Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Бял сосБял сос
16 Ноем.
1
Загрейте 2 с.л. масло, добавете брашното и запържете до златисто. Разредете сместа с 1 ч.ч. горещ бульон като бъркате непрекъснато. Когато брашното се разбие добре, добавете постепенно и останалия бульон. Сложете ситно...
Как да си направим сос софритоКак да си направим сос софрито
08 Окт.
1
Когато стане въпрос за испанска кухня, всеки би я свързал с огромното разнообразие от тапас, със студената супа гаспачо, с паелята, както и с многобройните рецепти за приготвянето на риба и морски деликатеси. Наистина...
Три начина да направим гъбен сосТри начина да направим гъбен сос
23 Февр.
1
Гъбеният сос е подходящ за всички видове месо, за риба, както и за много зеленчукови ястия, затова е добре да се научим да си го приготвяме по няколко начина, разнообразявайки трапезата си. Ето три от най-разпространените...
Как да си направим сос чатниКак да си направим сос чатни
04 Януари
Чатни представлява вид сос, който се приготвя с използването на различни плодове, зеленчуци и подправки. Чатни насища ястията с богат вкус и аромат. Подходящо е за гарнитура към ориз, картофи и ястия от месо....
Идеалният сос за всеки вид пастаИдеалният сос за всеки вид паста
02 Август
1
Пастата е от храните, които специалистите препоръчват да се включва не повече от веднъж седмично в менюто. Рецептите с паста са изключително разнообразни....
Сос Велоте (основен бял сос)Сос Велоте (основен бял сос)
18 Март
Поднасяме готовия сос Велоте (основен бял сос) към панирани тиквички с брашно. Можем да го използваме и като сос за зеленчуци към варени или задушени зеленчуци или пък класически паниран кашкавал....
Основен бял сосОсновен бял сос
09 Дек.
Прецедете основния бял сос и пасирайте корените. След това отново ги смесете и разбъркайте с останалите 2 с.л. масло. Този сос с масло може да се ползва за месо или пък като сос за спагети....
Сладък бял сосСладък бял сос
14 Май
Този сос е много подходящ за различни плодови десерти и пудинги и се приготвя лесно. В купичка смесете брашното с хладката вода и разбъркайте докато се размие добре. Добавете към тях млякото и захарта. Сместа сложете...
Класически бял сосКласически бял сос
08 Окт.
Този бял сос е основен сос, който се използва за много ястия. Според предназначението му се използва и съотвеният бульон - зеленчуков, пилешки, месен или друг....
Универсален бял сосУниверсален бял сос
30 Ноем.
В същата мазнина запържете брашното, като внимавате цвета му да не се промени. Добавете бульона и оставете да ври около 45 мин....
Постен бял сосПостен бял сос
30 Март
3
Може да използвате този постен сос за всякакви ястия....
Сарми в бял сосСарми в бял сос
18 Април
5
Поднесете сармите с бял сос топли....
Кюфтенца в бял сосКюфтенца в бял сос
06 Август
Овалват се в брашно и се слагат в тенджерка с вода да заврат. След това се запържват в олио нарязаният на ситно лук и настърганият морков. Добавя се сол, брашно, кюфтетата и вода....
Карфиол с бял сосКарфиол с бял сос
19 Март
1
Залейте карфиола в чинии с така приготвения бял сос. По желание може да подредите карфиола в подмазнена тавичка, да залеете със соса и да запечете за кратко в силна фурна....
Пилешко с бял сосПилешко с бял сос
26 Февр.
Поднесете пилешкото с бял сос топло....
Основен рибен бял сосОсновен рибен бял сос
23 Март
Брашното се запържва в затоплено олио, като се бърка с дървена лъжица непрекъснато, докато не добие златист цвят. Залива се с бульона. Разбърква се добре. Посолява се и се вари на слаб огън 30 минути, като непрекъснато...
Калмари с бял сосКалмари с бял сос
22 Юли
Калмарите с бял сос са готови....
Бял сос с хрянБял сос с хрян
11 Май
Съвет: Бульона добавете на око според това колко гъст искате да е вашият сос. Много е вкусен. Опитайте този бял сос с хрян, да ви е сладко!...
Конкилие с бял сосКонкилие с бял сос
15 Май
Конкилието с бял сос е много вкусно....
Талиатели с бял сосТалиатели с бял сос
18 Август
Варете сметановия сос за пастата десет минути. Сварете талиателите и ги отцедете. Поднесете пастата със сос в подходяща чиния. Талиателите с бял сос биха били чудесна компания на чаша бяло вино....