиканската кухня.
Истината обаче е, че първо терминът...
22 Януари
Калорийни шоколадови бомбички с ромРазбиваме яйцата със захарта и добавяме брашното и бакпулвера. Получената смес изливаме с тавичка, застлана с хартия за печене, и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Леко охлаждаме блата и...
20 Август
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Зеленчукова подправка за ястияВсичко се овкусява със сол, добре се разбърква и се оставя да престои около 30 минути.
Сместа се пълни в буркани и се съхранява в хладилник. Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Гювечета от всичко по малкоИзчакайте да поизстинат, поръсете ги с копър и можете да ги сервирате гювечета с пиле.
Добър апетит!...
19 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияСлед като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус....
23 Март