Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да не ни се слепва оризътКак да не ни се слепва оризът
08 Май
20
Оризът и неговото разделяне на зрънца със сигурност не е от тях, но пък постоянното слепване е неприятно за естетичния вид на ястието. Има една технология, която действа безотказно и оризът става като за списание....
Как да не се слепват спагетите?Как да не се слепват спагетите?
30 Ноем.
Мазнината няма да позволи на пастата да се слепне след отцеждането на водата. Отделно по време на варене може леко да разбърквате спагетите с вилица....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Да ви сладко....
Как да не се слепват корите за лазаня?Как да не се слепват корите за лазаня?
10 Май
Лазаня е името както за вид широка и плоска юфка (паста), така и за вкусното ястие, което приготвяте, като наслоявате пастата с други съставки като месо, сирене, зеленчуци, подправки апетитни сосове и печете....
Паста на тиганПаста на тиган
08 Февр.
Пастата на тиган е много вкусна, опитайте....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Пастата не е вкусна без сосПастата не е вкусна без сос
26 Януари
Добавете в готовата паста маслото, залейте със соса и наръсете с нарязания на ситно магданоз. За всеки вид паста е подходящ гъбеният сос....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пастет с лопушПастет с лопуш
17 Април
Добре е да постои предварително 5-10 минути във вода с 1 ч.л. сода. Оставете продуктите да изстинат и прехвърлете в кухненски робот. Добавете подправките и зехтина. Смелете пастета до гладка и хомогенна смес....
Пастет с кестениПастет с кестени
15 Ноем.
Поставяме в малки бурканчета и заливаме с разтопено масло, за да се съхрани по-добре пастетът. Поднасяме върху филийка хляб пастетът с кестени....
Пастет с шункаПастет с шунка
16 Окт.
Този пастет от шунка се използва за сандвичи или се поднася като предястие, украсено с листа от магданоз....
Пастет с аншоаПастет с аншоа
06 Окт.
Така приготвения пастет с аншоа се прибира в хладилник и се използва за овкусяване на сандвичи, канапета и други....
Пастет за ценителиПастет за ценители
07 Ноем.
Разбийте в блендер сиренето, сарделите, месото, горчицата, лука и яйцата. Прибавете горчицата, маслото, лимоновия сок, черен пипер и малко сол. Разбъркайте сместа много добре и оставете за няколко часа в хладилник...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Италианска паста на фурнаИталианска паста на фурна
18 Април
2
Сложете италианската паста на фурна да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути....
Маслинова паста за рибаМаслинова паста за риба
28 Дек.
Комбинацията в тази маслинова паста е една експлозия на вкусове. Заслужава си да опитате маслиновата паста за риба!...
Паста а ла путанескаПаста а ла путанеска
23 Май
Загрейте зехтина и запържете чесъна за 2 минути. Добавете аншоата, обезкостените маслини, каперсите и обелените и ситно нарязани домати. Овкусете с кайенски пипер и задушете за 25 минути. Междувременно сварете спагетите...