Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да ядем без да напълнеемКак да ядем без да напълнеем
18 Февр.
1
Със сигурност познавате хора, които сякаш ядат по цял ден, но не наддават на тегло. Вероятно си казвате, че това е заложено в генетиката им. Колко ли хубаво би било и вие да сте от тези хора? Всъщност може тайната да не се...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Кога е възможно да напълнеем от плодовеКога е възможно да напълнеем от плодове
01 Септ.
Може да се напълнее от висококалорични плодове Трябва да се разбира хранителната стойност на плодовете, за да не се прекалява с тях....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да напълнее вегетарианец?Как да напълнее вегетарианец?
03 Ноем.
Факт е, че първият мит за вегетарианството влече след себе си и втори – че вегетарианците не могат да напълнеят....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Зеленчуците, от които може да напълнеетеЗеленчуците, от които може да напълнеете
11 Януари
Вместо картофи може да консумирате кафяв ориз, който ще даде на организма ви нужните вещества, но няма да напълнеете от него....
От ябълки може и да напълнеетеОт ябълки може и да напълнеете
14 Март
4
Призната от древни времена и по цял свят е ползата от ябълките. Този плодове са пълни с витамини и антиоксиданти, но съдържат и фруктоза! Ето защо, ако сте решили, че ще отслабнете с ябълки и по цял ден се тъпчете с тях,...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си напълним диня с мастикаДа си напълним диня с мастика
27 Юни
1
Мастиката е много подходящ избор за летните жеги, особено ако е много студена и поднесена под формата на диня. Добре познатата рецепта на диня и мастика е като за начало много вкусна комбинация, но трябва да се консумира...
Колко и какви ядки на ден можем да ядем, без да напълнеемКолко и какви ядки на ден можем да ядем, без да напълнеем
16 Август
Според проучванията хората, които ядат ядки, живеят по-дълго от тези, които не ги консумират. Тази храна е интересна с това, че може да се консумира както в сурово, така и в обработено състояние, най-често печени. Ползи...
Как да напълним агне?Как да напълним агне?
20 Март
След като сте приготвили пълнежа, напълнете агнето и зашийте с конец. Завържете крачетата две по две с тел и го свийте така, че да се побере в тавата....
Как да напълним еклери?Как да напълним еклери?
08 Окт.
Ако не искате да използвате шприц, просто направете лек разрез с нож и с помощта на малка лъжичка ги напълнете. Вие изберете кой вариант предпочитате, но може би по-лесният е с използването на шприц....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....