Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да не ни се слепва оризътОризът и неговото разделяне на зрънца със сигурност не е от тях, но пък постоянното слепване е неприятно за естетичния вид на ястието.
Има една технология, която действа безотказно и оризът става като за списание....
08 Май
20
Как да не се слепват спагетите?Мазнината няма да позволи на пастата да се слепне след отцеждането на водата.
Отделно по време на варене може леко да разбърквате спагетите с вилица....
30 Ноем.
Как да не се слепват корите за лазаня?Лазаня е името както за вид широка и плоска юфка (паста), така и за вкусното ястие, което приготвяте, като наслоявате пастата с други съставки като месо, сирене, зеленчуци, подправки апетитни сосове и печете....
10 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Пастата не е вкусна без сосДобавете в готовата паста маслото, залейте със соса и наръсете с нарязания на ситно магданоз.
За всеки вид паста е подходящ гъбеният сос....
26 Януари
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
24 Април
4
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пастет с лопушДобре е да постои предварително 5-10 минути във вода с 1 ч.л. сода.
Оставете продуктите да изстинат и прехвърлете в кухненски робот.
Добавете подправките и зехтина. Смелете пастета до гладка и хомогенна смес....
17 Април
Пастет с кестениПоставяме в малки бурканчета и заливаме с разтопено масло, за да се съхрани по-добре пастетът.
Поднасяме върху филийка хляб пастетът с кестени....
15 Ноем.
Пастет с шункаТози пастет от шунка се използва за сандвичи или се поднася като предястие, украсено с листа от магданоз....
16 Окт.
Пастет с аншоаТака приготвения пастет с аншоа се прибира в хладилник и се използва за овкусяване на сандвичи, канапета и други....
06 Окт.
Пастет за ценителиРазбийте в блендер сиренето, сарделите, месото, горчицата, лука и яйцата.
Прибавете горчицата, маслото, лимоновия сок, черен пипер и малко сол.
Разбъркайте сместа много добре и оставете за няколко часа в хладилник...
07 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Италианска паста на фурнаСложете италианската паста на фурна да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути....
18 Април
2
Маслинова паста за рибаКомбинацията в тази маслинова паста е една експлозия на вкусове.
Заслужава си да опитате маслиновата паста за риба!...
28 Дек.
Паста а ла путанескаЗагрейте зехтина и запържете чесъна за 2 минути. Добавете аншоата, обезкостените маслини, каперсите и обелените и ситно нарязани домати.
Овкусете с кайенски пипер и задушете за 25 минути. Междувременно сварете спагетите...
23 Май